serwis canon

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Obiektyw
    Bywalec
    • 2007
    • 157

Korpus trafil do serwisu wczoraj. Moim zdaniem bylo to cos z migawka. Aparat wyswietlal error 99, po uniesieniu lustra funkcja "sensor clean." widac bylo zacieta kurtyne migawki. Wg serwisu to nie oznacza problemu migawki.

Diagnoza z Zytniej to naprawa mechanizmu lustra, wiec jestem troche zdziwiony.
    Aparat zrobil wg CSI tylko 19tys zdjec. To z kolei wydaje mi sie troche malo. Aparat pracowal dla mnie od maja 2007, nie piszac juz o fotkach familijnych.

Kontaktowalem sie telefonicznie. Na pytanie, czy zgadzam sie na naprawe odpowiedzialem, ze nie mam wyboru i zgadzam sie.
    300 zlotych opusci moja kieszen.

Szkoda, ze nie migawka. Potwierdzilem wczoraj informacje, ze ponizej gwarantowanego przebiegu migawka wymieniana jest gratis.

Ostatnia uwaga. Aparat ma ledwie czytelny numer seryjny. W domu spisalem go sobie patrzac przez lupke. W CSI nie spisano numeru zapewniajac jednak, ze nie ma obaw. Przewidujac bieg wydarzen na wszelki wypadek oznaczylem aparat w sobie wiadomy sposob... zobaczymy co wroci do mnie po naprawie
    Ostatnio edytowany przez Obiektyw; 9426.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Zamieszczone przez Obiektyw
      Ostatnia uwaga. Aparat ma ledwie czytelny numer seryjny. W domu spisalem go sobie patrzac przez lupke. W CSI nie spisano numeru zapewniajac jednak, ze nie ma obaw. Przewidujac bieg wydarzen na wszelki wypadek oznaczylem aparat w sobie wiadomy sposob... zobaczymy co wroci do mnie po naprawie
      Niektórzy oglądaja za dużo filmów, ale palą za ciężki towar

Komentarz

• Obiektyw
        Bywalec
        • 2007
        • 157

Zamieszczone przez allxages
        tylko to pierwsze
        ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• Obiektyw
          Bywalec
          • 2007
          • 157

...a propos mojej paranoi: zona wlasnie mi przekazala, ze serwis zadzwonil na nasz polski numer informujac, ze aparat jest do odbioru.

"270 zlotych za naprawe, migawka darmo."

Rozumiem wiec, ze wbrew zapewnieniom pana z serwisu, (ktory informowal mnie uprzednio telefonicznie, ze chodzi o mechanizm lustra, a blad 99 nie musi odnosic sie do migawki) migawka jednak byla do naprawienia. Mrozek i Kafka poszli na piwo.
          ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• Obiektyw
            Bywalec
            • 2007
            • 157

Zamieszczone przez allxages
            No to czytaj dalej.
            Pojechalem dzisiaj po odbior. Podpialem przy wydajacym obiektyw. Wlozylem baterie i ...aparat zostaje w serwisie. Naprawili lustro i wymienili migawke, ale przestal dzialac AF.
            ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• igor58
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1872

Czy te zabrudzenia (pyłki?) mają widoczny wpływ na zdjęcia?
              Jeśli nie, to lepiej dać sobie spokój z serwisem, bo jeszcze coś sknocą na dobre.

Komentarz

• Owidius

Witam

Przeglądam Forum i nie znalazłem wzmianki czy w okolicach Łodzi jest jakiś punkt napraw canona. Problem z 400 używany jako zapas, a w planach jest sprzedaż i dobrze by był w pełni sprawny. Padło otwieranie lampy błyskowej, nie reaguje na tryb auto ani na ręczne otwarcie czy może ktoś miał podobny przypadek i to naprawiał. Jak tak to z jakimi kosztami muszę się liczyć?

Komentarz

Pracuję...