Uświadom firmę Canon jak działa ich sprzęt!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzyhoo
    • 2007
    • 14

Uświadom firmę Canon jak działa ich sprzęt!!!

Do napisania tego wątku skłonił mnie problem użytkowników obiektywu EF-S 17-55 f2.8 - który zasysa kurz. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem informację że firma nie ma informacji o tego typu kłopotach i że gdyby miała to doszczelniła by obudowę - mam propozycję aby osoby mające kłopoty ze sprzętem zgłaszali je do serwisu: (22) 583 4307 lub 0 800 22666 767 w godzinach 9:00 - 17:30[/B] Może pozwoli to na usunięcie usterek w produktach???
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Zamieszczone przez Krzyhoo
    Do napisania tego wątku skłonił mnie problem użytkowników obiektywu EF-S 17-55 f2.8 - który zasysa kurz. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem informację że firma nie ma informacji o tego typu kłopotach i że gdyby miała to doszczelniła by obudowę - mam propozycję aby osoby mające kłopoty ze sprzętem zgłaszali je do serwisu: (22) 583 4307 lub 0 800 22666 767 w godzinach 9:00 - 17:30[/B] Może pozwoli to na usunięcie usterek w produktach???
    Akurat.. już widzę jak na Żytniej lub w Canon Polska siedzą z silikonem w łapie i "doszczelniają".. Temat prosty - szkło nie jest uszczelnioną eLką i może łapać kurz
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Wini
      Początki nałogu
      • 2005
      • 460

Zamieszczone przez arturs
      Temat prosty - szkło nie jest uszczelnioną eLką i może łapać kurz
      Mam wrażenie, że za bardzo to uprościłeś
      Wini

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

nikt z canona palcem nie kiwnie, 17-40 to L a tez nie w pełni szczelna...

Komentarz

• Wini
          Początki nałogu
          • 2005
          • 460

Zamieszczone przez marekb
          Zdaję sobie sprawę z realiów, ale jak ktoś ma czas i możliwości to tak co 2 tygodnie obiektyw do serwisu (w okresie gwarancji). A usterka przedłuża zdaje się okres gwarancji i tak w nieskończoność x ilość użytkowników forum x ilość państw na świecie x ....
          Wini

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez marekb
            70-200/4L również, ale napisać zawsze można :-)
            Digart

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Zamieszczone przez Wini
              Zdaję sobie sprawę z realiów, ale jak ktoś ma czas i możliwości to tak co 2 tygodnie obiektyw do serwisu (w okresie gwarancji). A usterka przedłuża zdaje się okres gwarancji i tak w nieskończoność x ilość użytkowników forum x ilość państw na świecie x ....

A to oznacza ze serwis dostanie wiecej pieniazkow..Wiec im w to mi graj.

Jak mi kalibrowali obiektywy to 6cio miesieczna gwarancja dotyczyla TYLKO wykonanej uslugi. Nie wiem czy Ci tak beda rozbierac za kazdym razem szklo.
              do listy obiektywow "ssaków" dolacze Ci 28-135.

----------------------------------------
              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Krzyhoo
                • 2007
                • 14

w nowym modelu eos d1 mark III błędnie pracował AF, dopiero interwencja dziennikarzy zmusiła korporację C. do akcji serwisowej, wcześniej udawali że problemu nie ma, a później próbowali problem przypudrować nowym firmware-em, czy mamy się godzić na wybrakowane produkty????????????????????

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

Myślę że jak Canon-board będzie miało siłę nacisku jak dpreview to może coś to da a dopóki tak nie jest to można sobie pisać na Berdyczów
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• towersivy
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 992

Szkiełko faktycznie bardzo szybko zasysa kurz....wczoraj był u mnie znajomy z puchą którą trzeba było wyczyścić i przy okazji czyściłem mu 17-55 na podstawie schematu podanego na pbase....łatwo się tego nie robi ale na szczęście się udało i efs ślni....tyle że nie każdego stać na teki nerwowy manewr.....i pozostaje im tylko servis

Komentarz

• MacGyver
                      Cenzor
                      • 2006
                      • 7043

Zamieszczone przez JaBlam
                      ...
                      do listy obiektywow "ssaków" dolacze Ci 28-135.
                      28-105/3.5-4.5, 24-85/3.5-4.5, 70-210/3.5-4.5...
                      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• ripek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1486

moj 85/1.2 tez zasysa syfy - zdjęcia robię dalej ...
                        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• schabu
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1352

16-35 też. wymieniamy dalej?? raczej każde szkło zasysa - albo przodem albo tyłem czy też czasem i bokami.
                          Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• mirqxx

5D jedno szkło przypięte na stałe i ciągle pojawiają się jakieś syfy na matrycy i matówce

Komentarz

• towersivy
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 992

Co do 85/1.2L to jeden wielki odkurzacz(posiadam wersje II) z elek jakie posiadam tylko ta tak "zjada" pyłki.

Pzdr.

Komentarz

Pracuję...