skad zamowic do UK?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • agent
    Coś już napisał
    • 2007
    • 71

skad zamowic do UK?

Witam!
    Przymierzam sie do zakupu szkiel na ebay'u, jako ze mieszkam w UK chcialbym zamowic z dostawa do UK. Sprzedawca jakiego wypatrzylem to:

sprzet z hong kongu, pytanie, jakie dodatkowe oplaty moga mi doliczyc do przesylki? koles pisze, ze wszystko 40funtow, ale niepokoi mnie troche informacja ze:
    "we'll try our best to minimise duty/tax/GST/relevant fees if charged, customers are required to meet the expense."
    Pytanie: czy mozna sie spodziewac jakichs dodatkowych oplat?
    Dodam, ze chce kupic Lke 70-200 f/4 IS, tamron 17-50 2.8 i stalke 50mm 1.4, do tego flash.
    W najgorszym wypadku wezme najtansza rzecz, zeby sprawdzic co dolicza do przesylki.
    ---
    5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX
  • sal
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1122

Temat byl tu juz poruszany.
    Z zeznan znajomych - przy przesylkach z HK do UK, nie doliczaja nic w UK.
    Ot - kolonializm w nowoczesnym wydaniu :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• agent
      Coś już napisał
      • 2007
      • 71

wielkie dzieki za odp, wlasnie mialem wrazenie, ze gdzies juz czytalem o tym, ale nie moglem znalezc dzisiaj tego watku. Pytanie drugie, czy gwarancja na sprzet canona z HK, obowiazuje w polsce? (przepraszam jesli to pyt. bylo poruszane na forum juz wczesniej)
      ---
      5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX

Komentarz

• sal
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1122

Zamieszczone przez agent
        Pytanie drugie, czy gwarancja na sprzet canona z HK, obowiazuje w polsce? (przepraszam jesli to pyt. bylo poruszane na forum juz wczesniej)
        Nie obowiazuje.
        Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• towersivy
          Uzależniony
          • 2005
          • 992

Zamieszczone przez sal
          Temat byl tu juz poruszany.
          Z zeznan znajomych - przy przesylkach z HK do UK, nie doliczaja nic w UK.
          Ot - kolonializm w nowoczesnym wydaniu :-)
          Niestety to nie jest reguła......przed świętami przyszła do mnie paka (przez UK) od alberta - pewnie większość wie o kim piszę i niestety coś tam policzyli dokładnie 37 funciaków trzeba było zapłacić oczywiście albert pełna profeska i po rozmowach pokrył połowę naliczonych srebrników

Komentarz

Pracuję...