Gwarancja Canon UK/EU

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michaelx
    Coś już napisał
    • 2007
    • 77

Zamieszczone przez Krzychu
    Tylko jeszcze racz zauważyć że ta gwarancja jest wystawiana przez zewnętrzną firmę i z Canonem nie ma nic wspólnego...
    ale jest honorowana przez Canona
    W życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywać

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

Zamieszczone przez towersivy
      Aby zrealizować gwarancje w UK nie potrzeba podbitej gwaracji itp, zresztą mam kolegę który ma 40D tam kupione i nawet nie miał tej czerwonej karteczki która jest dołączana do sprzętu sprzedawanego czy to u nas czy to w DE.

Jednak w PL po za dowodem zakupu wymagana jest gwarancja czerwona lub biała z pieczątką sprzedawcy.

Pzdr.
      I to jest prawda. Kupujac aparat nie ma zadnej "czerwonej ksiazeczki". Jest dowod zakupu i karta rejestracyjna - nic wiecej. Rejestruje sie sprzet (albo wysyla albo wwww) i potem jak cos sie dzieje to sie dzwoni do CANONa i ustala sie co/gdzie/kiedy/jak i po klopocie. Zreszta jak duzo innych rzeczy w UK nie ma czegos jak "karta gwarancyjna". Kupujesz, masz dowod zakupu. Jak cos sie zepsuje to odnosisz sprzet - pokazujesz dowod i po klopocie.

Komentarz

• sal
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1122

Zamieszczone przez michaelx
        ale jest honorowana przez Canona
        Canon Polska?
        To coś nowego...
        Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Fajer
          Początki nałogu
          • 2004
          • 290

a jak to jest z zakupami w Polsce?
          słyszałem, że podobno część sklepów internetowych daje gwarancję 'sklepową' a nie canona.

jak rozumiem, kupując sprzęt w Polsce dostaję gwarancję polską? ... czy europejską...
          [fotolog] faj3r.blogspot.com
          [galeria] www.tgf.art.pl
          ----
          EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Komentarz

Pracuję...