torba lowepro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • negatyw86
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 25

torba lowepro

Hej,
    Po zmianach sprzetowych, zostałem zmuszony do zakupu nowej torby. mam Canona 400d z Tamronem 17-50 (zawsze z osłona PS) + canon 100-300 mm (tez z oslona), a w przyszlosci bedzie lampa (moze jakies szklo), oprocz tego ladowarka, baterie, filtry, kable, karty CF, czasem ewentualnie mala kamera Sony.

Moj wybór padł na 2 torby Lowepro:

Nova 34 W (za 186 zł) http://www.lowepro.com.pl/Products/S...Nova_3_AW.aspx
    EX 180 (za 118,70 zł) http://www.lowepro.com.pl/Products/S...ic/EX_180.aspx

trudno mi oceniac ich funkcjonalnoc na podstawie zdjęć i dlatego pytam:
    1. gdzie w Poznaniu można dostać od reki te 2 torby (zebym mogł sobie zobaczyc i kupic)
    2. jesli ktos ma którąś to moze może doradzic
    3. ktoś może sie na tym dobrze zna i moze wprost doradzic
    Canon 40D | Tamron SP AF 17-50 f/2,8 | Canon 100-300 USM f/4,5-5,6 | Canon 50 f/1,4 | Tokina 10-17 Fisheye | Speedlite 580 EX II | Manfrotto 190XPROB | Lovepro NOVA 4 AV

• Thunder
    Początki nałogu
    • 2005
    • 307

Wszystkie torby Lowepro możesz zobaczyć i zakupić (choć to nie jest najtańsza opcja) w MM w M1.

Miałem Nova 3 AW i moge z czystym sumieniem polecic
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

• rolaj
      Uzależniony
      • 2006
      • 584

Polecam IMPRĘ we Wrocławiu. Możesz obmacać i oblukać u siebie, a kupić tam wybrany model zdalnie. Mają najlepsze chyba ceny. Solidni, sprawdzałem.

Komentarz

• m_o_b_y
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1095

Zamieszczone przez Thunder
        Wszystkie torby Lowepro możesz zobaczyć i zakupić (choć to nie jest najtańsza opcja) w MM w M1.

Miałem Nova 3 AW i moge z czystym sumieniem polecic
        A jak w niej nosisz aparat: szkłem do dołu, czy poziomo?
        Mam wątpliwości, czy 30D + 70-200 zmieści się w pozycji szkłem do dołu. Chyba nie.
        Pozdrówka
        m_o_b_y
        --------------------------------------------------------

Komentarz

• Thunder
          Początki nałogu
          • 2005
          • 307

30D + 70-200 nie zmieści się szkłem do dołu w Lowepro Nova3 .
          Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Komentarz

• root
            Bywalec
            • 2006
            • 146

miałem ex180 /nie dawno sprzedałem w sumie/ i za wiele tam nie wściśniesz. 100-300 z wielkim trudem i to w niezbyt dobrej pozycji.

Zamieszczone przez rolaj
            Polecam IMPRĘ we Wrocławiu. Możesz obmacać i oblukać u siebie, a kupić tam wybrany model zdalnie. Mają najlepsze chyba ceny. Solidni, sprawdzałem.
            z poznania do wrocławia chyba jest kawałek, nie ? ;}
            :}

Komentarz

• mxw
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2315

Zamieszczone przez negatyw86
              1. gdzie w Poznaniu można dostać od reki te 2 torby (zebym mogł sobie zobaczyc i kupic)
              minął już miesiąc, ale tak ogólnie ku pamięci:

w Poznaniu polecam przede wszystkim tu:

mieli tam lowepro slingshot 100, 200 i 300 na miejscu jednocześnie, gdy sam kupowałem tę torbę (dzięki temu wiedziałem na 100%, że pasuje mi 200 i taką u nich kupiłem). do tego dość przyzwoite ceny (na wybrane rzeczy).

poza tym warto sprawdzić też:
              http://www.digital24.pl
              http://www.fotodura.sote.pl
              Dostarczamy profesjonalne rozwiązania na plany filmowe. Posiadamy bogatą widzę w zakresie video, foto i streaming. Skorzystaj z naszej wypożyczalni i serwisu foto-wideo.

i pewnie jeszcze kilka miejsc
              pozdro.,
              m.

Komentarz

• m_o_b_y
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1095

30D + 70-200 nie zmieści się szkłem do dołu w Lowepro Nova3 .
                Głębokość Nova 3 wynosi 190 mm, a długość 70-200 wynosi 172 mm.
                Po dodaniu do tego grubości 30D wychodzi, że się raczej nie zmieści. :-)
                Napisz, co można zmieścić w Stealth Reporter 200, bo myślę o zakupie tej torby.
                Pozdrówka
                Ostatnio edytowany przez m_o_b_y; 11536.
                m_o_b_y

Komentarz

• sepq
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 91

Szczerze mówiąc zastanawiam się jak oni te wszystkie graty upychają na zdjęciach, które widać w materiałach reklamowych rozmaitych firm. Nie miałem dużych wymagań - potrzebowałem zmieścić w torbie 40D z podpiętym T28-75 + Sigma 70-300, C 50 1.8 oraz lampę 430EX (do tego oczywiście karty i inne duperele, ale to w innej przegrodzie, a głównie chodziło mi o komorę na sprzęt). Zdecydowałem, że kupię Katę WS-604 albo coś Lowepro (myślałem też o Stealth Reporterze). Na zdjęciach zamieszczonych na stronach internetowych pokazane było, że można tam wsadzić tyle, że moje zabawki powinny zniknąć w czarnej otchłani po umieszczeniu w którymś z modeli. Tymczasem kupiłem Lowepro Compact AW (czyli niby większą niż te wymienione wyżej), ale jakbym miał pomieścić to, co widziałem w materiałach reklamowych, to musiałbym chyba jakimś ciężkim młotkiem "upychać". Albo te wszystkie wymiery są o d... potłuc, albo ja nie umiem tego rozmieścić. Najlepiej sprawdź organoleptycznie czy Twój sprzęt zmieści się do wybranej torby, bo inaczej możesz się rozczarować.
                  Ostatnio edytowany przez sepq; 6586.
                  ,

Komentarz

• Thunder
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 307

Zamieszczone przez m_o_b_y
                    Głębokość Nova 3 wynosi 190 mm, a długość 70-200 wynosi 172 mm.
                    Po dodaniu do tego grubości 30D wychodzi, że się raczej nie zmieści. :-)
                    Napisz, co można zmieścić w Stealth Reporter 200, bo myślę o zakupie tej torby.
                    Pozdrówka
                    Matematyka matematyka a ja Ci mowie ze sie nie zmiesci. Jak nie wierzysz mozesz kupic i sprawdzic...

Do mojego Reportera mieszcze cala stopka i nic wiecej sie juz nie zmiesci

PS: Tak btw to 30D nie ma 28mm grubosci

Komentarz

• m_o_b_y
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1095

Matematyka matematyka a ja Ci mowie ze sie nie zmiesci. Jak nie wierzysz mozesz kupic i sprawdzic...

Do mojego Reportera mieszcze cala stopka i nic wiecej sie juz nie zmiesci

PS: Tak btw to 30D nie ma 28mm grubosci
                      W końcu nabyłem NOVA 4AW i cały dorobek mi się zmieścił.
                      Aparat szkłem (24-105) do dołu w poprzek w środku, a po bokach reszta.
                      Pozdrówka
                      m_o_b_y

Komentarz

• Wats0n
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 996

Zamieszczone przez mxw
                        w Poznaniu polecam przede wszystkim tu:

mieli tam lowepro slingshot 100, 200 i 300 na miejscu jednocześnie, gdy sam kupowałem tę torbę (dzięki temu wiedziałem na 100%, że pasuje mi 200 i taką u nich kupiłem). do tego dość przyzwoite ceny (na wybrane rzeczy).
                        Polecam takie podejście. Wczoraj tak uczyniłem.
                        Wahałem się między Stealth Reporterem 300 a 400, przyjechałem, pomacałem, nabyłem. I to po okrutnie korzystnej cenie.
                        Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Thunder
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 307

Zamieszczone przez m_o_b_y
                          W końcu nabyłem NOVA 4AW i cały dorobek mi się zmieścił.
                          Aparat szkłem (24-105) do dołu w poprzek w środku, a po bokach reszta.
                          Pozdrówka
                          IMO bardzo dobry wybor. Teraz mozesz jescze sprawdzic czy mialem racje i sprobowac tam wpakowac 30D + 70-200 szkłem do dołu

Komentarz

Pracuję...