Realna, aktualna cena Canon 10-22

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sowczarek
    • 2007
    • 14

Realna, aktualna cena Canon 10-22

Witam. Borykam się z chęcią zakupu obiektywu Canon 10-22. Zaobserwowałem rozstrzał cen od 2000 do 2699 (ah to Allegro..). w zależności od gwarancji, opcji cash back, miejsca zakupu.

1.Realnie za ile można kupić to szkło- nowe z gwarancją i opcją cash back?
    2.Czy okazje w postaci 2300zł w tym 300zł cash back to jakieś pułapki w związku z końcem roku/promocji Canona?
    3.Czy warto zaczekać do stycznia?
    4. Sklepy wysyłkowe w UK?

Chce kupić ten obiektyw możliwie tanio. Cash back jest mi zbędny.
    Będe wdzięczny za rady.
  • dickory dare
    Bywalec
    • 2007
    • 189

a co sądzicie o zakupie c10-22 w:
    1) USA (B&H: http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ch&Q=%2A&bhs=t) ? wychodzi $674.95 + International Express Mail $54.75 = ok. 1800zł

2) Hong Kongu (KeaPhoto: http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EF-S-10-...QQcmdZViewItem) ? wychodzi £315.00 + £42.00 = 1856,4zł

czy można to szkło kupować bez strachu o jakość, bez sprawdzania?

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez dickory dare
      a co sądzicie o zakupie c10-22 w:
      1) USA (B&H: http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ch&Q=%2A&bhs=t) ? wychodzi $674.95 + International Express Mail $54.75 = ok. 1800zł
      Dolicz sobie jeszcze clo i VAT (22%).

czy można to szkło kupować bez strachu o jakość, bez sprawdzania?
      Kupuje tylko w B&H wysylkowo (tyle ze z wysylka do US i sobie przywoze) i nigdy sie jeszcze nie przejechalem. W zasadzie to zadnego szkla nie sprawdzalem przez kupieniem (tak wlasnie sobie uswiadomilem) - na LCD i tak nic nie zobaczysz, na laptopie tez niewiele ze wzgledu na jakosc ich wyswietlaczy...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• kamilos
        Coś już napisał
        • 2007
        • 54

2) Hong Kongu (KeaPhoto: http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EF-S-10-...QQcmdZViewItem) ? wychodzi £315.00 + £42.00 = 1856,4zł
        na tygodniu bede mial to szklo od niego to bede mogl cos napisac. z drozszych rzeczy od niego zamowilem narazie tylko lampe 430ex i wszystko jest ok.

Komentarz

• dickory dare
          Bywalec
          • 2007
          • 189

będę wdzięczna kupiłeś w tej samej cenie?

Komentarz

• tdrul
            Bywalec
            • 2006
            • 132

Podbije troche temat.

Mianowicie zastanawiam sie nad sensem kupowania Tokiny 12-24 tak wychwalanej na tym forum skoro różnica cenowa z C 10-22 jest rzędu 200-300zł.

Tak czytam zawzięcie opinie wszystkich szkieł UWA (a jest tego sporo) i dochodzę do wniosku że wszyscy nie kupują Canona jedynie z powodu ceny.

Czy na prawdę Canon jest ze wszystkich opcji ultraszerokich najlepszy ?
            Osobiście mnie powaliły sample Pana Cichego ;-) wykonane Tamponem 11-18.
            30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Komentarz

• mrek
              Początki nałogu
              • 2004
              • 331

Zamieszczone przez tdrul
              Podbije troche temat.
              Tak czytam zawzięcie opinie wszystkich szkieł UWA (a jest tego sporo) i dochodzę do wniosku że wszyscy nie kupują Canona jedynie z powodu ceny.

Czy na prawdę Canon jest ze wszystkich opcji ultraszerokich najlepszy ?
              Nie wszyscy.
              Ja na przyklad, po wielu przemysleniach wybralem inne szklo: 12-24 na pelna klatke. Mam analoga, a w cyfrze pewnie tez niedlugo przejde na FF.
              Pozdrawiam
              Marek
              -----------
              canon user

Komentarz

• punky
                Początki nałogu
                • 2008
                • 483

Zamieszczone przez mrek
                Nie wszyscy.
                Ja na przyklad, po wielu przemysleniach wybralem inne szklo: 12-24 na pelna klatke. Mam analoga, a w cyfrze pewnie tez niedlugo przejde na FF.
                ja z koleji wybralem sigme 10-20
                testy na photozone.de jesli mam mowic onanistycznie nie pokazuja roznic w jakosci obrazu a cena jest korzystniejsza
                moj egzemplarz ostrzy normalnie wiec jestem zadowolony

myslalem tez nad tokina 12-24 ale wizja przejscia na pelna klatke sie oddala i zostane przy ef-s
                R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

realna cena w UE to:
                  http://kamera-express.nl/index.php?p...ct&product=399
                  i po doliczeniu wysylki powinno sie zmiescic ponizej 2000zl.

czy da sie taniej? moze. ale ten sklep jest na przedmiesciach Rotterdamu
                  (Capelle a/d IJsel dzieli od Rotterdamu tylko 8 pasow autostrady), a jesli
                  jest na starym kontynencie miejsce gdzie mozna kupic taniej niz u "Wrot
                  Europy" (literalnie Europoort), przez ktore to dociera ogromna wiekszosc
                  elektroniki z Azji - to ja bym to miejsce z checia poznal
                  www albo tez flickr

Komentarz

• sal
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1122

Zamieszczone przez akustyk
                    a jesli
                    jest na starym kontynencie miejsce gdzie mozna kupic taniej niz u "Wrot
                    Europy" (literalnie Europoort), przez ktore to dociera ogromna wiekszosc
                    elektroniki z Azji - to ja bym to miejsce z checia poznal
                    Przykro mi psuć Twoją wizję, ale w Szwajcarii można je dostać taniej:
                    http://en.toppreise.ch/prod_49128.html (1810zł za obiektyw).
                    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• maczkus
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 138

Zamieszczone przez sal
                      Szwajcaria nie jest w Unii
                      Najlepsza strona o łowiectwie podwodnym w Polsce!

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Zamieszczone przez sal
                        no jest, niemala roznica. tylko pozostaje kwestia, czy to jest kwestia ogolna cen elektroniki w Szwajcarii, czy tez tego konkretnego modelu (nie sadze, bo inne modele, przynajmniej szkiel, tez sa zauwazalnie tansze). i na ile ta roznica wynika z dzisiejszej roznicy kursow?

Zamieszczone przez maczkus
                        a ten kontrargument akurat moze nie byc tylko formalny, bo nie-bycie w Unii pozwala szwajcarskiemu rzadowi nie lupic poteznych unijnych cel, stanowiacych czesto lwia czesc ceny produktu.

poniekad, jakikolwiek nie bylby powod tej ceny, jako klient wybieralbym opcje tansza. socjalistyczne utrzymywanie unijnej bariery na technologie (przez dowalanie cel) mnie osobiscie dynda i powiewa
                        Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                        www albo tez flickr

Komentarz

• sal
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1122

Zamieszczone przez maczkus
                          Ale akustyk pisał o "starym kontynencie", nie o UE.
                          Jeszcze tydzień temu Szwajcaria była ciągle częscią Europy :-)
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Zamieszczone przez akustyk
                          i na ile ta roznica wynika z dzisiejszej roznicy kursow?
                          Kurs wymiany EUR/CHF jest właściwie stały od wielu miesięcy.
                          Jak zmienia się PLN/EUR, zmienia się też PLN/CHF.
                          Ostatnio edytowany przez sal; 591. Powód: Automerged Doublepost
                          Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• lukep
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 387

Niby jest, a nie jest (w Europie). Clo w razie problemow bedzie trzeba zaplacic.
                            Kilka razy bylem w Zurichu i generalnie pamietam ze sprzet byl nieoplacalny w zakupie.

Zdrowko

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez sal
                              Kurs wymiany EUR/CHF jest właściwie stały od wielu miesięcy.
                              Jak zmienia się PLN/EUR, zmienia się też PLN/CHF.
                              no wlasnie tez mi sie tak wydawalo.

jedyne co stanowi przeszkode w tym momencie to ryzyko cla,
                              wlasnie przez ten fakt, ze Szwajcaria jest poza UE. a to juz
                              robi imprezke definitywnie nieoplacalna. jest jakas tam szansa,
                              ze poczta by nie wezwala urzedu celnego (w przeswiadczeniu,
                              ze nie trzeba "bo to w Europie lezy"), ale troche balbym sie
                              na to liczyc.

natomiast na pewno przy okazji wizyty w Szwajcarii pomysle
                              o moich ewentualnych potrzebach fotograficznych no chyba,
                              ze wczesniej bede w Andorze.
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...