Foto-Tronik - opinie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Foto-Tronik - opinie

Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym "zastepczym" serwisem Canona?
    Jesli tak, to piszcie - to moze sie przydac potencjalnym klientom Zytniej :wink:
  • Robert_Ploch
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 40

Ja mam doswiadczenia z tym serwisem... Akurat nie dotycza canon'a ale lampy metz'a i sa one jak najbardziej traumatyczne. Nikomu tego serwisu nie polece, chyba ze wrogowi.
    Sprawa wygladala tak, ze moja lampa zaliczyla spotkanie z chodnikiem - golym okiem bylo widac pekniety zarnik. Wielki serwisant orzekl, ze do wymiany jest caly palnik, a koszt naprawy z robocizna wyniesie 300 pln. Stwierdzilem, ze trudno ale poczekam. Mijaly tygodnie, a palnika wciaz nie mogli sprowadzic... Po 4 miesiacach, odebralem lampe - nadal nie napawiona. W koncu wyslalem do Foto Techniki w Gdnasku i w ciagu 10 dni lampa zostala naprawiona, odeslana, a caly koszt naprawy wyniosl 130 pln.
    Reasumujac: obsluga klienta na poziomie gorzej niz beznadziejnym - bylem notorycznie splawiany a pani sekretarka tlumaczyla, ze wciaz czeka na info od technika i doslownie za chwile sie do mnie odezwa... Tak mijaly dni i tygodnie, przeplatane moimi ponagleniami. Sprawa druga, ze probowali mnie albo chamsko naciac na 170pln, albo sie nie znaja na rzeczy i nie wiedzieli jaka czesc zamowic. Zreszta nie udalo im sie tego uczynic, bo chyba wydawalo im sie, ze maja do czynienia z promem kosmicznym, a nie lampa blyskowa i potrzebny im jest mega skomplikowany uklad scalony a nie zarnik...
    Najbardziej denerwujace bylo, to ze obiecywali naprawe "na dniach". Gdybym wiedzial jak to sie potoczy, od razu wyslalbym sprzet do Gdanska. A tak bylem bez lampy przez blisko 5 miesiecy.
    Moja noga wiecej tam nie postanie.
    Tyle z mojej strony, moze komus moje dsowiadczenia sie przydadza.
    | 5D | 50/1.4 | 24-70 | 70-200/4 IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Robert_Ploch
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 40

Jak widac, firme Foto Tronik trzeba obchodzic szerokim lukiem...
        Wlasnie mi sie przypomnialo, ze w dawnych czasach, kiedy szczyte marzen byl eos500N w tymze aparacie cos mi zaczelo szwankowac. Sprzet byl po gwarancji, wiec poszedlem do Foto Tronika (fukcjonowal juz '99) i juz wtedy bylem mocno zdziwiony, bo za samo zdiagnozowanie awarii chcieli jakies kosmiczne pieniadze.
        Jak ktos nie musi, to niech tam nie chodzi i przekazuje dalej zly PR. Niech ta firma splajtuje Widac nie znane sa im archaiczne juz badania, wskazujace, ze jeden zadowolony klient pozywtyna opienie przekaze tylko jedenemu znajomemu, a niezadowolony juz pieciu Przynajmniej tak mnie kiedys uczyli na UW
        | 5D | 50/1.4 | 24-70 | 70-200/4 IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |

Komentarz

• KMV10
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2320

Zamieszczone przez Robert_Ploch
          Widac nie znane sa im archaiczne juz badania, wskazujace, ze jeden zadowolony klient pozywtyna opienie przekaze tylko jedenemu znajomemu, a niezadowolony juz pieciu Przynajmniej tak mnie kiedys uczyli na UW
          Teraz w dobie upowszechnienia Internetu jest jeszcze gorzej - 1 niezadowolony klient opisuje doznania dla tysięcy internautów

Komentarz

• Robert_Ploch
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 40

co racja to racja

Komentarz

• Foto-tronik
              • 2008
              • 5

Foto-tronik to jednak solidna firma

Zamieszczone przez Robert_Ploch
              Jak widac, firme Foto Tronik trzeba obchodzic szerokim lukiem...
              Wlasnie mi sie przypomnialo, ze w dawnych czasach, kiedy szczyte marzen byl eos500N w tymze aparacie cos mi zaczelo szwankowac. Sprzet byl po gwarancji, wiec poszedlem do Foto Tronika (fukcjonowal juz '99) i juz wtedy bylem mocno zdziwiony, bo za samo zdiagnozowanie awarii chcieli jakies kosmiczne pieniadze.
              Jak ktos nie musi, to niech tam nie chodzi i przekazuje dalej zly PR. Niech ta firma splajtuje Widac nie znane sa im archaiczne juz badania, wskazujace, ze jeden zadowolony klient pozywtyna opienie przekaze tylko jedenemu znajomemu, a niezadowolony juz pieciu Przynajmniej tak mnie kiedys uczyli na UW
              Witam

Muszę stwierdzić, że jest to bzdura - Foto-tronik istnieje od 2005 r, a kosztorysy nigdy nie były płatne - od początku istnienia firmy wykonujemy je bezpłatnie.
              Foto-tronik od początku istnienia posiada autoryzację Canon'a na Europę i Polskę - jakość usług jest stale monitorowana zarówno wewnętrznie jak i przez firmę Canon.
              Foto-tronik od początku współpracuje z firmą Olympus - obecnie jako jedyni w Polsce, oprócz serwisu głównego Olympus Polska posiadamy dostęp do podzespołów tej marki.
              Klientów z roku na rok przybywa, dzięki solidności wykonywanych napraw (do dnia dzisiejszego wykonaliśmy ok 15000 napraw)
              Jak widać plotka psuje opinie o firmie.. Panie Robercie zamiast zniesławiać, trzeba najpierw upewnić się co do posiadanych informacji.

Pozdrawiam

Michał Zawadzki
              Ostatnio edytowany przez Foto-tronik; 15311.

Komentarz

• mini21
                Bywalec
                • 2007
                • 125

No to nieźle...
                Już wiem, że będę omijał ten serwis duuuużym łukiem.

Ja osobiście korzystałem z serwisu na Armii Ludowej i mogę go polecić.
                Ceny w miarę przystępne, a i robota dobrze wykonana.

Komentarz

• iktorn92
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 605

Szczerze bardziej wierze Robertowi niż jednemu z Panów z serwisu który prostuje sprawę. Dzieki za uprzedzenie ja nigdy nie skorzystam z ich usług...

Taka mała rada jeżeli trzymali by mi sprzęt niż 2 tygodnie to bym zrobił drobną wojnę. No bo bez przesady jak mi telefon trzymali w serwisie miesiąc i zero kontaktu to porozmiawialem z Panem szefem i paczce gratis przyszla słuchawka bluetooth i smyczka .
                  Ostatnio edytowany przez iktorn92; 10195.
                  Flickr
                  Portfolio Ślubne

Komentarz

• wojkij
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1915

Hmm jedna czy dwie negatywne opinie to jeszcze nie koniec swiata. Przynajmniej reaguja na negatywne opinie wiec im zalezy, zawsze to cos porównujac do leni z Zytniej napewno jest lepiej...
                    www.kwapisz.org

Komentarz

• GOOFY
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 34

Tylko czy reagują bo im zależy czy po to żeby się oczyścić z zarzutów?

Komentarz

• Naos
                        • 2008
                        • 12

No dobra to mamy jedną negatywną opinię. I co dalej? Są jakieś osoby które mają pozytywne doświadczenia z tym serwisem? Może więcej negatywnych? Jak naczytałem się o Żytniej to wolę się dwa razy zastanowić gdzie oddać swój sprzęt.

Ogólnie chyba nie ma dobrego wyjścia, trzeba wybierać z dwóch złych

Komentarz

• Atryda
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 84

Dobrze, zeby te opinie nie byly od dzisiaj zarejestrowanych uzytkownikow jak w pewnym innym watku
                          40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Komentarz

• zeber
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 62

A ja mam pozytywne doświadczenie. Co prawda dotyczy tylko czyszczenia matrycy (już 2 razy), ale wszystko było załatwione bardzo ok. Oddałem aparat, odbiór miał być następnego dnia. Rano dostałem smsa że gotowe i można juz odebierać.
                            Klientów mają chyba dużo bo za każdym razem w kolejce stałem, więc chyba nie są aż tacy źli jak było wcześniej napisane.
                            wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• snafu

moje doświadczenie z tym serwisem (2006 rok):

chciałem przerobić wejście na wężyk spustowy w olympus 5060
                              ten aparat ma wejście ale przez battery pac, więc niewygodnie by było

serwis podjął się przeróbki (dość proste, wg załączonej dokładnej instrukcji)

potem serwis nie chciał mi oddać aparatu, twierdząc, że nie było żadnego zlecenia, potem przypomnieli sobie, że było i zażądali 950 za naprawę, potem zarządali 550 za wydanie aparatu bez naprawy (koszty własne?), potem zaproponowali, że dadzą mi 550 za aparat, ale pod warunkiem, że go ze sobą nie wezmę i zostawię w zakładzie (dlaczego?)

klientów obsługuje miła starsza pani, która zachowuje się tak, jakby szef ją bił i poniewierał, aż żal patrzeć, zgroza

w sumie sprawa stara, sporo w tym mojej winy bo nie sprawdziłem wcześniej opinii o foto-troniku, a firma dość znana niestety
                              na dodatek myślałem, że to serwis olympusa, bo logo mieli

aparat wylądował w szafie, może kiedyś znajde kogoś, kto go naprawi, coś popsuli z elektroniką i czymś jeszcze - mam opinie serwisu olympusa

jest też happy end: musiałem szybko kupic cokolwiek i kupiłem wtedy 350d
                              fajne zdjęcia nim zrobiłem :cool:

Komentarz

Pracuję...