Cash Back od 1.10.07

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arra
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1023

Zamieszczone przez jatzzek
    Maly OT:

Wczoraj bylem w dwoch sklepach Canon (Warszawa, Galeria Mokotow i Zlote Tarasy). Na polkach byly glownie Nikony(!) i Sony oraz ... jeden korpus marki Canon, mianowicie flagowy 400D. Sklep markujacy sie logiem Canon sprzedaje towar konkurencji Czy szefem firmowych sklepow Canon w Polsce jest agent Nikona?
    Tak jest w wiekszosci popularnych sklepow foto, maja to co sie dobrze sprzedaje, masz im to za zle?

www.pbase.com/arra
    R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• lempl
      Uzależniony
      • 2006
      • 684

Ja mam jakies dziwne wrazenie, ze okres dominacji milosciwie nam panujacego dobiega powoli konca.

Komentarz

• jatzzek
        Początki nałogu
        • 2006
        • 355

Zamieszczone przez arra
        Tak jest w wiekszosci popularnych sklepow foto, maja to co sie dobrze sprzedaje, masz im to za zle?
        Nie o to chodzi. Jesli to nie sa firmowe sklepy Canon, wtedy normalne jest, ze sprzedawac moga co chca. Ale te sklepy firmuja sie ogromnym logo Canon (co sugeruje, ze jednak sa firmowe), chociaz sprzet tej marki jest tam w zdecydowanej mniejszosci. W firmowych salonach samochodowych byloby to niedopuszczalne.

PS. Sprzedawca w takim sklepie zapytal mnie czego szukam. Odpowiedzialem, ze Canona 40D. A jego odpowiedz brzmiala: "Canon 40D nie jest jeszcze w sprzedazy". Nie powiedzial 'nie mamy go jeszcze w sprzedazy' ale, ze w ogole "nie jest jeszcze w sprzedazy". Usmialem sie w srodku
        Ostatnio edytowany przez jatzzek; 5021.
        why waste your time looking for proof?
        what if the answer is never the truth?

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez jatzzek
          PS. Sprzedawca w takim sklepie zapytal mnie czego szukam. Odpowiedzialem, ze Canona 40D. A jego odpowiedz brzmiala: "Canon 40D nie jest jeszcze w sprzedazy". Nie powiedzial 'nie mamy go jeszcze w sprzedazy' ale, ze w ogole "nie jest jeszcze w sprzedazy". Usmialem sie w srodku
          Oni chyba razem jakies dziwne przeszkolenie w Canon Polska przechodza, ze jak czegos nie ma w Canon Polska to nie jest w sprzedazy.
          To samo uslyszalem ze 3 tyg temu na Żytniej jak spytalem o dostepnosc matowek do 40D:
          S(erwisant) "beda jak 40D bedzie w sprzedazy"
          J(a) "to 40D nie jest jeszcze w sprzedazy?"
          S "no nie"
          J "a to dziwne bo juz od tygodnia go uzywam"
          ... pan zrobil dziwna mine i nie kontynuowal tematu.

Komentarz

• ms714033
            Bywalec
            • 2005
            • 176

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            W ogóle jak tak patrzę co się dzieje to Canon Polska to jakieś kompletne nieporozumienie.
            Niestety to nie tylko W Canon Polska.
            Rozmawiałem z gościem prowadzącym sklep, który miał mi sprowadzić i sprzedać C70-300 IS USM. Facet powiedział mi, że odkąd Canon Europe przeniósł się do naszych południowych sąsiadów to wszystko stanęło do góry nogami.

P.S. Czekałem na obiektyw 3 miesiące po czym zrezygnowałem bo gościu nie mógł doprosić się dostawy tych obiektywów.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez ms714033
              Niestety to nie tylko W Canon Polska.
              Rozmawiałem z gościem prowadzącym sklep, który miał mi sprowadzić i sprzedać C70-300 IS USM. Facet powiedział mi, że odkąd Canon Europe przeniósł się do naszych południowych sąsiadów to wszystko stanęło do góry nogami.

P.S. Czekałem na obiektyw 3 miesiące po czym zrezygnowałem bo gościu nie mógł doprosić się dostawy tych obiektywów.
              Tyle że w wielu sklepach to szkło jest dostępne więc może wybrałeś zły sklep.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                Tyle że w wielu sklepach to szkło jest dostępne więc może wybrałeś zły sklep.
                Najczęściej z gwarancją od TIP-a co nie wszystkich satysfakcjonuje. Tych egzemplarzy z gwarancja C-PL jest jak na lekarstwo w sprzedaży.

Komentarz

• maeco
                  • 2006
                  • 6

Witam,
                  orientuje się ktoś jak wygląda sprawa cash back w przypadku zakupu obiektywu w terminie objętym promocją, ale braku paragonu lub faktury? Chodzi mi o to, czy sprawa jest beznadziejna, czy honorują np. coś w rodzaju umowy kupna-sprzedaży? Może ktoś już "ćwiczył" coś podobnego.

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Przecież jest wyraźnie podane co jest potrzebne do zwrotu kasy. I żadne umowy kupna-sprzedaży nie są podane jako dowód zakupu. Moim zdaniem takie coś nie przejdzie.
                    Canon
                    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• ms714033
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 176

Zamieszczone przez KMV10
                      Najczęściej z gwarancją od TIP-a co nie wszystkich satysfakcjonuje. Tych egzemplarzy z gwarancja C-PL jest jak na lekarstwo w sprzedaży.
                      Aha!!! Najczęściej na Allegro aukcje tego obiektywu są "prywatne" i jak się dowiadywałem o szczegóły to goście mówili: "nie mamy ich, ale wie pan to taka reklama ..."

Jak już aukcja nie jest "prywatna" to obiektyw pochodzi z zestawu od którego został odłączony i jest sprzedawany oddzielnie.

Komentarz

• qdlaty

czy ktoś już widział gdzieś, najlepiej w necie, 17-40 4L z cash back ?

Komentarz

• kosa14
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 41

ja wąsnie czekam na 40d. Mam pytanie jak mozna odebrac ten Cash Back????
                          Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Komentarz

• ghost7
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 201

Pytanko. Jak bym np dzis zakupił np w EuroAGD Canona 40D to otrzymałbym na niego zwrot??? liczy się tylko data zakupu czy może jeszcze musi być egzemplarz objęty promocją? Pamiętam że pudło od 400D było z naklejkami Cash Back i ulotkami???
                            Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Komentarz

• dickory dare
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 189

Zamieszczone przez ghost7
                              Pytanko. Jak bym np dzis zakupił np w EuroAGD Canona 40D to otrzymałbym na niego zwrot??? liczy się tylko data zakupu czy może jeszcze musi być egzemplarz objęty promocją? Pamiętam że pudło od 400D było z naklejkami Cash Back i ulotkami???
                              cashback jest na dany model a nie egzemplarz. i od 1.10.2007.

Komentarz

• ghost7
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 201

Zamieszczone przez dickory dare
                                cashback jest na dany model a nie egzemplarz. i od 1.10.2007.
                                Ok ok może się nie precyzyjnie wyraziłem, ale rozumie że liczy się przedewszystkim kiedy została wystawiona faktura (po 01.10.2007r!!) a nie jakaś świeża dostwa MODELI 40d już objętych promocją???
                                Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Komentarz

Pracuję...