Cash Back od 1.10.07

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruiner

Zamieszczone przez Vitez
    Zależy od odwagi. Przy nadaniu zwykłego listu priorytetowego nadajesz przesyłkę nierejestrowaną i jeśli się zagubi to nie masz żadnej możliwości reklamacji. Tylko list polecony, przesyłka pobraniowa i paczka są przesyłkami rejestrowanymi.
    Wiesz, tak naprawde ta 'rejestrowalnosc' przez PP jest bardzo iluzoryczna, sprowadza sie w zasadzie na kawaleczku papieru z pieczatka. Poza granicami kraju to tym bardziej szwankuje. JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN. Owszem, niby to cos, ale CashBacku za 400 PLN to ci nie zrekompensuje. Dodajmy do tego mozliwe problemy z przesylka polecona ze wzgledu na adres PO BOX (co prawda z doswiadczenia wiem, ze np. w Anglii polecone z PL wrzucoano do skrzynek jak zwykle listy).

To tak jak z listami zwyklymi i priorytetami - po co przeplacac, skoro usluga 'priorytetowa' w kraju to ruletka, nie adekwatna do prawie 100% wiekszych kosztow...

Komentarz

• sal
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1122

Zamieszczone przez ruiner
      Dodajmy do tego mozliwe problemy z przesylka polecona ze wzgledu na adres PO BOX (co prawda z doswiadczenia wiem, ze np. w Anglii polecone z PL wrzucoano do skrzynek jak zwykle listy).
      Nie ma żadnych problemów z wysyłaniem listów w sprawie cashbacku jako poleconych/rejestrowanych.
      Wysyłałem tak wszystkie formularze zwrotu ze Szwajcarii (rejestrowany priorytet) i list dochodził po 3-4 dniach (Swiss Post oferuje śledzenie takich przesyłek).
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez gumer
      a ma ktoś wiadomości jak wysłać cash backa po zakupach w USA?
      Sciągnąłem obiektyw i lampę przez dobrego kolegę i teraz nie wiem gdzie wysyłać dokumenty po zwrot od canon (instant rebate) jedyne co znalazłem to broszura na www.canoneos.com
      proszę dobre dusze o podpowiedź
      [email protected]
      Nie dasz rady bez kogoś, kto mieszka w US (i chyba ta osoba musiałby istnieć jako kupujący na rachunkach).
      Ostatnio edytowany przez sal; 591. Powód: Automerged Doublepost
      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• bebesky
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1231

JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN.
        chyba że wyślesz jako list wartościowy. Wtedy ty określasz wartość listu i jeżeli zginie wtedy możesz uzyskać odszkodowanie w wysokości zadeklarowanej kwoty. Do irlandii takie listy można wysyłać. Co prawda koszty są dość duże - około 15-20 zł za list o zadeklarowanej wartości ok 500 zł, ale jeżeli ktoś chce mieć pewność to chyba jedyny sposób.

Komentarz

• sadaman
          Początki nałogu
          • 2006
          • 294

Mam takie pytanko - mimo że pewnie odpowiedź gdzieś jest - ale zmęczenie noworoczne :-) dało się we znaki i mimo chęci nie potrafię znaleźć informacji do kiedy najpóźniej należy lub należało wysłać druki cashback.
          Dzięki i pozdrawiam leniwie:-P
          Pucha i słoki

Komentarz

• tomek1906
            Bywalec
            • 2007
            • 217

co do tego poleconego to nie jestem przekonany czy był to dobry pomysł...
            polecony należy doręczyć osobie, firmie, przekazanie poleconego kończy się podpisem potwierdzającym odbiór, w przypadku PO BOX czyli jak mniemam skrytki pocztowej może to być zwyczajnie niemożliwe lub bardzo wydłuży się w czasie... mogą zwyczajnie wszystkie "śmieci" zostawić na koniec i zająć się sprawą na zamknięcie akcji ;lub przesyłeczka już wędruje z powrotem
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            a tak jeszcze lekko offtopic ciekawy jestem kiedy odpalą kolejny cashback...
            czeka mnie niebawem zakup 40d i 24-105. canon przyzwyczaił już do promocji więc pewnie będzie więcej takich jak ja którzy poczekają na następną okazję
            Ostatnio edytowany przez tomek1906; 12191. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• bebesky
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1231

Zamieszczone przez tomek1906
              a tak jeszcze lekko offtopic ciekawy jestem kiedy odpalą kolejny cashback...
              czeka mnie niebawem zakup 40d i 24-105. canon przyzwyczaił już do promocji więc pewnie będzie więcej takich jak ja którzy poczekają na następną okazję
              Już widzę narzekania niektórych na canona jak kolejnego zwrotu nie będzie
              wtedy dopiero będzie to złodziejska firma

Komentarz

• tomek1906
                Bywalec
                • 2007
                • 217

nie zapeszam dwa razy wysłałem i dwa razy dostałem zwrot...
                raz po 2 miesiącach i raz po 3,5 tygodnia
                swoją drogą: ostatnio krążąc po krakowie i rozglądając się za dobrą cena 40D połączoną z jakimiś "dogodnymi ratami" ... odwiedziłem nowe MM w Solvaju i stare MM w M1, SATURNA , FotoJokera.. i trzeba przyznać że wybór w Canonie jest żaden, dosłownie śladowe ilości (luster oczywiście) ;nie będę cytował sprzedawców z tych punktów bo nie wypada...; wygląda na to że centrala przycięła im kaskę na współprace w sieciach - pewnie wychodzą z założenia że jak ktoś będzie chciał kupić to gdzieś znajdzie nie idzie się przecież do hipermarketu na zakupy kupując po drodze lustro za 2-4tysie

Komentarz

• sergi
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 413

ja również wysłałem poleconym podczas poprzedniej promocji i kase miałem na koncie 6 tygodni po wysłaniu listu...

no a teraz to już sam nie wiem jak lepiej...
                  5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                  :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                  :: Motywy wordpress

Komentarz

• szycho
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 350

Zamieszczone przez sadaman
                    Mam takie pytanko - mimo że pewnie odpowiedź gdzieś jest - ale zmęczenie noworoczne :-) dało się we znaki i mimo chęci nie potrafię znaleźć informacji do kiedy najpóźniej należy lub należało wysłać druki cashback.
                    Dzięki i pozdrawiam leniwie:-P

Wybierz odpowiednią promocję i wejdź na FAQ/Częste pytania. Tam znajdziesz odpowiedź
                    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
                    www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Wiesz, tak naprawde ta 'rejestrowalnosc' przez PP jest bardzo iluzoryczna, sprowadza sie w zasadzie na kawaleczku papieru z pieczatka. Poza granicami kraju to tym bardziej szwankuje. JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN. Owszem, niby to cos, ale CashBacku za 400 PLN to ci nie zrekompensuje.
                      Ale w razie zagubienia przesyłki wolisz zwrot 110 zł (gdy nadasz poleconą) czy 0 zł (gdy nadasz zwykłym listem) ?
                      Zawsze lepsza taka rekompensata niż żadna.
                      A że dłużej będzie szło bo tam jakieś PO Boxy - nie mój problem. Ma dotrzeć a nie się zgubić bez żadnej gwarancji reklamacji.
                      Co do karteczki - masz na niej nr nadania i dane przesyłki znajdują się w systemie pocztowym... więc to wcale nie taka iluzja. Przy mnie wiele razy szukali różnych przesyłek, w tym i dla mnie, czy to paczki, czy to pobraniowej czy poleconej - i mogli namierzyć gdzie utknęła, na tej samej zasadzie rozpatrywane są reklamacje.

Taka jest główna różnica między nadaniem przesyłki rejestrowanej a zwykłej. A jeśli do środka wsadzasz dokumenty warte więcej niż możesz standardowego odszkodowania dostać (max 50 krotność kosztów nadania a nie 110zł - to tak przy okazji) to nadaj przesyłkę z zadeklarowaną wartością.
                      Raz jeden sprzedający mi na Allegro naciął się gdy nadał zwykła przesyłkę i Poczta ją zgubiła - na swój koszt wysłał po raz drugi. Ja się na jego błędzie nauczyłem nadawać albo rejestrowane (polecone) albo wartościowe i dwa razy mi się to już opłaciło (zwroty z reklamacji).
                      Ale niestety... ludzie maja ciągle tą tendencję "wysłać byle najtaniej. byle szybciej" a później lament bo przesyłka nie dotarła a Poczta zgubiła nie uznaje reklamacji...
                      I skąd się wzięło to powiedzenie "mądry Polak po szkodzie" ?

Komentarz

• Tomky
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 102

Sorki za tak głupie i w sumie proste pytanie przynajmniej to pierwsze
                        1.Do kiedy musi dojść list do Irlandii aby dostać cashback?
                        2.Czy warto się zabijać za cashback'iem(czyt. paragonem z 2007), czy przeczekać, bo i tak ceny po promocji będną na poziomie nominał - cashback?
                        Jakie jest Wasze zdanie?
                        Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Komentarz

• Tomky
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 102

Okey pytanie 1 odp. do 15.02 a na drugie jednak poproszę o parę słów.
                          Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Komentarz

• woyd
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 488

Zamieszczone przez tomek1906
                            nie zapeszam dwa razy wysłałem i dwa razy dostałem zwrot...
                            raz po 2 miesiącach i raz po 3,5 tygodnia
                            swoją drogą: ostatnio krążąc po krakowie i rozglądając się za dobrą cena 40D połączoną z jakimiś "dogodnymi ratami" ... odwiedziłem nowe MM w Solvaju i stare MM w M1, SATURNA , FotoJokera.. i trzeba przyznać że wybór w Canonie jest żaden, [...]
                            Tomek - zajrzyj do RTV-EURO-AGD - miesiąc temu brałem u nich 40D na raty 0% (30 rat). Cena wprawdzie wyższa o jakieś 200-300 zł niż na Allegro, ale raty naprawdę 0%. Ja dałem sobie wcisnąć przedłużoną gwarancję na 2 lata, ale i tak cena (rata) mnie zadowala. A i na Casch back się załapałem

Pozdrawiam
                            Woyd

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• ghost7
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 201

Dostaliście ostatnio jakieś maile w sprawie zwrotu? Ja wysłałem priorytet polecony 17.12.2007r i cisza....zero odpowiedzi
                              Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Komentarz

• Tomky
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 102

czy ważna jest miejscowość w rubryce bank city czy kasa trafi po nr konta.
                                Napisałem że bank city to Łódź a oddział jest w Zgierzu(miejscowość pod Łodzią???
                                Proszę o szybką odpowiedź!!!!
                                Ostatnio edytowany przez Tomky; 799.

Komentarz

Pracuję...