Canon leci w kulki ??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wes
    • 2007
    • 3

Canon leci w kulki ??

Złożyłem wniosek o zwrot 310zł za mojego 400D w lipcu, do dzisiaj nie dostałem należnego mi zwrotu. Oczywiście nie pisał bym wątku tutaj z tego powodu tylko zadzwonił do Canon Polska i pogadał
    Jednak mój misterny plan nie doszedł do skutku, ponieważ strone www.canon.pl czy też www.canon.com.pl nie działa - jak na ironię

Więc mam do was prośbę jak i pytanie, prosze o podanie jakiegoś nr kontaktowego z Canon Polska

A jak tam u was z zwrotami ??
  • Arche121
    Początki nałogu
    • 2006
    • 288

ja na swój zwrot takze czekałem długo,po czasie przysłali grzecznie na konto.
    Musisz uzbroic sie w cierpliwosc.

Komentarz

• ghost7
      Bywalec
      • 2007
      • 201

Cierpliwość

Ja również długo czekałem za zwrotem, wiec wrzuć na luz. Jak przesłałeś im wszystkie wymagane dokumenty to napewno kase Ci zwrócą
      Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

Ja dostalem po rownym miesiacu od wyslania formularza.
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• wes
          • 2007
          • 3

Było napisane, że po upływie miesiąca należy skontaktować się z Canonem :P

Czkeć.. łatwo wam powiedzieć - siano mi potrzebne

Komentarz

• Hubert01
            Bywalec
            • 2006
            • 182

ja czekałem dwa miesiące
            5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Komentarz

• piszczal
              Początki nałogu
              • 2006
              • 459

powyżej miesiąca nalicz karne odsetki :-)
              aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• paczka
                Coś już napisał
                • 2006
                • 51

Ja już czekam ponad dwa miesiące i nic. Wiem, że na 99% zwrot dostane więc cierpliwie czekam, ale i tak zachowanie Canona nie fair. Zwłaszcza, że wysyłałem majle do Canon Polska oraz drugi z tej strony, gdzie się sprawdza statut zwrotu i olewka - żadnej odpowiedzi :-((

Komentarz

• Kreon
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 122

Moze to zalezy od tego gdzie sie mieszka? Ja dostalem przelew po... 2 (slownie dwóch) tygodniach

Komentarz

• pmagdalena
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 260

A mi obie strony działaja
                    Ostatnio edytowany przez pmagdalena; 11867.

Komentarz

• wes
                      • 2007
                      • 3

Zamieszczone przez Kreon
                      Moze to zalezy od tego gdzie sie mieszka? Ja dostalem przelew po... 2 (slownie dwóch) tygodniach
                      Jak jesteś z UK to szybciej.

==
                      Dzwoniłem do pani na infolinię canona (nową - bezpłatną) to odesłała mnie pod numer działu promocji gdzie nikt kurna nie odbiera

nic tylko ich powiesić za jaja i do japoni odesłać

Komentarz

• Viqy
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 407

Promo Canona

Ja aparat kupiłem 25.08.2007. Następnego dnia wysłałem wszystko zgodnie z opisem listem priorytetowym do Irlandii. 14.09.2007 cierpliwość mi padła ), tym bardziej że nie dostałem żadnego maila z potwierdzeniem.
                        Napisałem maila po angielsku do : [email protected] (Canon Customer Service Team ). Po tygodniu dostałem maila, że diecezja już zapadła i mam w ciągu 20 dni dostać kasę. Na razie czekam ...

Może też tam napisz ?

Pozdrawiam
                        Rafał
                        rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• rzepek
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 24

Zamieszczone przez Viqy
                          Ja aparat kupiłem 25.08.2007. Następnego dnia wysłałem wszystko zgodnie z opisem listem priorytetowym do Irlandii. 14.09.2007 cierpliwość mi padła ), tym bardziej że nie dostałem żadnego maila z potwierdzeniem.
                          Napisałem maila po angielsku do : [email protected] (Canon Customer Service Team ). Po tygodniu dostałem maila, że diecezja już zapadła i mam w ciągu 20 dni dostać kasę. Na razie czekam ...

Może też tam napisz ?

Pozdrawiam
                          Rafał
                          Rafał mam do Ciebie prośbę. Możesz podesłać mi ten list bo nie jestem biegły w angielskim bardzo a muszę też wysłać. U mnie wytuacja wygląda tak, że kupiłem aparat 22.VIII jakieś dwa dni później w piątek wysłałem dokumenty. Był taki problem, że jak wypełniałem formularz na stronie to nie mogłem go wydrukować i musiałem wypełnić ponownie już z innym numerem. Dołączyłem karteczkę z informacją o tym w kopercie. Do tej pory nie dostałem żadnej informacji co się dzieje. Nie miałem czasu się tym zajmować, ale teraz muszę. W końcu 310zł nie leży na ulicy.

Komentarz

• Kreon
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 122

rzepek to, ze kilka razy wypelniales formularz nic nie szkodzi (sam mialem dokladnie taki sam problem jak Ty, i kasa doszla). Jednak maila napisz, bo to deczko za dlugo juz nie zwracaja kasy.

Komentarz

• Obiektyw
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 157

Do mnie nie doszedl zaden mail z potwierdzeniem.
                              Formularz i kody (po uwczesnym skopiowaniu) wyslalem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Potwierdzenie nigdy do mnie nie doszlo. Czek z suma zwrotu dotarl do mnie po prawie dwoch miesiacach kiedy przygotowalem juz gruby plik z listem i kopia formularza, i kodow.

...rownoczesnie Canon "wyjechal" z promocja 400d do konca sierpnia... a teraz z tego co widze sa kolejne zwroty przy zakupie 40d i szkiel. Pewnie nie wyrabiaja z obrobka poczty. To jedyne rozsadne wytlumaczenie.
                              ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

Pracuję...