Sklepy w Szczecinie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kabu
    Początki nałogu
    • 2007
    • 370

Sklepy w Szczecinie

Witam wszystkich. Chciał bym się dowiedzieć czy znacie jakieś sklepy warte polecenia gdzie można kupować sprzęt fotograficzny w Szczecinie. Obecnie przebywam w okolicach Krakowa i mam tu 3 sprawdzone ale na dniach przenoszę się w okolice Szczecina i tam też trochę zabawię więc aby nie kupować kota w worku i bawić się w przesyłki (L-ek nie kupuję na odległość) proszę o jakieś adresiki.
  • stdanielo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1081

O Szczecinie zapomnij, poza Fotojoker i Media Markt nie ma praktycznie nic, ale za to jest blisko do Berlina
    www.kondereszko.pl
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Kabu
      Początki nałogu
      • 2007
      • 370

Kurcze, no to nie ciekawie, ale masz rację zawsze pozostanie Berlin a tam na pewno wybór duuuużo większy

Komentarz

• szycho
        Początki nałogu
        • 2006
        • 350

Zawsze możesz się bujnąć np. do Gorzowa do Fotoset
        EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
        www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Kabu
          Początki nałogu
          • 2007
          • 370

Dzięki, co prawda do Gorzowa jest kawałek więc nie wiem czy bardziej nie opłaca się skoczyć do Berlina ale zawsze można wziąć to pod uwagę. Jeszcze raz dzięki.

Mariusz

Komentarz

• Misiaque
            Początki nałogu
            • 2007
            • 392

No nie załamujcie mnie... naprawdę nic nie ma?

Marzyłby mi się sklep, gdzie możnaby przymierzyć się do Tamrona 17-50mm (nie mam ochoty na wysyłkowe wymiany, bo to strata pieniędzy, czasu i nerwów). Nie ma nadziei?

Jest siakieś arcdeco w Policach, miał ktoś do czynienia?

Komentarz

• C80
              Uzależniony
              • 2007
              • 855

Ja polecam Fotooptykę, na Chodkiewicza 7. Jak jedziesz Piastów w kierunku Krzywoustego to po minięciu szkoły a przed Urzędem Pocztowym masz uliczkę w prawo. Dalej po lewej stronie na rogu masz sklep.

Dwa miesiące temu kupowałem tam eLkę 70-200 f/2.8, tydzień temu 40D z gripem. W Euro w Szczecinie powiedzieli, że ściągną eLkę w ciągu miesiąca, w Fotooptyce była z dnia na dzień i tańsza o kilka setek. Identycznie 40D. Jednego dnia zamówiłem koło 11, a drugiego była koło 14.

Z tym, że to są zamówienia, na miejscu praktycznie nic nie ma, więc musisz być zdecydowany. Można ściągnąć, wziąc do domu i przetestować, jak powody są poważne to mozna oddać i poprosić o nowy. Nic nie stoi też na przeszkodzie aby wziąć laptopa do sklepu i na miejscu porobić kilka zdjęć i je sprawdzić.

W Policach jeszcze gorzej, wiem bo mieszkam. Poza Avansem nic nie ma, a w tam niewiele. No chyba, że chcesz kupić małpkę.

Natomiast jeżeli gotów jesteś dorzucić trochę kasy to zamów sprzęt wsklepie internetowym Euro RTV AGD z opcją odbioru w sklepie. W Szczecinie jest 6 sklepów gdzie można odebrać.

Osobiście polecam jednak Fotooptykę, miła obsługa i szybko sprowadzany sprzęt. Żeby nie było, nie jestem właścicielem a szarym klientem.
              [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• HuleLam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1641

Zamieszczone przez stdanielo
                O Szczecinie zapomnij, poza Fotojoker i Media Markt nie ma praktycznie nic, ale za to jest blisko do Berlina
                Fotojokera OIDP już nie ma...
                Fotograf platoniczny

Komentarz

• C80
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 855

Fakt, Fotopajaca zlikwidowali z dnia na dzień. Jakiś rok temu. Klienci zostali poinformowani, że albo odbiorą sobie zdjęcia w Stargardzie, albo niech dzwonią i się umówią na odbiór w Szczecinie.

Taki sam problem był ze sprzętem kupionym w Fotopajacu. Sam niestety z gwarancję musiałem się telepać z Polic do Stargardu, raz by zawieźć, raz by odebrać.

Komentarz

• Misiaque
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 392

Ciekawe, czy odbierając osobiście mamy wciąż prawo do zwrotu w ciagu 10 dni. Mnie to by bardzo urządzało, bo mógłbym spokojnie przetestować obiektyw, a do tego nie płacąc za przesyłkę zwrócić jeśli by mi nie odpowiadał. Niestety w Euro Tamrona akurat nie mają.

Fotooptykę pamiętam jeszcze z Obrońców Stalingradu. C80, ile zapłaciłeś za obiektyw i aparat?

Komentarz

• C80
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 855

Za 40D coś koło 3390. W Euro jest za 3999.

70-200 f/2.8 bodajże 4200 czy 4250.

Nie są to powalające ceny, ale mam na miejscu i nie martwię się wysyłką czy gwarancją.

Komentarz

• piotrr
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 436

byłem wczoraj, zrobiłem zakupy polecam. Chyba jedyny taki sklepik w Szczecinie , bardzo sympatyczna obsługa.

Komentarz

• BeatX
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1751

jest jeszcze "arcdeco"
                          nie zaowazylem tego topic'u, dlatego zalozylem nowy
                          http://www.canon-board.info/showthread.php?t=34383
                          nie mniej jednak "fotooptyka" ma bardziej bogaty asortyment ;]
                          Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
                          Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

• chase
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 41

Z jednej strony fajnie, że coś ruszyło w temacie. Z drugiej strony to i tak takie wirtualne sklepy. Nic na stanie. Więc kupowanie w zasadzie niewiele różni się od tego przez internet.

Komentarz

• BeatX
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1751

rozni sie tym, ze mozna na miejscu przetestowac i w razie czego odeslac na ich koszt... po czym poczekac na kolejny egzemplarz.
                              zawsze to cos ;]
                              Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
                              Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

Pracuję...