400D - za ile?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

400D - za ile?

Chciałbym się dowiedzieć na ile szacujecie na dzisiaj cenę nowego 400d z gwarancją. Chodzi mi o wszelkie pomysły na tani zakup, każda propozycja wchodzi w grę, rodzice mają dużo znajomych po świecie, wystarczy tylko zadzwonić.
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

http://canon-board.info/showthread.p...&highlight=USA
    http://canon-board.info/showthread.p...ght=Hong+Kongu
    http://canon-board.info/showthread.php?t=23034
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

A tak na przykład to gdzie mam szukać cen/sklepów z Hong-Kongu/Singapuru?
      Jakieś linki do wyszukiwarek cenowych?

Komentarz

• Biperek
        Uzależniony
        • 2007
        • 593

Na body nie zaoszczędzisz tyle żeby się opłaciło sprowadzać (przynajmniej jeśli chodzi o stany), jeśli już to na szkłach.
        Pozdrawiam
        Marek/Biperek

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

No tak kombinowałem i wyszło mi, że po cashbacku u nas zapłacę 2000zł, a w stanach bez cashbacka jest za ~1750 więc cośtam zawsze jest. A dostarczenie aparatu do domu też się załatwi jakoś(tak jak mówiłem w poście wyżej)

Komentarz

• Biperek
            Uzależniony
            • 2007
            • 593

Kiedy ja kupowałem wyszła mi różnica 300 pln i doszedłem do wniosku, że oszczędność nie jest warta utraty gwarancji lub ewentualnego transportu do naprawy gwarancyjnej za ocean.
            Przy szkłach różnice są znacznie atrakcyjniejsze, zwłaszcza przy obecnym kursie dolara.
            Pozdrawiam
            Marek/Biperek

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Przy tej cenie sprzętu sprowadzanie ma średni sens. W razie jakichkolwiek problemów "leżysz i kwiczysz" . Ja bym sobie darował. Kolega powyżej bardzo trafnie to ujął.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

No to jeszcze jedna sprawa : Czy wraz z zakończeniem cashbacka nie wejdzie coś nowego, co może spowodować obniżkę ceny 400d o więcej niż 310zł? Wiem że pytanie bez sensu, bo 350d w tym momencie jest droższy od 400 i pewnie sytuacja się powtórzy. No i drugie pytanie : jeżeli wejdzie 450d to czy warto na niego czekać? Co może mieć więcej niż 400d?

Komentarz

• Nasir
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 107

Zamieszczone przez micles
                  No to jeszcze jedna sprawa : Czy wraz z zakończeniem cashbacka nie wejdzie coś nowego, co może spowodować obniżkę ceny 400d o więcej niż 310zł? Wiem że pytanie bez sensu, bo 350d w tym momencie jest droższy od 400 i pewnie sytuacja się powtórzy. No i drugie pytanie : jeżeli wejdzie 450d to czy warto na niego czekać? Co może mieć więcej niż 400d?
                  Wiesz możesz czekać w nieskończoność.....
                  Ja nie czekałem. Aparat tu w kraju, szkło z USA. Wolę cykać zdjęcia. (sterty rawów do obrobienia, ech... )
                  Jeśli natomiast masz żyłkę do spekuacji to zapraszam na giełdę, ale to już inny temat
                  EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Komentarz

• Diabel03
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 105

Dopiero co 400D wszedł a ty już czekasz na następce ? W tym segmencie raczej nic nowego nie wejdzie więc i cena nie powinna spasć.

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

A no nie wiem, ale zawsze się robi promocję, żeby sprzedać towar, który już wychodzi z rynku i żeby wyczyścić magazyny. Ok, podzielam wasze zdanie, 250zł za gwarancję w Polsce to niedużo. Czas zacząć zbierać!

Komentarz

• Diabel03
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 105

"This incredible cash back offer is only available between 01.04.07 and 30.06.07"
                        Więc chyba już i tak po ptakach

Komentarz

• Hubert01
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 182

"*Okres promocji na aparat EOS 400D został przedłużony do 31 Sierpnia 2007."

...więc chyba ptaki jeszcze zostaną
                          5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Komentarz

• popi
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 390

Kup sobie 30D a nie 400D. Za 1279$ masz go z obiektywem 28-135IS na B&H a za 1024$ masz body na B&H czyli za body dajesz jakieś 3000zł a mimo ze drozszy od 400D o 1000zl to o nieb9o lepszy!!!
                            sigpic

Komentarz

• Nasir
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 107

Zamieszczone przez popi
                              Kup sobie 30D a nie 400D. Za 1279$ masz go z obiektywem 28-135IS na B&H a za 1024$ masz body na B&H czyli za body dajesz jakieś 3000zł a mimo ze drozszy od 400D o 1000zl to o nieb9o lepszy!!!
                              Wiesz. Jeśli Kolega się szczypie na 250 PLN to raczej wątpie że poleci na sprzęt z wyższej półki bez gwarancji.
                              Poza tym ja akurat wyznaję zasadę że najpierw kasa na szkło a potem co zostanie to na puszkę
                              EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Komentarz

Pracuję...