Czyżby nowe ceny z Canon Polska na 5D ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

Czyżby nowe ceny z Canon Polska na 5D ?

W dniu dzisiejszym kupiłem nowe 5D z Canon Polska (papiery, gwarancja, F-vat, wszystko legal) za cenę 8.000 zł. Wychodzi tylko o dwie, trzy stówki drożej od ściąganych z zagranicy. Moim zdaniem taka róznica jest pomijalna i nie ma co oszczędzać na 3% ceny aparatu. Pytanie tylko czy to już na stałe czy tylko chwilowa obniżka (promocja?) ?
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
  • schabu
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1352

a konkretnie to gdzie kupiłeś?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• JurekGR
      Bywalec
      • 2005
      • 245

W Master Foto?
      To chyba byłem wtedy przy "przymiarkach" :-)
      Nex :cool:

Pozdrawiam,
      Jurek.

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Żartujesz JurekGR ? :-)
        Owszem potwierdzam. Były trzy sztuki i wszystkie poszły pod zamówienie.
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Magus
          Bywalec
          • 2007
          • 110

Dwa tygodnie temu canon polska po obniżce proponował mi 5D za 9500 PLN więc albo te egzemplarze są "ref" - albo wystawowe.... albo niedługo będzie 3D/7D czy jak tam się następca ma nazywać.
          Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
          Canon 24-70 f/2.8 + 85 f/1.2 mkII + Sigma 150 f/2.8

Komentarz

• yogi-bear
            Początki nałogu
            • 2005
            • 366

Robson01: Gdzie i z kim się kontaktować żeby kupić po takiej cenie?

Komentarz

• Robson01
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1574

Zamieszczone przez Magus
              Dwa tygodnie temu canon polska po obniżce proponował mi 5D za 9500 PLN więc albo te egzemplarze są "ref" - albo wystawowe.... albo niedługo będzie 3D/7D czy jak tam się następca ma nazywać.
              To czy będzie następca 5d w krótkim czasie to czysta zgadywanka , natomiast wiem, że są to nowe puszki - żadne powystawowe.
              Canon

Komentarz

• merger
                Uzależniony
                • 2006
                • 619

serio. poprosze info na pw, gdzie moge w takiej cenie z FV kupic 5d.
                najtaniej co widzialem z FV to 8300
                5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

Jak znam sprzedawce do te sztuki są na 100% "pewne" z gwarancją Canon Polska i wszystkimi papierami.. widzę że wszyscy kupują u Grześka.. dobrze wiedzieć że nawet w kwestii 5D jest tak jak ze wszystkim

Pozdr
                  Artur
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Zamieszczone przez arturs
                    Jak znam sprzedawce do te sztuki są na 100% "pewne" z gwarancją Canon Polska i wszystkimi papierami.. widzę że wszyscy kupują u Grześka.. dobrze wiedzieć że nawet w kwestii 5D jest tak jak ze wszystkim

Pozdr
                    Artur
                    Oczywiście. Zresztą już wcześniej pisałem - pełen legal.
                    Canon

Komentarz

• heniek
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 614

Zamieszczone przez Robson01
                      W dniu dzisiejszym kupiłem nowe 5D z Canon Polska (papiery, gwarancja, F-vat, wszystko legal) za cenę 8.000 zł. Wychodzi tylko o dwie, trzy stówki drożej od ściąganych z zagranicy. Moim zdaniem taka róznica jest pomijalna i nie ma co oszczędzać na 3% ceny aparatu. Pytanie tylko czy to już na stałe czy tylko chwilowa obniżka (promocja?) ?
                      a co powiecie o tej cenie na 5D..
                      http://allegro.pl/item199622048_cano...ez_580zl_.html
                      Heniek

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

Zamieszczone przez heniek
                        no ja tu nie widze ze w cenie jest FV...

Robson01, gdzie kupowałeś...??
                        Ostatnio edytowany przez marekb; 4878.

Komentarz

• rysiaczek
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 897

Zamieszczone przez marekb
                          no ja tu nie widze ze w cenie jest FV...

Robson01, gdzie kupowałeś...??
                          Marku - robson kupil te puszke z rozdziewiczonego zestawu z 24-105 i stad dobra cena (znaczy wcale nie taka juz rewelacyjna, skoro rozkompletowane). Tez juz pytalem
                          Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Robson01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1574

A dlaczego niby "nie taka dobra", co ma do tego fakt że pudełko jest trochę większe. Tym bardziej, że od czasu promocji Canona 5D występuje tylko w zestawach. Nawet te z UE są rozkompletowywane. Wiem bo mogłem taki kupić właśnie o te 200-300 zł. taniej, więc uznałem że taka różnica w moim przypadku nie ma znaczenia biorąc pod uwagę inne korzyści.
                            Marekb aparat kupiłem w Kielcach - jak wcześniej pisałem pełen legal.
                            Canon

Komentarz

• rysiaczek
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 897

Zamieszczone przez Robson01
                              A dlaczego niby "nie taka dobra", co ma do tego fakt że pudełko jest trochę większe. Tym bardziej, że od czasu promocji Canona 5D występuje tylko w zestawach. Nawet te z UE są rozkompletowywane. Wiem bo mogłem taki kupić właśnie o te 200-300 zł. taniej, więc uznałem że taka różnica w moim przypadku nie ma znaczenia biorąc pod uwagę inne korzyści.
                              Marekb aparat kupiłem w Kielcach - jak wcześniej pisałem pełen legal.
                              "nie taka dobra", bo mozna juz kupic w tej cenie body nie pochodzace z rozkompletowania zestawu kitowego (wlasciwie taniej - patrz posty wyzej)
                              (wychodzi tez z tego, ze jednak 5d nie wystepuje _tylko_ w zestawach...)

co do pudelka - to ma do tego tylko tyle, ze sprzedawca zarobil na rozkompletowaniu i sprzedaniu drozej obiektywu - stad miales dobra cene na sama puszke. Co ma drugie do tego - masz pol zestawu, gwarancja jest na zestaw (czepiam sie, na zytniej pewnie przyjma, ale zawsze). Trzecie to cashback - ktory z dwojga kupujacych go nie dostanie?

Co nie zmienia stanu rzeczy - Tobie odpowiada ten uklad, cena dobra, nic tylko zdjecia robic
                              Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

Pracuję...