u tommiego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • speed555
    Bywalec
    • 2005
    • 200

Zamieszczone przez dentharg
    Tja, a potem ktoś kupuje już używki bo tommy_j daje do przebierania.. I takie przebrane body ma wypstrykane 1000 fotek a obiektyw był już na foceniu na bagnach..

No, ale każdy może przebierać
    no i co ze na bagnach? niech nawet i bedzie na pustynii - ludzie obiektywy to nie domki z piasku ze sie rozsypia po dotknieciu... jak nie zauwazysz widocznych sladow uzytkowania to o co chodzi?? a tysiac klatek to co to jest?

sprzet kupowałem zawsze i dla znajomych tez u tommiego i nigdzie indziej nie spotkałem sie z taka extra obsługą!!
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Komentarz

• dentharg
      Uzależniony
      • 2005
      • 867

Zamieszczone przez tespis
      No dobra widze ze wszyscy chwala, ale ja mam jedno pytanie. Jak to jest z cashbackiem na sprzet od niego? Z tego co rozumiem to jakikolwiek dowod zakupu jest na specjalne zyczenie a wtedy cena robi sie "sklepowa". No a zeby dostac cashaback potrzebny jest paragon + nazwa sklepu/sprzedawcy?
      Czy ktos uzyskal zwrot kasy na sprzet zakupiony od Tommiego ?
      Kupowałem 580ex2 u Michalmag (powiązany z Tommy_j ) i z cashbackiem sprawa wyglądała tak: sprzęt ciągnięty ze Stanów, Cashback teraz jest na Europę -> ergo, cashback nie działa.

Zamieszczone przez speed555
      no i co ze na bagnach? niech nawet i bedzie na pustynii - ludzie obiektywy to nie domki z piasku ze sie rozsypia po dotknieciu... jak nie zauwazysz widocznych sladow uzytkowania to o co chodzi?? a tysiac klatek to co to jest?

sprzet kupowałem zawsze i dla znajomych tez u tommiego i nigdzie indziej nie spotkałem sie z taka extra obsługą!!
      Kolega odgrzał posta sprzed niemal 3 miesięcy... było się fatygować?
      I jak kolega kupi bity samochód z salonu (zdarza się!) tylko wyremontowany (jako nówkę) to będzie zadowolony tak? Przecież to nie zamek z piasku.. Jak nie widać..
      Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• alx_80
        Bywalec
        • 2006
        • 192

I jak kolega kupi bity samochód z salonu (zdarza się!) tylko wyremontowany (jako nówkę) to będzie zadowolony tak? Przecież to nie zamek z piasku.. Jak nie widać..
        jeśli porównujesz bity samochód do używanego obiektywu to nie mam pytań...

Komentarz

• dentharg
          Uzależniony
          • 2005
          • 867

Tylko w jednym celu: ktoś sprzedaje Ci coś używanego jako nowe. I za kasę jak za nowe.

I później pojawiają się pytania "Czy mój nowy obiektyw XXX powinien tak chrobotać?"

Komentarz

• tespis
            Coś już napisał
            • 2007
            • 65

Kupowałem 580ex2 u Michalmag (powiązany z Tommy_j ) i z cashbackiem sprawa wyglądała tak: sprzęt ciągnięty ze Stanów, Cashback teraz jest na Europę -> ergo, cashback nie działa.
            Skoro na cashback niemozna liczyc(ciekawe jak by to wygladalo dla cashbacka z US), to np na podstawie 70-200 f/4 IS L za ktore tommy chce 3799,99 zl zastanawiam sie nad oplacalnosci kupna od niego tego modelu. W sklepie dostane obiektyw za okolo 4100zl - 575zł(CB) = 3525zl. To przestaje sie to wszystko troche oplacac, a ja mam jakies takie przekonanie ze sklep to jednak sklep - chociaz pewnie i z tym roznie bywa :/
            Tak to jest jak na wszyskto brakuje kasy to trzeba kombinowac...
            Canon eos 6D
            - EF 24-105mm f/4 IS L
            - EF 50mm f/1.4
            - Speedlight 430ex II

Komentarz

• merger
              Uzależniony
              • 2006
              • 619

ja mialem pare podejsc do tommiego. za dwoma pierwszymi razami zniechecil mnie sposob rozmowy przez telefon. za drugim zachecila mnie cana, ktora sie jednak w trakcie zmienila, bo okazalo sie, ze obiektywu pan tomek jednak nie mial. o czym nie zostalem poinformowany, dopiero jak dzwonilem, czy juz wyslany, to okazalo sie ze go nie ma i ze moze od kogos kupic i sprzedac, ale bedzie drozej. i tak bylo taniej niz gdzie indziej i byl dostepny jako jedyny w PL, wiec kupilem. chodzilo o 400tke L. ostatnio kupilem 135L. na dwie raty.
              tym razem rozmowa juz byla spoko, po poinformowaniu, ze juz kupowalem u tomka 400tke, to nie bylo problemu z zakupem 135 na raty. wiec dwa najdrozsze szkla mam od tomka. oba chodza fajnie. pierwszy kontakt moze zniechecic, ale pozniej jak juz sie cos kupi, to jest inna rozmowa i jest bardzo sympatycznie.
              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• chuckyy
                Początki nałogu
                • 2005
                • 482

Ja mialem dwa podejscia do kupna u Tommiego.
                Pierwsze: 5d+24-70 - nie mial na stanie i powiedzial, ze miec nie bedzie
                Drugie: 70-200 f/4 IS - zignorował moje pytanie o FV i cash back.

Trzeciego podejścia nie będzie
                | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• speed555
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 200

Tylko w jednym celu: ktoś sprzedaje Ci coś używanego jako nowe. I za kasę jak za nowe.

I później pojawiają się pytania "Czy mój nowy obiektyw XXX powinien tak chrobotać?"
                  nowe samochody tez maja nabite kilka-kilkanascie km na liczniku wiec to to samo jak kupisz obiektyw ktory ma zrobione parenasice zdjec
                  Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Komentarz

• dentharg
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 867

Tu się zgodzę Ale kolega wspominał o 1000 i mowa była o czochraniu szkieł na bagnach

Myślę, że ten wątek-w-wątku można zamknąć.

Jedyny wniosek jaki mi się nasuwa, to taki, aby nie polecać TIPów tak nagminnie świerzakom. Bo to potem rodzi niepotrzebne pytania, komplikacje i stresy. Niech lepiej dopłacą te kilka stów, kupią w sklepie i mają spokojny sen Do kupowania u TIPa trzeba dojrzeć

Komentarz

• iczek
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 711

Kurcze - swiete slowa dentharg Poza tym jakas jest zasada, ze jak "zieloni" kupuja to im przeszkadza nawet pyl na kartoniku Klasyczny syndrom sprzetowca, a nie fotografa
                      FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                      Ptaki
                      Portrety
                      Pejzaż

Komentarz

• JaBlam
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1304

Ja moge dzisiaj dodac kolejna pozytywna opinie o sprzedawcy Tomaszu (tommy_j). Zakupilem u niego mojego Nikkora tele, pomimo, ze oferty wszedzie byly juz z nowymi cenami, Tomasz sprzedal mi szklo po starej cenie. Co wiecej, poniewaz nie moglem odebrac osobiscie w Lodzi ze wzgledow na utrudniona komunikacje, umowilem sie z Tomaszem, ze przywiezie go do Myslowic a ja z Kraka podjade pociagiem i odbiore,. Przyjechalem, Tomasz czekal na mnie z obiektywem, zaplacilem, odebralem. Szklo cud miod, wszystko tak, jak powinno byc. Kiedys smialem sie troche z tych aukcji Tommiego, co to same "łakome kąski" na nim byly.... a teraz, z przyjemnoscia bede dokonywac u niego zakupów.

----------------------------------------
                        Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• noexnoec

jak mozna znalezc jego oferte gdzy na allegro nic nie sprzedaje? czyzby biznes sie skonczyl?

Komentarz

• tom517
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 495

Wystawionego w tej chwili nic nie ma, pewnie wina kursu Euro.

Komentarz

Pracuję...