u tommiego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roa
    Bywalec
    • 2005
    • 119

u tommiego

Pytanie mam o tommiego_j, a w zasadzie jak wygląda u niego sprawa reklamacji i paragonów.
    Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat? jak jest realizowana gwarancja i w jakim czasie, oraz czy dostajecie paragony (faktury) i kiedy je otrzymujecie.

• Wiesiek_TGT
    Coś już napisał
    • 2005
    • 78

polecam

Kupiłem kiedyś od niego 16-35 /2.8 L
    A było to tak.
    Nie znaliśmy się wcześniej. Zadzowniłem , pogadaliśmy, napisałem maila z konta firmowego, pogadaliśmy i gośc przysłal mi ten obiektyw (wtedy jakieś 5000 PLN) beż przelania kasy abym go obejrzał. Jak mi się spodoba to mu zapłacę jak nie toodeślę obiektyw.
    Tommy robi w tym interesie od lat i ma ninaganna opinię

Wiesiek
    www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

reklamowalem kiedys u niego obiektyw bo mial wade mechaniczna. zero problemow. kazal przyslac, jak byl zrobiony to odeslal
      www albo tez flickr

Komentarz

• M_Kuron
        Coś już napisał
        • 2006
        • 54

Kupiłem u niego body, 2 szkła, flesz i gripa. Sam zekup idealny, miałem jeszcze na tyle duże szczęście, że tommy sprzedawał w moim mieście 5d innemu klientowi. Można więc powiedzieć, że od telefonu do otrzymania pełnego zestawu minęło ok 8godz

Po pewnym czasie padła mi migawka w 30D. Szybki telefon i Tommy powiedział mi co i jak mam zrobić. Przesłał mi skan rachunku (bo dba o papierki sam). Zrobiłem ksero wydrukowanego rachunku i reklamacja została uwzględniona.
        Ogólnie jeśli nie trafię jakiejś super okazji, w przyszłości będę kupować tylko u niego. Polecam!

www.maciejkuron.pl

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Reklamowalem raz 17-40 4L. Podeslalem zdjecia (aberracje, kiepska ostrosc na 5.6) , dostalem odpowiedz "no rzeczywiscie kiepsko to wyglada" . W zamian dostalem 17-35 2.8 L "do potestowania" bo 17-40 4L akurat nie mial na stanie. Prawie pol roku "testowalem" ale jednak nie podpasowal mi i bez problemu wymienilem znowu na 17-40 4L, tym razem bardziej udany egzemplarz .
          Tak wiec jak zwykle - zdecydowanie polecam.
          A poza tym spora wiekszosc sprzetu ze stopki jak i tego, ktorego juz nie mam w stopce wlasnie u Tommiego bralem... choc na szczescie tylko jedno szkielko musialem reklamowac.

Komentarz

• mtata
            Bywalec
            • 2006
            • 115

Odbieram dzisiaj 5D w "warszawskim punkcie kontaktowym" tommiego
            Przyznam się szczerze że trochę mam stresa, bo to w końcu kupa kasy a miejsce spotkania nie jest miesjcem publicznym :neutral:
            Wasze posty uspokoiły mnie nieco...
            Igor

www.siemien.com

Komentarz

• ewg
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1079

Zamieszczone przez Vitez
              W zamian dostalem 17-35 2.8 L "do potestowania" bo 17-40 4L akurat nie mial na stanie. Prawie pol roku "testowalem"
              To jakiś filantrop ten "Tomi"? :-P To jest nick z allegro? Jak brzmi dokładnie (w mianowniku)?

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez ewg
                To jest nick z allegro? Jak brzmi dokładnie (w mianowniku)?
                Tommy_J
                Filantrop? Nie, po prostu sprzedawca z odpowiednim podejsciem do klienta.

Komentarz

• mtata
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 115

Zamieszczone przez ewg
                  To jest nick z allegro? Jak brzmi dokładnie (w mianowniku)?
                  http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=321818
                  Igor

www.siemien.com

Komentarz

• TOPOL
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 321

Zamieszczone przez mtata
                    Odbieram dzisiaj 5D w "warszawskim punkcie kontaktowym" tommiego
                    Przyznam się szczerze że trochę mam stresa, bo to w końcu kupa kasy a miejsce spotkania nie jest miesjcem publicznym :neutral:
                    Wasze posty uspokoiły mnie nieco...
                    Też dzisiaj odebrałem 5D od Tommy'ego :-) Ale przyszło Pocztexem :-)
                    Bez obaw, Tomek to pewny gość.
                    http://www.topol.pl

Komentarz

• Anvers
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 160

Zamieszczone przez Vitez
                      W zamian dostalem 17-35 2.8 L "do potestowania" bo 17-40 4L akurat nie mial na stanie. Prawie pol roku "testowalem"
                      Ten testowany byl nowy? A pozniej sprzedawal go jako uzywany?

Komentarz

• Poohutch
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 156

Kupowałem u Tommiego D60 z ogromnym stresem bo to był mój pierwszy DSLR no i wtedy sporo wart. Obsługa klienta na najwyższym poziomie. Ceny nienajniższe, ale z pełną świadomością wolę trochę dopłacić i mieć do czynienia z solidną firmą. Nie korzystałem z obsługi pozakupowej, ale zakupy u niego to przyjemność, polecili mi go znajomi, którzy masę sprzętu u niego kupili i też chwalili.
                        Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
                        Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Komentarz

• Rudi
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 241

Zamieszczone przez M_Kuron
                          Kupiłem u niego body, 2 szkła, flesz i gripa. Sam zekup idealny, miałem jeszcze na tyle duże szczęście, że tommy sprzedawał w moim mieście 5d innemu klientowi. Można więc powiedzieć, że od telefonu do otrzymania pełnego zestawu minęło ok 8godz
                          Jak to było koło września 2006 roku to mogłem być ja (stacja paliw BP bodajże, wiem że obok był KFC)

Komentarz

• mtata
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 115

Mały OT:
                            Taka mnie naszła refleksja, że Polska to jednak dziwny kraj - jesteśmy w UE a sprzęt fotograficzny kupujemy jak narkotyki u dilerów...
                            Jeszcze pewnie wiele wiosen minie zanim stać nas będzie na to, żeby pójść do sklepu i bezstresowo kupić to, czego potrzebujemy.
                            Igor

www.siemien.com

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez Rudi
                              Jak to było koło września 2006 roku to mogłem być ja (stacja paliw BP bodajże, wiem że obok był KFC)
                              hehe... Tommy cos ma z tymi BP, bo ja swoja Sigme tez odbieralem na BP, tyle ze w Lesznie, bo akurat Tommy z Lodzi gonil do znajomkow pod Boleslawiec (czy jakos tak - nie pamietam ).
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...