400D znika ze sklepów?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

400D znika ze sklepów?

Czy też odczuliście takie wrażenie, że Canon wycofuje czterysetki z obiegu? Byłem w trzech sklepach i w żadnym z nich 400 nie było. W jednym się pytałem, ale facet nic nie wiedział.
  • BartEPBY
    • 2005
    • 14

Zamieszczone przez micles
    Czy też odczuliście takie wrażenie, że Canon wycofuje czterysetki z obiegu? Byłem w trzech sklepach i w żadnym z nich 400 nie było. W jednym się pytałem, ale facet nic nie wiedział.
    Hej
    Wg mnie nie, poprostu cena jest dobra za ta puszke i sie dobrze sprzedaja

pzdr
    Bartek
    Canon 300D,EF-S 18-55mm,EF 100-400 USM IS
    http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=1378

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

Też tak myślałem, ale po chwili zastanowienia wpadłem na to, że jak wejdą zestawy promocyjne, to tych zwykłych nie sprzedadzą i będą im leżeć na magazynach. Może zabierają zwykłe zestawy do siedziby, rozpakowują i wkładają do tego promocyjnego pudełka razem z bonusami?

Komentarz

• fyrste
        Bywalec
        • 2006
        • 177

raczej cena jest niedobra właśnie. Po podwyżkach w normalnych sklepach z kitem kosztuje ok 2900. A to sporo drożej od konkurencji...
        Canon 855D + 8-200mm f4

Komentarz

• BartEPBY
          • 2005
          • 14

Też tak myślałem, ale po chwili zastanowienia wpadłem na to, że jak wejdą zestawy promocyjne, to tych zwykłych nie sprzedadzą i będą im leżeć na magazynach. Może zabierają zwykłe zestawy do siedziby, rozpakowują i wkładają do tego promocyjnego pudełka razem z bonusami?
          Hej
          Co masz na mysli, jakie zestawy promocyjne?
          pzdr

Bartek
          Canon 300D,EF-S 18-55mm,EF 100-400 USM IS
          http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=1378

Komentarz

• Vresviik
            Początki nałogu
            • 2005
            • 263

:)))))
            a promocyjne pudełka skąd biorą? Producent im dostarcza czy sobie drukują?

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Promocja ( złe słowo ) : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19915

A z pudełkami to mi chodziło o to że całkiem całkiem zwożą do producenta, np do tajwanu(nie wiem gdzie pakują Canony)

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

Promocja ( złe słowo ) : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19915

A z pudełkami to mi chodziło o to że całkiem całkiem zwożą do producenta, np do tajwanu(nie wiem gdzie pakują Canony)
                aleś wymyslił

Komentarz

• mamiski
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 130

Ten model nie miał tak dobrej prasy jak poprzednik - wskazują na to również opinie z forum. Jak książka dobrze się sprzedaje, to robi się dodruk, a jak nie...

Komentarz

• bebesky
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1231

tu nie chodzi o to że to dobry aparat i chętnie kupowany tylko o problemy z dystrybucją canona.

coś z canona zlikwidowali - chyba magazyny i stąd problem nie tylko z 400 d ale również z obiektywami i kompaktami

Komentarz

• suchyHc
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 504

Generalnie Canon zmienia swoje struktury w europie - ciecia kosztow. Canon polska wg moich informacji zostal bardzo okrojony. Stad problemy z dostawami.
                      Skasowali mi ;(

Komentarz

• Krisspy
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 131

No i jest kampania reklamowa w TV... to jednak robi swoje. Jak reklamują w TV to musi być dobre i trza brać :-)

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Zamieszczone przez Krisspy
                          No i jest kampania reklamowa w TV... to jednak robi swoje. Jak reklamują w TV to musi być dobre i trza brać :-)
                          Jak reklamują w TV znaczy że się nie chce sprzedawać bo niby czemu nigdy wcześniej tego nie robili :-)
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Krisspy
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 131

Zamieszczone przez MacGyver
                            Jak reklamują w TV znaczy że się nie chce sprzedawać bo niby czemu nigdy wcześniej tego nie robili :-)
                            Bo go nie było jeszcze na rynku :-)
                            Najpierw produkt wprowadzasz i zaraz potem reklamujesz :-)

Ale faktem jest, że część społeczeństwa (poprzednie pokolenia) sądzi, że "jak reklamują, to się nie sprzedaje, bo jak coś jest dobre, to nie trzeba reklamować - samo się sprzedaje"

Komentarz

• Wini
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 460

Zamieszczone przez MacGyver
                              Tak na poważnie - reklamują bo zaplanowali w budżecie i ktoś to zatwierdził. A niewykonanie budżetu w dzisiejszych czasach to powód do pożegnania się z robotą lub fatalna tzw. ocena okresowa
                              Wini

Komentarz

Pracuję...