Canon 85/1.8 - niedostępny?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

Zamieszczone przez rajaz
    Tutaj macie zdjęcie przy f1,8 z obiektywu, który jutro jedzie do Tyrpina. Wszystkie dane w exifie. Zdjęcie zmniejszone z 3888x1592 do 800x533, po zmniejszeniu ostrość podniesiona o 20%.

Ja już nie mogę się doczekać kiedy jutro odbiorę swój od kuriera
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• rajaz

Zamieszczone przez chuckyy
      Ja już nie mogę się doczekać kiedy jutro odbiorę swój od kuriera
      Wg. testu na stronie Optyczne.pl ten obiektyw przy f1.8 uzyskuje "jedynie" ~28 l/mm, za to przy f5,6 przekracza 40 l/mm. Niestety jak dla mnie trochę szkoda, żeby stało sobie bezczynnie na półce:-)

Komentarz

• chuckyy
        Początki nałogu
        • 2005
        • 482

Zamieszczone przez rajaz
        Wg. testu na stronie Optyczne.pl ten obiektyw przy f1.8 uzyskuje "jedynie" ~28 l/mm, za to przy f5,6 przekracza 40 l/mm. Niestety jak dla mnie trochę szkoda, żeby stało sobie bezczynnie na półce:-)
        A dlaczego stoi bezczynnie na półce? Tzn stał
        | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• rajaz

A dlaczego stoi bezczynnie na półce? Tzn stał
          Jakoś tak nieszczególnie pasuje mi te 85mm. Najczęściej używam ogniskowych z zakresu 12-50.

Komentarz

• merger
            Uzależniony
            • 2006
            • 619

ja jakis czas temu lyknalem od d-photo, ale chyba ostatni egzemplarz w cenie 1,4k z vat.
            ogolnie mowiac, to szklo jest masakrycznie ostre.
            5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
            430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez rajaz
              Tutaj macie zdjęcie przy f1,8 z obiektywu, który jutro jedzie do Tyrpina. Wszystkie dane w exifie. Zdjęcie zmniejszone z 3888x1592 do 800x533, po zmniejszeniu ostrość podniesiona o 20%.
              Zwalone coś! Albo ruszyłeś albo szkło rozregulowane albo puszka.

85/1.8 exif

85/1.2 exif
              Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
              the silence is deafening

Komentarz

• chuckyy
                Początki nałogu
                • 2005
                • 482

Gietrzy, tutaj rozmawiamy o zdjęciach z 85 1.8, a Ty pokazujesz z 85 1.2L

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

Gietrzy, tutaj rozmawiamy o zdjęciach z 85 1.8, a Ty pokazujesz z 85 1.2L
                  góra 1.8
                  dół 1.2 I
                  the silence is deafening

Komentarz

• towersivy
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 992

No tak jak zrobi zdjęcie z minimalnej odległości ostrzenia to pewnie wyjdzie mu dokładnie to samo przy 1.8 przy 1.8 i takiej odległości jaką zaprezentował razj może wyjdzie to samo, nie wiadomo gdzie była ustawiona ostrość może na ubraniu a może na twarzy.....więc po co od razu pisać że coś jest zwalone??

Pzdr.
                    Ostatnio edytowany przez towersivy; 1755.

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

Zamieszczone przez towersivy
                      ostrość może na ubraniu a może na twarzy.....więc po co od razu pisać że coś jest zwalone??
                      Rajaz wcześniej pisał o parach linii, itp., itd...

OK OK, nie zwalone. Lepiej?
                      peace

EOT
                      Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
                      the silence is deafening

Komentarz

• rajaz

Zamieszczone przez towersivy
                        No tak jak zrobi zdjęcie z minimalnej odległości ostrzenia to pewnie wyjdzie mu dokładnie to samo przy 1.8 przy 1.8 i takiej odległości jaką zaprezentował razj może wyjdzie to samo, nie wiadomo gdzie była ustawiona ostrość może na ubraniu a może na twarzy.....więc po co od razu pisać że coś jest zwalone??

Pzdr.
                        Celowałem w twarz. Moim zdaniem Canon, którego używam, czyli 400D niezabardzo odwzorowuje kolor ludzkiej skóry. O niebo lepiej zachowywała się używana przez mnie KM D7D. Ale to tylko moie zdanie. A może to wina zbyt mało kontrastowego oświetlenia. Albo poprostu twarz jest niedoświetlona, czyli to czego najbardziej mi brakuje w 400D - brak 2%-go spota.
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 7053.

Komentarz

• Negative

Jakby ktoś szukał to Pan z www.foto-bogutti.com.pl ma ponad 30szt. na stanie.

Komentarz

• Blindseeker
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 522

Zamieszczone przez Negative
                            Jakby ktoś szukał to Pan z www.foto-bogutti.com.pl ma ponad 30szt. na stanie.
                            foto-bogutti ma też aktualnie rewelacyjną promocję na Canona EF 50mm / 1.8 - przecena z 385 zł na 390 zł :-) :-) :-)

Komentarz

• jadeit
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 466

faktycznie cieżko ze szkłami od ręki
                              na swój czekałem z 2 tygodnie u dostawcy w de więc tam podobnie żeby uspokoić was...
                              ale od 2 tygodni już mam, pojechałem i przytargałem, już przeszedł pare testów na jakimś koncercie pokaże co potrafi albo ile brakuje focącemu

pozdrawiam
                              un point c'est toi
                              fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• Bagnet007
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1344

Jeszcze kilka leży na półce :wink:

Komentarz

Pracuję...