jaki sklep inetowy w usa?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sztajfa

jaki sklep inetowy w usa?

witam.mam takie pytanko.nosze sie z zamiarem kupna obiektywu do mojego 300D lecz troszke u nas sa przegiecia z cenami
    w zwiazku z tym moze ktos moglby mi polecic jakis sklep netowy w stanach gdzie taki osprzet sprzedaja i wysylaja do polski? oczywiscie chodzi o platnosc np visa
    pozdrawiam
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Re: jaki sklep inetowy w usa?

Zamieszczone przez Sztajfa
    w zwiazku z tym moze ktos moglby mi polecic jakis sklep netowy w stanach gdzie taki osprzet sprzedaja i wysylaja do polski? oczywiscie chodzi o platnosc np visa
    pozdrawiam
    Chyba większośc sklepów netowych z USA wysyła towar do PL. Pytanie tylko, czy Ci się to opłaca, bo będziesz musiał zapłacić wszystkie możliwe podatki oraz cło. Według mojej wiedzy jest to niepłacalne
    http://plieth.com

Komentarz

• p13ka
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1013

Jurek ma rację. Rąbną Ci cło 5% + VAT 22% (od całości tj. od sumy: wartości szkła + cła + kosztów przesłania) i wyjdziesz na tym jak "Zabłocki na mydle". Było już o tym na forum TU .
      Zresztą wiem z autopsji, że tak będzie.

Komentarz

• Sztajfa

czyli jednym slowem najlepiej jak ktos tam siedzi i najlepiej niech kupi i przywiezie tutaj?? w takim razie czy mozece jakies polecic sklepy (w ktorych moze kupowaliscie lub wasi znajomi) gdzie mozna kupic obiektywy, a sklepy sa zaufane wtedy przesla do mojej kumpeli w stanach a ona mi przywiezie w grudniu
        oczywiscie chodzi o sklepy netowe.pzdr

Komentarz

• Spontan
          Bywalec
          • 2004
          • 182

www.bhphotovideo.com

Komentarz

• Jurek Plieth
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2087

Zamieszczone przez Sztajfa
            czyli jednym slowem najlepiej jak ktos tam siedzi i najlepiej niech kupi i przywiezie tutaj??
            Z tym też bywają problemy Np. u nas w Gdańsku dość dokładnie przetrząsają podróżnych przylatujących z USA - był nawet o tym artykuł w lokalnym dodatku do GW. W związku z tym niech ta osoba wyśle kartonik i papiery pocztą, a wiezie tylko goły sprzęt. W ten sposób trudniej celnikowi o udowodnienie przemytu.

Komentarz

• Chris
              Bywalec
              • 2004
              • 152

Jurke ma racje - jak bedzie wiozl to samo szklo ew. w pokrowcu z materialu ale bez pudelek. Gdyby celnik sie pytal to jest to jego prywatny sprzet i juz.
              a dobry sklep to np.
              BuyDig offers deals on TVs, Digital Cameras, Laptops, Monitors, Appliances, Sporting Goods & More. Enjoy fast free shipping and exceptional customer service.

przy okazji zerknij na http://66.245.180.181/canon/rebateclaimform.pdf - do konca roku daja niezle rabaty na szkla, lampy i Rebela
              Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.

Komentarz

• Sztajfa

co myslicie o tym???warto???za taka cene?

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...d&Q=183198

[ Dodano: 27-11-2004 ]
                kurcze zapedzilem sie z cena poprzedniego obiektywu inaczej jakos mi sie przeliczylo.
                z nalazle tego linka:
                Buy the Canon EF 75-300mm F/4-5.6 USM III Lens, With Canon 1-Year USA Warranty at buydig.com, and receive fast, free shipping and a flexible return policy.

i pytam sie czy tego warto.na poprzedniego o ktorym napisalem mnie nie stac na razie
                co do tego ze papierow nie mozna przy sobie miec to zdaje sobie z tego sprawe.ale musze powiedziec ze jak bylem w stanach to mnie nie przetrzepywali az tak b artdzo i w sumie do sprzetu sie wogole nie czepiali, czy am papiery, do kogo wioze itp.
                moze nie wszedzie tak jest albo trzeba miec niefarta

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Ja dorzucę do listy polecanych Amazona. Ja ich traktuję często jako "interfejs" do Adoramy, ale z free shippingiem :-)
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Tytus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez muflon
                    Ja dorzucę do listy polecanych Amazona. Ja ich traktuję często jako "interfejs" do Adoramy, ale z free shippingiem :-)
                    ostatnio chciałem tam kupić filtr do odkurzacza i okazało sie, że obok innych rzeczy elektroniki i sprzętu AGD nie wysyłają do UE...
                    20Dset
                    maj łeb...

Komentarz

• Jurek Plieth
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2087

Zamieszczone przez Tytus
                      ostatnio chciałem tam kupić filtr do odkurzacza i okazało sie, że obok innych rzeczy elektroniki i sprzętu AGD nie wysyłają do UE...
                      Trza było korzystać z 'bliższego' Amazona w W. Brytanii - amazon.co.uk

Komentarz

• synoptyk

Dwa adresy pierwszy nigdy nie zawiódł ale droższy http://www.ritzcamera.com/ i drugi zdecydowanie tańszy ale raz zdarzyło się że niby towar był od zaraz ale do wysyłki nie doszło ( ale dwa razy zamówienie dotarło w ciągu dwóch dni - oczywiście w stanach) http://www.inoax.com/items.php?
                        osobiście nigdy nie było problemy z przywiezieniem w orginalnych pudełkach nowego sprzętu ( może tak mi się szczęściło) w sumie około 8 razy

Komentarz

• Jarl Bjorn
                          Coś już napisał
                          • 2004
                          • 84

Od kilku dni jestem szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem EOS-a 20D, ktory brat przywiozl mi ze Stanow. Sprzęt został kupiony w sklepie Butterfly (www.butterflyphoto.com), który z czystym sumieniem mogę polecić (terminowa i bezproblemowa realizacja, niskie oplaty za transport, tzw. shipping fee, co tez sie liczy w ogólnym rozrachunku, itp.). Radze jednak poszukac jakiegos znajomego, ktory sciagnie Ci ta maszynę BEZPOŚREDNIO (nie powinno być z tym problemu, do US wyjeżdża np. sporo studentów w ramach Work & Travel i innych programów), a nie zamówieniem pocztowym, ponieważ na jakieś 80% paczka wyląduje na cle. Aparat najlepiej przewieźć rozpakowany, zbijasz wtedy argument że jest to sprzęt na handel. Celnicy niestety doskonale zdają sobie sprawę z dużych różnic w cenie elektroniki między US a socjalistyczną Europą.

Jeśli chodzi o wybór sklepu, pomocny jest serwis oceniający www.bizrate.com (ewentualnie www.pricegrabber.com), który nie tylko wyszukuje Ci najniższą cenę, ale również przedstawia ocenę sklepu (najtańsze nie posiadają Customer Certificate i nie polecam korzystania z nich, dotyczy to np. cytowanego przez jednego z przedmówców sklepu Inoax).

Przy opcji: bezpośredniego zakup internetowy w Stanach + grzecznościowy przewóz przez znajomego jest jeszcze jeden kruczek, kupujący musi być mieszkańcem Stanu, w którym nie obowiązuje podatek od zakupów w Internecie. Np. w najbardziej "czerwonych" stanach, które głosują na demokratów, jak np. NY czy California, podatek wynosi 7%, co przy sprzęcie za np. 1000 USD znacząco zawyża koszty. Pozdrawiam i życzę taniego zakupu w normalnym, niekomunistycznym kraju.

Komentarz

• MADNESS

Ja rowniez korzystalem z pomocy sklepu www.butterflyphoto.com polecam wszystko ok

Komentarz

• kaczor444
                              • 2004
                              • 8

8) Co do wysyłki obiektywu bezposrednio z USA, to chyba raczej napewno odradzam tak jak kulka osob piszcych wczesniej. Zdecydowanie prosciej i taniej jesli przywiezie Ci obiektywik znajoma. Na granicy (przynajmniej na okeciu) nie powinno byc zadnego problemu osobiscie wwozilem eosa 300d + olka 8080 luzik totalny( +w plecaku nieco wiecej elektroniki ). Jesli chodzi o internetowe sklepy, to wczesniej wspomniane:
                              www.buydig.com (choc am ciezko bylo mi sie dodzwonic i zapytac o szczegoly)
                              Shop online at Best Buy in your country and language of choice. Best Buy provides online shopping in a number of countries and languages.

2 ostatnie to cos w rodzaju media markt wiec jesli znajdziesz gdzies ciekawa cenne to mozna samemu pojsc i kupic, zdarzaja sie tesh oferty tylko on line czyli zamawiasz towar przez neta z okolo 100$ znizka pod warunkiem ze odbior osobisty, ale trzeba trafic . Jednak jesli interesuje Cie zakup on line to polecam wczesniej wspomniane nazwalbym to kombajny cenowe. Strony na ktorych wpisujc poszukiwany model otrzymyjesz wynik cenowy w duzej ilosci sklepow internetowych.
                              www.bizrate.com

lub poprostu zakupy na www.yahoo.com

| 40D | 300D | EF-S 17-55 2.8 | EF 50 1.4 | EF 100-300 4.5-5.6 USM | Sherpa 600r | apetyt na EF 70-200 L |
                              ''Zdjecie nie papryczka chili nie zawsze musi byc ''

Komentarz

Pracuję...