abfoto - prośba o opinię

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

abfoto - prośba o opinię

Czy ktoś z Was kupował coś droższego u nich? Zastanawiam się nad 24-105 z pewnego źródła. Jakby nie patrzeć CanonPL.

Dzięki.
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    Czy ktoś z Was kupował coś droższego u nich? Zastanawiam się nad 24-105 z pewnego źródła. Jakby nie patrzeć CanonPL.

Dzięki.
    witaj, kupowałem u nich swojego 350, potem obiektyw 50 mm, wszystko było Ok, ale nic droższego nie kupowałem
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• tmaciak
      Uzależniony
      • 2006
      • 610

Ja zaś 100/2.8 Macro i lampę, ale to też nawet sumarycznie nie dochodzi do poziomu kosztu 24-105. Generalnie szybko i tanio, aczkolwiek (mimo, że odbierałem w W-wie) jakbyś chciał powybierać z wielu sztuk to nie wiem... sprawdzić raczej się da.

W każdym razie ja bym raczej polecał, jestem zadowolony.
      Pozdrawiam, Tomek
      Canon S-120PC II

Komentarz

• KrzychK
        Coś już napisał
        • 2006
        • 65

Zamieszczone przez ErnestPierwszy

Dzięki.
        Kupowalem i ja i Kolega i oki, choc jak zamawialem pare dni temu lampe (odbior osobisty) to musialem sie przypominac sie.... za to kiedys dawali gwarancje canon pl, obecnie na lampe dostalem EWS'a.
        Wszystko o kawie - masz jakieś pytania?

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Zamieszczone przez KrzychK
          .... za to kiedys dawali gwarancje canon pl, obecnie na lampe dostalem EWS'a.
          Z tego co dowiedziałem się we wrocławskim sklepie MJ-foto to nie ma już gwarancji Canon pl, teraz są już wyłącznie euro.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• rodeoo
            Coś już napisał
            • 2005
            • 63

Osobiście mogę polecić jak dotąd nie miałem z nimi problemu
            Po moim 300d kupiłem u nich 350d lampę grip i tam takie tam następnie 30d grip i takie tam :-D
            Kupił bym u nich 70-200 ale mają za drogie więc kupię gdzie indziej
            Poza w/w szkłem wszystko ok!

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

przeniesione do właściwego działu
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4250

Kupowałem kilka rzeczy, bez problemu. Można powybierać, przetestować na miejscu a w razie czego wymienić na inny egzemplarz. Polecam.
                Digart

Komentarz

• ukasbadu
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 94

Polecam. Szybki kontakt, profesjonalna realizacja zamówienia. Kupowałem body 400D.
                  , Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Komentarz

• Oakhallow
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 258

Sklep generalnie polecam. Dobry kontakt z oblsuga. Mozna odebrac osobiscie na Jana Pawla, a nawet negocjowac odbior w innym punkcie M&J Foto.
                    Co do konkurencyjnosci, to juz nie zawsze jest tak rozowo. Warto jednak porownywac, bo wiele rzeczy mozna dostac u nich sporo taniej, ale rownie wiele jest w normalnych rynkowych cenach.
                    Ja kupilem u nich lampe 580ex i cala transakcja przebiegla bez problemu. Lampe odebralem po niecalej godzinie od zlozenia zamowienia.

Oakhallow

Komentarz

• amper
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 123

http://canon-board.info/showthread.php?t=17177 - miłej lektury
                      30D + 300 + słoiki
                      www.tereba.net

Komentarz

• KrzychK
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 65

Zamieszczone przez MacGyver
                        Z tego co dowiedziałem się we wrocławskim sklepie MJ-foto to nie ma już gwarancji Canon pl, teraz są już wyłącznie euro.
                        plotka jest taka:

"Canon PL zastanawia sie (decyzja jeszcze w styczniu) nad zmiana honorowania _tylko_i_wylacznie_ gwarancji canon pl"
                        Wszystko o kawie - masz jakieś pytania?

Komentarz

• brzoza_tb
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 48

Kupiłem u nich 400d wszystko ok bez najmniejszego problemu...nie zamawialem towaru przez strone ab foto tylko pojechałem na Jana Pawła i kupiłem od ręki ...Cena w tym punkcie była wyższa od tej ze strony abfoto...ale powiedzieli że nie ma problemu i moge kupic w tej cenie ktora jest na stronie abfoto...tylko dogadałem sie w ten sposób że po powrocie do domu przesle im zamówienie...i tyle...jak dla mnie ok...a co do gwarancji to faktycznie jest europejska...

Komentarz

• kris75
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 413

kupilem tam troszke zlomu - polecam, bardzo rzetelna obsluga
                            ________
                            Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                            Immanuel Kant

Komentarz

• malinowski
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 27

Odświże troche wątek
                              Chciałem kupić 400D u nich. Zaintrygowało mnie hasło "natychmiastowy cashback 200zł" mysłem w pierwszej chwili ze po prostu sami załatwiają te wszystkie formalności z tym wysyłaniem itd. Jednak cos mi nie dawało spokoju i zacząlem wypytywać mailowo. No owszem cashback dają przy zakupie w postaci rabatu wszystko fajnie ale, w mailach na pytanie czy aparat jest z dystrybucji Europejskiej trochę kręcili, więc zadzwoniłem do p.Arka i dopiero wtedy udało mi sie potwierdzić moje przypuszczenia APARAT NIE POCHODZI z dystrybucji Europejskiej. Więc stwierdziłem ze wole nie ryzykować serwisu nie wiadomo gdzie (w mailach twierdzili że sami serwisują na zytniej) i zamówiłem sprzęt w Agito. Niby sklep w porządku ale ma u mnie minus takie coś powinno być napisane na stronie a nie ze trzeba "wyciągać"
                              http://lukwisz.pl

Komentarz

Pracuję...