szukanie laptopa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kula
    Coś już napisał
    • 2006
    • 63

szukanie laptopa

WItam wszystkich
    mam nadzieje ze dobry wonetek wybralem mam taki dylemat
    szukam laptopa
    moj juz sie zestarzal i mam problem z wyborem
    co byscie mi mogli polecic
    mam aktualnie toshibe sat 1955-s803
    a fundusz to ok 4200
    wymagania:
    core duo
    wifi
    min 80GB dysk
    matryca min 15''
    milo by bylo jak by byl BT
    czytnik kart SD
    bateria min 3 h
    a i szklana matryca
    zastanawiam sie nad toshiba znowu ale moze cos innego byle nie Acer
    dziekuje za wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi i
    pozdrawiam
  • CYNIG
    Uzależniony
    • 2005
    • 694

Nie wiem czy sie zmiescisz z funduszami, ale polecam ACER Aspire 5670 (w wersji z 1 GB RAM).
    Po dlugich analizach zdecydowalem sie na niego i nie zaluje
    https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• dazz

HP Pavilion, ostatnio weszły do sklepów w Polsce, za około 4200 masz wersję spełniającą wszystkie Twoje wymagania, a nwet sporo więcej. Używam poprzedniej wersji Paviliona, ściągniętej z US, i polecam.

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Zostań przy Toshibie, to dobre laptopy. Możesz jeszcze pomyśleć o Fujitsu, od roku mamy kilka w firmie i są o.k.
        Moim typem jest jednak Dell ale to spory wydatek.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Zamieszczone przez Mac
          Moim typem jest jednak Dell ale to spory wydatek.
          A moim MacBook Pro - ale to tez nie malutko :wink:

Komentarz

• Wiesiek_TGT
            Coś już napisał
            • 2005
            • 78

T43 z Allegro

Popatrz
            http://www.allegro.pl/item154858821_...fi_gw_vat.html
            Dysk mały ale masz matryce typu IPS.
            Da sie obrabiac zdjecia , jest rewelacyjna.
            Nie wiem czy sa jakieś jeszcze notebooki oprócz Lenova z matrycami IPS.
            Nowy T60 to jednaj duży wydatek

Wiesiek
            www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski

Komentarz

• Pikczer
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2578

Zamieszczone przez Wiesiek_TGT
              Ale z tego co czytalem post pytajacego , to nie sadze zeby byl zadowolony z tego procesora

Komentarz

• woland
                Dopiero zaczyna
                • 2004
                • 36

Kupowalem laptopa w zeszlym tygodniu, wiec temat jak dla mnie jeszcze bardzo cieply. Mialem mniejszy budzet, bo 3500 brutto i moj wybor padl na Asusa F3F AP075- ma bardzo dobre opinie. Moge go szczerze polecic, ma wszystko o czym pisales i wiecej Jedynie bateria nie spelnia kryteriow, bo trzyma ok 2:40h (pojemnosc 4800), w zaleznosci oczywiscie od tego co sie robi na lapie. Producent jednak oferuje do tego modelu baterie o pojemnosci chyba 7200, 9-ogniwiwa, wiec moglbys kupic od razu taka. Przejrzyj jeszcze portale www.notebookcheck.pl i http://forum.laptopy.info.pl/. Za mojego Asusa zaplacilem 3409 zl w MTS Notebook w Poznaniu, kupowalem osobiscie. Warto zaprzyjaznic sie z www.skapiec.pl i www.ceneo.pl

Komentarz

• blum
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 509

troche taniej, nie ma BT, reszta chyba sie zgadza.
                  Toshiba A110-195 Yonah T2250(1.73) 512MB 80GB 15,4''(TB) DVD-SM WiFi XPH. normalnie kosztuje ok 3700 a z tego co sie orientuje to do 11 stycznia jest promo w MM za 3200.
                  za 4200 - znow Toshiba ale tym razem z BT i nie Core Duo tylko Core 2 Duo - A100-811 T5600(1.83) 512MB 80GB 15.4''(TB) DVD-SM BT XPHPL
                  Fujitsu sobie odpusc jesli nie chcesz miec problemow serwisowych.. tak jakby juz cos sie kiedys stalo :]

Komentarz

• Qbexus
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 562

Uwaga na acery z matryca cristarbight czy jakos tak delikatna zmiana kontu patrzenia i sie rozjezdzaja kolory.

Komentarz

• blum
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 509

w ogole uwaga na acery i fujiki ze wzgledu na serwis choc w tych pierwszych serwis podobno (podobno!) sie poprawil ale kto by chcial tam ryzykowac.. a w tych drugich zrobil sie taki jak kiedys byl w tych pierwszych..

Komentarz

• CYNIG
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 694

Zamieszczone przez Qbexus
                        Uwaga na acery z matryca cristarbight czy jakos tak delikatna zmiana kontu patrzenia i sie rozjezdzaja kolory.
                        ?????
                        obawiam sie ze masz kompa do serwisu
                        Miedzy innymi to jest zaleta Crystal Bright ze maja glebsza czern i zwiekszony "roboczy zakres katow" patrzenia na ekran.
                        Wada tego typu monitorow jest za to silne odbijanie sie zrodel swiatla (odbicia prawie jak w lustrze)
                        https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• emisiaczek
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 548

@blum

ech widze ze ACER jest jak nikkon zly i niedobry szumi i w ogole czarna rozpacz, wlasnie muflon mnie o tym uswiadomil, az mi wstyd byc canonierem ale coz Niestety musze stanac w obronie ACERA w koncu obrazac mozna nie tylko ludzi ale firmy i ich dorobek za to jednak worna sie nie dostanie bo kogo obchodzi chinczyk pracujacy po 12 godzin za friko zaby 400d byl jeszcze tanszy niz plastik . Przejolem sie postem bo nie lubie gdy ktos oczernia firme, skasowalem jednak posta bo nie warto. Zycze milego popoludnia.
                          Ostatnio edytowany przez emisiaczek; 4054.

Komentarz

• WaldekA
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 246

Polecam tego Asusa z serii Z którą robią dla Vobisa, kupiłem i jestem w 150% zadowolony. http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=874701 Pavulona mi odradzali. 30% procent wraca do servisu.
                            Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Ja poleciłbym Della... tyle że ich polityka w Polsce jest co najmniej hmm... dziwna. Na stronie nie jest dostępna najniższa seria (Inspiron), która jest naprawdę bardzo przyzwoita (spokojnie zmieściłaby się w założonych kryteriach). A Lattitude dla indywidualnego użytkownika jest drogie, nawet jak na nie-polskie warunki.

Tym niemniej, jeśli ktoś ma możliwość za ludzkie pieniądze, to polecam. W sumie w domu przewinęły mi się trzy Delle (kiedyś Inspiron 4100, aktualnie Latitude D420(ja) i Inspiron 6000(żona)), w pracy to nawet nie wspomnę. I nie chodzi o to, że wszystko jest super-hiper-bezawaryjnie - takiego sprzętu nie ma, a każdy kto twierdzi inaczej, kłamie Ale mimo, że zdarzają się wpadki - w moim pierwszym inspironie po kilku latach zwariował trackpoint, w pracy były w jednym sprzęcie jakieś jaja z baterią - to... jednak ciągle te Delle kupuję i za nimi gardłuję A to chyba o czymś świadczy :-D
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...