Czy ktos zamawiał ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • guest1
    Bywalec
    • 2005
    • 164

Czy ktos zamawiał ?

tak jak w temacie

czy jest to pewny sklep ?
    www.marekpaluch.pl
    www.fotoptaki.art.pl
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

To jest wyjątkowo niepewny sklep czyli oszuści. Regularnie się pojawiają pod nowymi adresami, zresztą o tym konkretnym było parę dni temu na forum.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• marekbp
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 49

Guest1, można nie znać tego sklepu i nic o nim nie wiedzieć, ale jeśli proponują Ci body 30D za ok 2000 PLN a 17-40 za ok. 1300, jasnym powinno byc dla Ciebie, że to złodzieje i oszuści.
      marekbp
      350D

Komentarz

• guest1
        Bywalec
        • 2005
        • 164

miałem te sam obawy alełudziłem sie ze bede miał w europie tani sklep a takto dalej stany
        www.marekpaluch.pl
        www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• Rpoto
          Bywalec
          • 2005
          • 159

I wszystko jasne
          Czytam. Czytam.
          Robert
          Kalibrajce na Wyspach

Komentarz

• fotomaniak1

To, że w USA jest taniej to oczywiste. Tylko jakie płaci się cło przy wwózce do Polski? Słyszałem, że dość duże, ale nie wiem ile np. procentowo do wartości sprzętu.

Komentarz

• aroncz

Clo sie placi od wartosci zakupu.
              Czyli np. cos normalnie kosztuje 5000 a kuplies za 3000 to placisz clo od 3000.

jesli kupujesz przez internet to clo naliczaja sie od faktury (invoice) oraz z wyciagu z banku.

oczywiscie taki system rozliczania nie jest doskonaly (lepiej dla Nas), poniewaz cyfrowy invoice i jesli masz internetowe konto (drukujesz screenshota) i znasz Photoshopa to z latwoscia mozesz wartosc zakupu znacznie zanizyc - czyli zaplacisz mniejsze clo.

mieszkam w UK i nie musze tego robic, ale wiem ze na bank zadziala .....

Komentarz

Pracuję...