Gdzie kupujecie ramki?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomisiek
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 32

Gdzie kupujecie ramki?

Witam Wszystkich.

od jakiegoś czasu (właściwie od zakończenia remontu) moja druga połówka naciska mnie na ozdobienie ścian fotkami.

fotki są wybrane (i częściowo wywołane), koncepcja gdzie co wieszać jest i tylko.... ramek brakuje.

czy macie może jakieś namiary na sprawdzone miejsca zakupu ramek i antyram? bo ze względu na miejsce zamieszkania zdany jestem na zakup via internet. wprawdzie google wyrzuca sporo adresów, ale wolałbym ewentualnie sprawdzone miejsca zakupu (tym bardziej, że sporo tego muszę kupić).

za pomoc z góry dziękuję.

tomisiek
    www.photosystem.pl
  • n0wy
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 24

Dołączam się do pytania.
    Czy macie może jakieś sprawdzwone sposoby na wieszanie zdjęć na ścianach? Nie chodzi mi tu o wiercenie otworów na antyramy, ale o proste przyklejanie fotek. Jakich materiałów używacie, aby zawiesić zdjęcia, które np. w miarę często chcielibyście zmieniać, a nie koniecznie zależy wam na brudnych plamach na ścianie
    Może dwustronna taśma zdałaby egazmin? Kiedyś z Anglii przywiozłem coś w stylu naszej plasteliny, jednak ta nie pozostawiała na ścianie tłustych plam. Niestety zaginęła w akcji kilka lat temu

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

najlepszy jaki widzialem sklep z ramkami jest w domu artystów plastykow na ulicy mazowieckiej w warszawie .

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

Może śmieszne, ale zdaje się, że w Castoramie widziałem oddzielny dział/stoisko z ramami. Wybierasz sobie listwy, podajesz rozmiar lub przynosisz dzieło i oni Ci to montują. Na ceny nie zerkałem, ale może warto się zorientować.
        sigpic

Komentarz

• Kalina
          Początki nałogu
          • 2006
          • 292

Ja sobie oprawilam w Castoramie i jestem zadowolna. Mozna tez kupic gotowe ramki (duzy wybor) i to jest troche tansze. Ale oprawianie na wymiar uwalnia cie od uzaleznienia od formatu.
          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• negatyv
            Bywalec
            • 2005
            • 109

Dobrze ze doczytalem do konca, bo juz chcialem ci mowic, gdzie kupuje ramki do slajdów.
            Canon Rulezzz

Komentarz

• mario1275
              Początki nałogu
              • 2005
              • 420

klejenie do ścian?? najlepiej zawiesić sobie na stałe kilka antyram i zmieniać ich zawartość formatów całe mnóstwo łatwo to zawiesić łatwo zdjąć jak chce sięnie typowy wymiar to też nie weilki problem jeśli samemu sięnie chce ciąć to do szklarza takie coś to chyba nawet za darmo zrobi pare sek. roboty

a jeżeli ktoś jest uparty i koniecznie chce do ściany to zastanowiłbym się czym wykończyć ścianę - powinien srawdzić się korek, zmywalne tapety, drewno - wszystko co się nie oderwie razem z tasmą dwustroną - jesnak takie zawieszanie bezpośrednio na ścianie ma poważny minus - zdjęcia łatwo mogą ulec zniszczeniu.
              www.modelownia.pl

Komentarz

• TomekS
                Początki nałogu
                • 2005
                • 274

Ja kupowałem w Saturnie w Jankach ale większy wybór jest na Allegro. Ostatnio kupowałem od http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3968703 i byłem zadowolony. Bardzo dobrze zapakowane, a w magazynie wybór większy niż by się wydawało
                5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• n0wy
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 24

Zamieszczone przez mario1275
                  klejenie do ścian?? najlepiej zawiesić sobie na stałe kilka antyram i zmieniać ich zawartość formatów całe mnóstwo łatwo to zawiesić łatwo zdjąć jak chce sięnie typowy wymiar to też nie weilki problem jeśli samemu sięnie chce ciąć to do szklarza takie coś to chyba nawet za darmo zrobi pare sek. roboty

a jeżeli ktoś jest uparty i koniecznie chce do ściany to zastanowiłbym się czym wykończyć ścianę - powinien srawdzić się korek, zmywalne tapety, drewno - wszystko co się nie oderwie razem z tasmą dwustroną - jesnak takie zawieszanie bezpośrednio na ścianie ma poważny minus - zdjęcia łatwo mogą ulec zniszczeniu.
                  To nie w tym rzecz, że jestem uparty Czasem w domu chciałbym powiesić sporo fotek w trochę większym formacie w najróżniejszych miejscach, dlatego nie chiałbym ograniczać się tylko do tych miejsc, gdzie powieszę sobie antyramy. Ściany niestety mam zwykłe, malowane farbą i stąd moje pytanie, czy ktoś już miał doświadczenia w tej kwestii i ma opatentowane dobre rozwiązanie

Wszystkie sugestie mile widziane

Komentarz

• yasin
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 420

15x21 taka do postawienia na biurku to kupuje tam gdzie wywoluje fotki, cena 5.99 pln, drewno ciemny orzech, a na sciane to w ikea, ceny nie pamietam

Komentarz

• ewg
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1079

- Castoramy, Saturny, internet - a ja myślę, że nic nie zastąpi doświadczenia i celnego oka gościa od oprawy wszystkiego we wszystko ze sklepu zaopatrzenia plastyków w Bytomiu... :-)

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Ja ostatnio obwiesilem cale mieszkanie samolotami w A4 i ramki kupowalem w IKEA - bardzo przyzwoite i niedrogie, 30x45. Tylko jakis papierek pod spod trzeba bylo dokupic. Moge wstawic fotki ekspozycji ;-)

A jesli chodzi o "klejenie"... odradzam Od zawsze probowalem jakos przypiac zdjecia od tak po prostu do sciany - na szpillki, na kawalki tasmy dwustronnej itp itp. Zawsze konczylo sie "wybrzuszaniem" od wilgoci i koniec koncow fotki odpadaly. Nie ma sily, od ramek sie nie ucieknie :-)
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• ewg
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1079

Zamieszczone przez muflon
                          [...] cale mieszkanie samolotami [...]
                          LSGG? :cool: - Bo ja EPKT...

Komentarz

• alx_80
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 192

www.foto-kwiatek.pl tez jest wybor spory

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez muflon
                              (..) ramki kupowalem w IKEA - bardzo przyzwoite i niedrogie, 30x45
                              Sprawdziłem, nazywa się to CLIPS (chociaż raz normalna nazwa, nie te szwedzkie wygibasy ;-)) i ma dokładnie 30x40. A4 wchodzi praktycznie idealnie, z marginesem ~5cm z każdej strony. Polecam - dobrze że posłuchałem żony, bo sam chciałem najpierw takie niby-drewniane ;-)
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...