Jak myślicie czy warto ryzykować i kupić akumulatorek BP-511 za 79zł w www.foto-tip.pl , cena jest podejżliwie niska. A może ma ktoś z was ten aku. z foto-tipa. Bardziej pewny jest firmy GP ale cena wzrasta do 165zł.
Gdzie kupić akumulator BP-511?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Ja mam, ale od paru dni. Więc na razie wiele o tym akumulatorku powiedzieć nie mogę. Ma pojemność 1400 mAh, wiec niby jest pojemniejszy od Canonowskiego. Ale jak to mówią: poczekamy, zobaczymy. Na razie zrobiłęm około 80 zdjęc na włączonym LCD. Na razie trzyma. -
Masz jeszcze do wyboru oryginalny canona. Na allegro cena około 180zł.
Zastanawianm sie nad kupnem, jakoś nie mam przekonania do aku za 70zł.M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2Komentarz
-
Ja mam zamiennik firmy ROWI... nie pamietam z ktorego sklepu internetowego. Cos ok 120zl kosztowal. I jak dziala? Dziala ponad rok i to tak ze nie wiem ktory akumulatorek mam akurat w aparacie = tak samo dobrze jak Canonowski, ponad 400 zdjec zrobionych na kazdym zawsze.Komentarz
-
Wielkie dzięki za podpowiedzi. Jak u Cezner-a jest oki, to powinno być w porządku. W końcu aparatu mi nie uszkodzi. Polubiłem strasznie makro (G3,hoya+4,hama+4) i tak biegając z włączonym LCD za owadami i wszystkim innym co wpadnie w oko to szybko akumulatorek siada.
[ Dodano: Nie Maj 30, 2004 9:22 pm ]
Masz racje Algier. Ale ja zaryzykuję. Kupiłem dwie rzeczy w www.foto-tip.pl i było ok
[ Dodano: Nie Maj 30, 2004 9:29 pm ]
Zamówiłem!!!
[ Dodano: Nie Maj 30, 2004 9:51 pm ]
A tak poza tematem, przekonalem cię Vitez że G3 jet lebszy od G5, bo kiedyś radziłeś KUP G5, a ja miałem oba i twierdze na 100 % że G5 to pomyłka, miałmym dużo do powiedzenia ale te firmę szanuję i nie chce aby poniżyła się do sony!!! Tak jak wydała 828!!! To ma być flagowy aparat??? Chyba z wyglądu!!!
Ja tam wole G3. A mażę o 10D
Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
Nie pochlebiaj sobie 8) . Radzilem G5 dopiero gdy byl swiezy na rynku ale juz z porownywalna do G3 cena mowiac cos w stylu "jesli cie stac doplacic te 200-300zl to bierz G5). Bylo to jeszcze zanim G5 sie rozpowszechnil i zaczely sie pojawiac jego szczegolowe opisy, opinie uzytkownikow - o wiekszych szumach i gorszej jakosci niz G3. Tak wiec przekonalem sie sam :PZamieszczone przez pająkA tak poza tematem, przekonalem cię Vitez że G3 jet lebszy od G5, bo kiedyś radziłeś KUP G5,Komentarz
-
A czy ten aku z foto-tip pozbawiony jest efektu pamięci - można go dowolnie doładowywać?
Już znalazłem - można doładowywać
Oki, jutro biore z foto-tip aku + ładowarkę :wink:M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2Komentarz
-
Re: Akumulator BP-511
ryzykowac ?? he ... dobreZamieszczone przez pająkJak myślicie czy warto ryzykować i kupić akumulatorek BP-511 za 79zł w www.foto-tip.pl , cena jest podejżliwie niska. A może ma ktoś z was ten aku. z foto-tipa. Bardziej pewny jest firmy GP ale cena wzrasta do 165zł.
te ceny akumulatorkow kosmiczne, a ja polecam CI przyczaic sie na allegro, sam kupilem oryginala za 99 zl wiec...
POZDRAWIAMKomentarz
-
Z tymi oryginałami to też nie przesadzaj. Przez mój aparat się raz taki "oryginał" przewinął, to raz się grzał jak cholera, trzymał słabo to po grzanku odkleiła się etykieta "Canona" i okryła piękny napis "made in malesia" Akumulator jak i kontrahent DZIĘKUJEMY !!!ryzykowac ?? he ... dobre
te ceny akumulatorkow kosmiczne, a ja polecam CI przyczaic sie na allegro, sam kupilem oryginala za 99 zl wiec...
NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL KingKomentarz
-
Już mam. Expresowa dostawa z tego foto-tipa. Aku był już naładowany, zrobiłem 70 zdjęć i jest ok, a co do aku Canona z alegro to nowy poniżej 200zł nie zejdzie(u tommy_j używany kosztował o ile dobrze pamiętam 230zł), a używanego bym nie kupił, nie wiadomo ile cykli ładowania przeżył i może być już do niczego (krótko trzymać).Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
uzywany, nie uzywany
kto to wie...
ja w niedziele zrobilem na jednym akumulatorku 322 (o łacznej pojemnosci 780Mb) zdjecia (wiekszosc przy uzyciu LCD) i jeszcze z powodzeniem przerzucilem je na kompa (ok 20-30 min). Firma Canon naprawde zadbała o oszczednosc energii.
POZDRAWIAMKomentarz
-
Gdzie kupić akumulator BP-511?
Gdzie najlepiej kupić akumulator BP-511 (do Canona 300D). Na co zwracać uwagę?Komentarz
-
Najlepiej (najtaniej) dobrać zamiennik z BP. Na oryginały ceny są u nas zaporowe. A te zamienniki są równie dobre.Komentarz
-
-
Ja mam własnie ten akumulatorek od FotoTipa ... póki co sprawuje się poprawnie ...
Wiesz, Canon tez nie jest producentem "oryginalnych" akumulatorow ... zleca to innym firmom ... a placi sie wiecej za nalepke Canon ... jesli trafi sie na firme ktora produkuje akku dla Canona to dostaniesz "oryginał" w cenie kilka razy nizszej.1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłonecznaKomentarz
Komentarz