padlem ofiara oszusta na allegro pomocy :(

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dymek

padlem ofiara oszusta na allegro pomocy :(

witam !!!!

Na poczatek chcialbym powiedziec ze jestem nowym uzytkownikiem i potrzebuje waszej pomocy

Zakupilem na aukcji allegro obiektyw sigma 21-35 do moich canonow eos 300 i rebel 2000 i o dziwo w aukcji bylo napisane ze ten oto obiektyw jest 100% sprawny a tak naprawde w obiektywie niedziala przeslona co mam zrobic,obiektyw przyjechal dzisiaj ale dany osobnik http://allegro.pl/show_user.php?uid=2879808 przestal sie wogule odzywac i milczy i od momentu zakupu opuznial wyslanie paczki o kilka dni,jestem zalamny gdyz niby glupie 400zl kture zaplacilem jest dlamnie raczej wiekszymi pieniedzmi chcialbym jakos to odzyskac pomuszcie mi jesli mozecie,lub chociaz gdzie muglbym go wyslac do jakiego serwisu zeby mogli mi powiedziec ile bedzie kosztowa mnie naprawa obiektywu

link do obiektywu http://allegro.pl/item129605410_sigm...do_canona.html

z gory dziekuje za pomoc w problemie
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

Nie miłe zdarzenie zaliczyłeś. Moja rada to w miarę możliwości odbierać osobiście zakupiony towar i sprawdzać.
    Popatrz w opis, sprzedający napisał, że ze względu na pracę może się spóźnić z wysyłką to może być powód milczenia.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Przede wszystkim to bolą oczy od czytania tych wszystkich kwiatków ortograficznych..

Po drugie - może od razu nie oszusta, bo jednak przedmiot dostałeś. Może nie być kompatybilny z Twoim aparatem albo uszkodzić się podczas podróży.

Próbuj się skontaktować z gościem i żądaj wyjaśnień.
      Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Zamieszczone przez Cichy
        Przede wszystkim to bolą oczy od czytania tych wszystkich kwiatków ortograficznych..
        Cichy masz rację ale postaw sie w sytuacji tego kolegi, co teraz dla niego jest ważne?
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Zamieszczone przez Mac
          Cichy masz rację ale postaw sie w sytuacji tego kolegi, co teraz dla niego jest ważne?
          No dopisałem też coś a propos sytuacji. A Ty nie bądź taki mądry, "nie" z przymiotnikami piszemy łącznie

Zamieszczone przez Mac
          Nie miłe zdarzenie zaliczyłeś.

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Cichy czy Ty masz jakiś problem? Ortografia nie jest moją mocna stroną to fakt ale Ty masz chyba jakieś kompleksy, chociaż na ostatnim zlocie wydawałeś się porządnym gościem, nie chciałbym zmieniać zdania.

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

Oj Mac, przecież żartuję Ale kolegi się czepiłem faktycznie, nawalił 8 byków w paru zdaniach..

Komentarz

• Bugsy
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 45

Zamieszczone przez dymek
                witam !!!!

Na poczatek chcialbym powiedziec ze jestem nowym uzytkownikiem i potrzebuje waszej pomocy

Zakupilem na aukcji allegro obiektyw sigma 21-35 do moich canonow eos 300 i rebel 2000 i o dziwo w aukcji bylo napisane ze ten oto obiektyw jest 100% sprawny a tak naprawde w obiektywie niedziala przeslona co mam zrobic,obiektyw przyjechal dzisiaj ale dany osobnik http://allegro.pl/show_user.php?uid=2879808 przestal sie wogule odzywac i milczy i od momentu zakupu opuznial wyslanie paczki o kilka dni,jestem zalamny gdyz niby glupie 400zl kture zaplacilem jest dlamnie raczej wiekszymi pieniedzmi chcialbym jakos to odzyskac pomuszcie mi jesli mozecie,lub chociaz gdzie muglbym go wyslac do jakiego serwisu zeby mogli mi powiedziec ile bedzie kosztowa mnie naprawa obiektywu

link do obiektywu http://allegro.pl/item129605410_sigm...do_canona.html

z gory dziekuje za pomoc w problemie
                Ten obiektyw nie współpracuje z lustrzankami cyfrowymi.

Zamieszczone przez Cichy
                No dopisałem też coś a propos sytuacji. A Ty nie bądź taki mądry, "nie" z przymiotnikami piszemy łącznie
                ...są wyjątki...

...zależne od kontekstu.

Komentarz

• Mac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2063

Zamieszczone przez Cichy
                  Oj Mac, przecież żartuję Ale kolegi się czepiłem faktycznie, nawalił 8 byków w paru zdaniach..
                  O.K. Cichy, mnie ortagrafia też poraziła mimo tego, że jest moją słabą stroną ale szkoda gościa.
                  Jednak jesteś cool

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Zamieszczone przez Bugsy
                    Otóż to. Stara Sigma i tyle, a przesłona pewnie całkowicie sprawna...
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7450

Zamieszczone przez Bugsy
                      A kto napisał, że podpinał do cyfry ?

Komentarz

• Alibaba
                        • 2006
                        • 6

Dziś napisałem do tego gościa w sprawie innego obiektywu i miałem natchmiatstową odpowiedz ze do cyfry nie bedzie pasował obiektyw.

Komentarz

• Dann

Miałem kiedyś podobny przypadek, kupiona Sigma 24mm f1:2,8 nie współpracowała z Eos-em 30 (tylko na f 1:2,8 aparat nie blokował się). Obiektyw kupiłem w Interfoto i tam dowiedziałem się, że starsze konstrukcje obiektywów Sigmy nie współpracują dobrze z Eosami serii "3". Obiektyw musiałem więc wymienić na inny - na szczęście bez problemów (wziąłem Canaona 28-135 IS, ale nie był to chyba przemyślany wybór)

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez dymek
                            witam !!!!

Na poczatek chcialbym powiedziec (...)
                            Ja bym jednak ostrożnie używał słowa oszustwo, bo to dosyć poważne oskarżenie. Co do serwisu to warto zapytać ale niektórych starszych sigm nie da się po prostu przystosować do pracy z nowszymi body (brak chipów)

Zamieszczone przez Bugsy
                            Problem tylko w tym, że kol. dymek nie pisze dokładnie ale chyba nie chodzi mu o cyfrę.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Problem tylko w tym, że kol. dymek nie pisze dokładnie ale chyba nie chodzi mu o cyfrę.
                              Zamieszczone przez dymek
                              Zakupilem na aukcji allegro obiektyw sigma 21-35 do moich canonow eos 300 i rebel 2000
                              Hmmm.
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...