Rebel XT ze Stanów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fokus

Rebel XT ze Stanów

Witam
    Chciałbym kupić w stanach Rebel XT
    I mam 2 pytania :
    1. Czy opłaca się kupować w stanach ?
    2. Czy znacie jakieś strony sklepów internetowych w stanach z Rebel XT w dobrej cenie ?

Jeśli macie inne przydatne mi informacje na ten temat , które powinienem wiedzieć to był bym wdzięczny
    Z góry dziękuje za odpowiedz ...
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

1. Zwykle sie oplaca Czasami nie
    2. http://shop.resellerratings.com/?keyword=350D

Kit najtaniej w beachcamera.com i buydig.com (jak zwykle). Obecnie $676.99 bez podatku (poza NJ) i z darmowa wysylka.
    ...

Komentarz

• Fokus

A czemu ten jest taki tani ?

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Fokus

Ogolnie - jesli cos jest tansze niz np beachcamera, buydig, bhphotovideo, adorama... znaczy SPORO tansze a nie pare/nascie dolcow - to jest to na 99.9% sklep naciagaczy i oszustow i omijac szerokim lukiem!

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

"256MB Mermory Card: $199.99" < To juz powinno dac duzo do myslenia...

Najczesciej w tych sklepach praktyka polega na przymuszaniu do kupienia czegokolwiek (bardzo czesto akcesoriow z normalnego zestawu) po "nieco" wyzszych cenach aby dostac ten "tani" aparat. W efekcie kupuje sie go za tyle (albo i lepiej) co u przecietnej konkurencji
          ...

Komentarz

• gregor40
            Coś już napisał
            • 2006
            • 65

Kupowałem w bhpphotovideo. Polecam zdecydowanie. Aparat był w 3 dni od dyspozycji zakupu na FL. Płaciłem "polską" kartą kredytową za DR XT i za Sigme 70-300 APO, nie bylo problemu z wysyłką na adres inny niż adres karty. Wszystko super-sprawnie. I sprzet też sprawny (tfu, tfu!)

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez Fokus
              1. Czy opłaca się kupować w stanach ?
              Tak
              Zamieszczone przez Fokus
              2. Czy znacie jakieś strony sklepów internetowych w stanach z Rebel XT w dobrej cenie ?
              W Stanach dobra cena ma, z góry (patrz odp. Viteza) inną definicję.
              Ja kupuje w B&H, tam jest niby drogo, ale masz odpowiednie podejście do klienta, towar zaplombowany fabrycznie, super politykę zwrotu (największa zaleta BH nad innymi) i można w 3 minuty przez telefon zamówić 300/2.8L IS w poniedziałek i dostać je we wtorek.
              Kiedyś był (był tylko dla mnie) jeszcze fajny sklep adorama, ale odkąd przenieśli siedzibę z NY do NJ to automatycznie sami dali sobie kosza ;-)
              the silence is deafening

Komentarz

• Lenik
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 19

Jak dla mnie te oszczędności nie są wcale takie wielkie, bo obecnie 350D KIT w Krakowie w MediaMarkt i Saturnie chodzi po 2220 zł (przynajmniej tak było jeszcze 2 dni temu)
                Wymarzony 400D już jest !!!

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

Zamieszczone przez gietrzy
                  Kiedyś był (był tylko dla mnie) jeszcze fajny sklep adorama, ale odkąd przenieśli siedzibę z NY do NJ to automatycznie sami dali sobie kosza ;-)
                  Przeciez adorama nadal jest w NY.

A jesli wysylaja cos czasem z NJ to w czym problem?
                  ...

Komentarz

• Szarlej

Mam male pytanko czy zamawiajac towar ze stanow (lub Chin) zobowiazani jestesmy do oplacenia podatku (cla?) ?

Komentarz

• gregor40
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 65

Zamieszczone przez Szarlej
                      Mam male pytanko czy zamawiajac towar ze stanow (lub Chin) zobowiazani jestesmy do oplacenia podatku (cla?) ?
                      Oczywiście, powyżej określonej wartości. Chyba że ktos przywiezie sprzęt ze sobą(osobiście) i zostawi go tutaj...

Komentarz

• Szarlej

a jak to wartosc ? i ile % jest naliczane? i czy platne jest to przy odbiorze?

P.S.Dobra znalazem watek Kubmana na ten temat. mimo wszystko dzieki
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 7347.

Komentarz

• Fokus

Może mi ktos podac link do sprawdzonego sklepu w stanach gdzie akceptują polskie karty ( nie chodzi mi o dostawe do polski tylko do Kansas w stanach ) ...
                          I zeby cena nie byla ponad 670$ ?

Komentarz

• KuchateK
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 4895

Tutaj to chyba mozna Ci tylko napisac zdanie z reklamy ery

A na serio to jesli masz kogos w kansas niech Ci za puszke zaplaci a kase podaj mu jakims przelewem albo western union.
                            ...

Komentarz

• Szarlej

Komentarz

Pracuję...