Foto-Master Wrocław Odrzańska

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dentharg
    Uzależniony
    • 2005
    • 867

Foto-Master Wrocław Odrzańska

Chciałem kupić Sigme 70-200 f/2.8 ale wiedzac, ze sa problemy z focusem w tych szklach chcialem przestrzelić ze 2 sztuki.

Pan uprzejmie odpowiedział, że takiej możliwości absolutnie nie ma.

Czy jest we Wrocku sklep, który ma ze 2, 3 sztuki takich szkieł i pozwala sprawdzić szkło?

Ew. czy po zakupie Sigmy jakoś regulują?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
  • fotoholik

jesli tak cie obsluzyli na Odrzanskiej to jestem zaskoczony,ale dawno u nich nie bylem Tutaj http://foto-raj.pl/ nie bedzie problemu Siedza w Fadromie na Grabiszynskiej

Komentarz

• dentharg
      Uzależniony
      • 2005
      • 867

Pan był bardzo miły i uprzejmy. Stwierdził, że Sigma na pewno będzie działać dobrze, bo przecież z Nikonami problemów nie ma i tylko Canon wydziwia; i jeśli będzie problem to na pewno będzie to body. Fakt iż body poprawnie fokusuje z 17-40 i 50 f/1.4 zbył milczeniem.

Dlatego też wolę przestrzelić kilka szkieł zanim wydam te 3400 (a tyle jest w promo jak na tą chwilę).

Czy ten Foto-Raj to to samo co Foto Impra? Obie w Fadromie siedzą..

Komentarz

• merger
        Uzależniony
        • 2006
        • 619

ta. impra i foto-raj to to samo.
        ale oni nie daja przestrzelic szkiel. mowia, ze nie maja takich testowych
        po dluzszej gadce doszedlem do tego, ze jak juz zaplace, to moge wybierac w egzemplarzach, tzn. przetestowac jeden i jak nie bedzie pasowal, to drugi, a jak nie, to sprowadza jeszcze jakies. ogolnie pierw placisz, pozniej testujesz. nie na odwrot
        a i maja znizke dla CB. marna bo marna (przynajmniej dla mnie, bo ja tam zawsze chce akurat kupic cos co jest w promocji, wiec malo z tego spuszczaja), ale zawsze cos
        raz mi nawet powiedzieli jedna cene, a pozniej podwyzszyli wiec to tak roznie u nich bywa, ale troche dupereli (w tym sigme) kupilem u nich i nie narzekam
        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• fotoholik

moze mnie jako stalemu klientowi mozna wiecej...ale chyba trzeba troche pogadac. Jesli przestrzelisz kilka sztuk i nie bedzie OK to oddasz i tyle
          Chyba bardziej elastyczni sa jesli chodzi o Canona

Komentarz

• dentharg
            Uzależniony
            • 2005
            • 867

Wyciete stad: http://canon-board.info/showthread.php?t=20642

Ej.. moje następne szkło/body/lampa będzie albo u tommy_j albo u michalmaga (i tak rodzina); po tym jak bardzo niemiło mi się kupowało 17-40 w Fotomaster/Odrzańska/Wrocław.

Tylko po prostu momentami mam obiekcje natury moralno-etycznej

Komentarz

• dj_zibi
              Uzależniony
              • 2007
              • 541

Dentharg ja kupowałem tokine w NO 1 w arakdach, chyba bliźniacze firmy o ile się nie myle i było bardzo miło. W jeden dzien byłem ogladać, prosiłem by zostawili do jutra i tak było, przyszedłem leżał pod ladą. Podpiąłem nawet C 100-400

Przepraszam za OT
              Moja strona

Komentarz

• dentharg
                Uzależniony
                • 2005
                • 867

Zamieszczone przez dj_zibi
                Dentharg ja kupowałem tokine w NO 1 w arakdach, chyba bliźniacze firmy o ile się nie myle i było bardzo miło. W jeden dzien byłem ogladać, prosiłem by zostawili do jutra i tak było, przyszedłem leżał pod ladą. Podpiąłem nawet C 100-400
                Mnie tam poganiali ("bierzesz Pan, czy nie?), a na pytanie czy można przypiąć obiektyw i przestrzelić parę fotek zostałem na Odrzańskiej wyśmiany..

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

w Arkadach macalem 30D. pan normalnie wyciagnal zza szybki, pozwolil sie pobawic, stanal 1,5 m dalej zeby nie przeszkadzac ale normalnie pogadal i w zaden sposob nie poganial.

prawda, ze bylem w srodku z malym dzieckiem i sam na ziemie odstawilem torbe foto, wiec raczej bylem "bezpieczny" ale na Odrzanskiej pewnie by ten numer nie przeszedl.

ogolne wrazenia: nawet lepsze niz Foto Raj, gdzie zwyczajowo pytanie o mozliwosc sprawdzenia prowadzi do "to jak sie Panu nie bedzie podobac to mozna jutro przyniesc".
                  www albo tez flickr

Komentarz

• Zigi
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 532

Ech... Wy się cieszcie, iż macie w ogóle zaopatrzone w sprzęt sklepy. W takiej Częstochowie można kupić z półki co najwyżej body albo bardzo cienkie szkła. Wszystko inne na zamówienie.
                    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez Zigi
                      Ech... Wy się cieszcie, iż macie w ogóle zaopatrzone w sprzęt sklepy. W takiej Częstochowie można kupić z półki co najwyżej body albo bardzo cienkie szkła. Wszystko inne na zamówienie.
                      eee tam. ja wiem, ze to niby nie jest porownanie, ale po wizycie na Sim Lim Square w Singapurze, pojecie "dobrze wyposazonego sklepu fotograficznego" juz nie bedzie dla mnie takie jak dawniej. zwlaszcza, ze w jednym miejscu tam jest z 10 takich dobrze wyposazonych sklepow, gdzie w Panach Markach III to sobie mozna przebierac, a nie czekac na zamowienie

nawiasem mowiac: we Wroclawiu stosunkowo niedawno sie tak poprawilo (w ostatnich 2 latach realnie). wczesniej tez byla kielnia.
                      www albo tez flickr

Komentarz

• dentharg
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 867

Ja z samego procesu kupowania 17-40 na Odrzańskiej jestem mocno niezadowolony; nie dostałem gwarancji Canona mimo dyskutowania na ten temat; dostałem gwarancję 2 lata przez sklep (czyli pewnie szkło z importu prywatnego). Na szczęście trafiłem ostrą eLkę.

Nie pamiętam z wątku: czy Tommy daje papiery, czy wszystko przez jego ręce?

Komentarz

• TomS
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 880

przez ręce
                          niedługo to się zrobi wątek "na Odrzańskiej" :wink:

Komentarz

• szycho
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 350

U tommiego brałem C100-400. Wcześniej się ustawiliśmy w Poznaniu, ale spotkaliśmy się w Swarzędu Bez problemów i ponaglania pstyknąłem killka serii.
                            Ze szkła i transakcji jestem zadowolony. W razie "w" to mam się do niego zgłosić. Polecam!!

A co do Odrzańskiej we Wrocku, to dziwią mnie przypadki opisane powyżej. Miałem okazję popróbować kilka szkiełek sigmy i pobawić się M055ProB. Bez problemów i w miłej atmosferze. Cóż pewnie się coś (załoga) u nich pozmieniało.
                            EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
                            www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• wojkij
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1915

Z odrzanska bym nie przesadzal, panowie ktorzy tam siedza wprawdzie maja specyficzne charaktery(znaczy sie jacys tacy posepni) i rad tez raczej udzielac nie chca za bardzo ale kazde szklo mozna podpiac czy potestowac. Moze wlasnie z racji tego podejscia do klienta(tzn masz wiedziec czego chcesz) mozna w pewnych warunkach odniesc niemile wrazenie ze masz spadac. Kupilem tam troche sprzetu i ogolnie jestem zadowolony mimo wyzszych niz w internecie cen, zabijaja mnie niekiedy ciekawymi tekstami na tematy sprzetowe(tzn podejscie starego praktyka rozsmarowujacego gluty na tylnej soczewce
                              :E

Tak ogolnie to bylo by milo gdyby jakis admin wydzieli watek o fotomasterze na odrzanskiej do osobnego tematu bo sie przyda potomnym...
                              Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                              www.kwapisz.org

Komentarz

Pracuję...