Okazja ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rob
    Początki nałogu
    • 2005
    • 259

Okazja ???

Witam,

Czy sprzedawanie używanego obiektywu, bez gwarancji, w cenie wyższej od sklepowej można uznać za okazję? Przynajmniej próbuje nam to wmówić jeden delikwent:
    http://allegro.pl/item126890407_cano...s_okazja_.html.

Generalnie ceny tego obiektywu (nowego!) zaczynają się od 1150 zł (http://abfoto.pl/produkt.php?id=21), a więc grubo poniżej ceny żądanej przez sprzedającego (1450 zł !!!)
    Moim zdaniem to przegięcie. Rozumiem, że sprzedający ma prawo wypisywać co chce, ale jakieś granice przyzwoitości powinny chyba istnieć.

Tak nawiasem mówiąc, to większość wystawionych przez sprzedającego przedmiotów to "okazje". Do innych jednak nie odnoszę się, bo trudno mi się wypowiadać co do ich faktycznej wartości. Ta aukcja wyprowadziła mnie jednak z równowagi.

Robert
    http://www.flickr.com/photos/45481002@N05/
  • Silent Planet
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

Ja takie aukcje wklejam do wątku "Dowcipy o fotografii".
    Poza tym nie wiem dlaczego się tak burzysz - chcieliśmy kapitalizmu i demokracji, to mamy kapitalizm i demokrację.
    is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Za socjalizmu to może i tak było ale teraz .... a niech se sprzedaje za ile chce to jego sprawa.
      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• emisiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 548

normalna praktyka
        Czasy allegro sie skonczyly przynajmniej jesli chodzi o nowy sprzet. Wystarczy odpalic skapca by wiedziec ze 350d nowe mozna miec taniej niz z allegro. Duzo osob o tym nie wiem bo postwal mit ze na allegro najtaniej wiec sie nacinaja.

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

TAk jak z MM...w prolajnie kupiłem mptrójnik, który w MM był droższy o 249 pln'ów
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

A ja odwrotnie, w MM kupiłem taniej Sherpe 600R niż na allegro czy innych sklepach netowych
            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

A ja kiedyś w MM kupiłem Sherpę za 240 pln którą rok później sprzedałem na Allegro za prawie 400 pln
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

• mmsza
                Zablokowany
                • 2005
                • 514

Ja kupiłem swego czasu malucha za 650 000 zł a na drugi dzień sprzedałem za 6 000 000 zł

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Zamieszczone przez mmsza
                  Ja kupiłem swego czasu malucha za 650 000 zł a na drugi dzień sprzedałem za 6 000 000 zł
                  To sie nazywa hiperinflacja :-D
                  5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                  MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

Pracuję...