[Sergiusz] Moja droga

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekqrrr
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 46

chyba trochę przesadziłeś
    Pamiętaj że z dobrej krytyki nauczysz się więcej

Komentarz

• Sergiusz
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2708

Widzę, że moje fotografie a w zasadzie fotogramy ślubne podnoszą niepotrzebnie ciśnienie powodując zbędny luz na zwieraczach. Jeśli ofiara jest dodatkowo obarczona nałogiem onanizmu ( sprzętowego ) może to źle się skończyć w najlepszym przypadku mokrą plamą na portkach. Niestety z tego co widzę jednemu puściło po całości tak, że plama nie dość, że lepka to i śmierdząca. Tak zwany mokry bączek. Bywa. Może za dużo używa ręcznego Dilatatora lub Ketonalu łykanego w pewnych kręgach. Zresztą to nie mój problem. Ale w odpowiedzi puszczę swojego. Niech sobie polata.

Bączek

Nie mniej uważam, że to lekkie przegięcie

Pały

Ale w sumie to rozumiem bo w kontekście wypowiedzi da się wyczuć smutek wspomnienia po niej. I aby do reszty rozluźnić atmosferę

motylek

Ślubne za rok.
      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• magart
        Początki nałogu
        • 2008
        • 378

Fajna riposta
        EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
        www.magaczewski.blogspot.com
        www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Prosiłbym bardzo o zachowanie kultury wypowiedzi.
          Próby kontynuacji dyskusji w stylu zaproponowanym przez ołówka będą karane banami.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mzieli
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 40

Myślę, że atmosfera została do reszty oczyszczona ze zgrzytów

czy 'Olek' to również chęć pokazania pewnego absurdu na tle śmiertelnej powagi?
            Canon 5dmarkII, Canon 500d, C 18-55 f/3.5-5.6 IS, C 50 f/1.8, C 35 f/2.0, T 70-200 f/2.8, Samyang 8, C Speedlite 430EX II i inne drobne

Komentarz

• Sergiusz
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2708

Zamieszczone przez Sergiusz
              ... Tam sobie zapisałem pewną maksymę a w zasadzie dwie, które przypominają mi o kierunku podróży. Pierwsza z nich brzmi:

Nie obawiaj się doskonałości. Nigdy jej nie osiągniesz.

I druga:

Jeśli jesteś bardzo przeciętny, jeżeli usiłujesz malować bardzo, ale to bardzo źle, twoja przeciętność zostanie dostrzeżona.

Autorem obydwu jest malarz Salvador Dali.

Moim celem jest przeciętność. Jeśli ogarniają mnie wątpliwości to czytam sobie pierwszą.
              Skandal jest nieodłącznym elementem sztuki. I w tym przypadku jak widać nie jest to wyjątek. Sprawdza się przepowiednia mojego mistrza.

Komentarz

• adino
                Początki nałogu
                • 2008
                • 404

wg mnie ten wątek nie ma juz nic wspólnego z galerią a dalsza kontynuacja tych "rozmów" powinna być przeniesiona w inne miejsce...

Komentarz

• jezyor
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 103

łaj? dlaczego przeniesiona?
                  to bardzo fajny wątek.
                  humor przeplata się z ciekawymi uwagami, zaciętymi i zjadliwymi komentarzami...
                  bardzo ciekawe choć nie zawsze pouczające, ale od pouczania są proboszczowie

a prowokacje sergiusza dodają pazura dyskusjom

fotki gospodarza wątku często jawią mi się jako szkice i koncepcje do dowolnej interpretacji i możliwości rozwijania pomysłów.

może to wszystko nie zawsze ma sens, ale sztuka niekoniecznie jest sensowną.
                  mnie się to podoba!
                  mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
                  www.barwnie.com

Komentarz

• adino
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 404

dlatego ze jest jedna fotografia a potem kilka stron rozmów nie na temat... dział nazywa się Galerie a od takich rozmów jeste coś takiego jak Hydepark...

ja osobiście w tym wątku nie widzę nic co ma wspólnego z Galerią szczególnie komentarze niektórych forumowiczów..
                    wg mnie Galeria to wstawianie zdjęć i dzielenie się opiniami o nim, a nie o ich właścicielu

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

UWAGA! TO NIE JEST ZDJĘCIE ŚLUBNE UWAGA!

Drzewo miłości

Zainspirowałem się twórczością miclesa i postanowiłem pierdyknąć swoje drzewo. Brakuje mi jakiejś alegorii ale popracuję jeszcze nad tym.

Komentarz

• Saapcio
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 192

Witam Serdecznie.

"a prowokacje Sergiusza dodają pazura dyskusjom" - i o to chodzi, oto chodzi :razz:

Sergiuszu - to z okazji imienin (chyba że to nie dzisiaj - to bez okazji) dalszych sukcesów w utrwalaniu kultury fotograficznej, czy jakoś tak :-)

Saapcio

ps. a Ołówek przesadził.
                        ....C50E....C40D

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Zamieszczone przez adino
                          dlatego ze jest jedna fotografia a potem kilka stron rozmów nie na temat... dział nazywa się Galerie a od takich rozmów jeste coś takiego jak Hydepark...
                          CB nie jest galerią internetową tylko forum o tematyce sprzętowej. "Galerie użytkowników" i "Nasze fotografie" to tylko dodatki, w których ingerencje moderatorskie ograniczane są do niezbędnego minimum. O kształcie wątku decyduje jego założyciel i jeśli odpowiadają mu długie dyskusje przy małej ilości zdjęć to jest to wyłącznie jego sprawa. Oczywiście zdarza nam się ciąć posty również w tych działach ale tylko wówczas gdy poprosi o to autor zdjęć lub też gdy dyskusja staje się chamska i dla kogoś obraźliwa bądź całkowicie pozbawiona jakiejkolwiek treści.
                          Ponieważ Sergiusz nie prosił aby mu tu cokolwiek wycinać a niekulturalna wypowiedź ołówka nie rozwinęła się na szczęście awanturę na kilka to nic tu ciąć nie będę.
                          I przy okazji, gdybyśmy chcieli tak purystycznie, jak proponujesz, podchodzić do galerii to masę wątków trzeba by powywalać z uwagi na poziom fotek grubo poniżej średniej z plfoto :-)
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• jezyor
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 103

Zamieszczone przez Sergiusz
                            UWAGA! TO NIE JEST ZDJĘCIE ŚLUBNE UWAGA!

Zainspirowałem się twórczością miclesa i postanowiłem pierdyknąć swoje drzewo. Brakuje mi jakiejś alegorii ale popracuję jeszcze nad tym.

to może... drzewo życia zaczyna schnąć tuż po ślubie?
                            :P
                            mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
                            www.barwnie.com

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Każda wypowiedź nawet ta najbardziej prostacka czy chamska jet dla mnie na wagę złota. Dlatego też ani mi w głowie prosić aby jakąkolwiek usuwać. Oczywiście jeśli chodzi o jurysdykcję regulaminu to już nie mnie o tym decydować. Wystawiając publicznie zdjęcia biorę pod uwagę, że będzie je oglądało spektrum społeczeństwa. Dlatego też jeśli moje zdjęcia spowodują, że jakiś prostak, bandyta, cham lub zboczeniec spuści się tutaj to jest pewna szansa na to, że zbraknie mu już energii aby kogoś zabić czy zgwałcić. To po pierwsze.

Po drugie to te najbardziej chamskie wypowiedzi pozostawione w wątku zawsze mogą posłużyć jako precedens w innych dyskusjach na tym lub innym forum. Jeśli ktoś coś pisze przy braku edycji postów powinien brać to pod uwagę. Jeśli za miesiąc czy pół roku zapodam linka do poszczególnej wypowiedzi to raczej nie ja najem się wstydu.

Imieniny mam 0909 ale dzięki jesteś pierwszy :-D

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez Ołówek
                                Żal mnie ściska nad tolerowaniem wypisawania głupot tego typa na tym forum.... powiem szczerze, że rzuca to bardzo złe światło na ogólny poziom forum i nie dziwi mnie fakt że np. venomer i inni wolą się prezentować na forum nikona.
                                Kurde, nade mną wisi chyba jakieś fatum. Zawsze trafiam do tego "gorszego' towarzystwa. Nawet urodziłem się w kraju, o którym wszyscy tylko źle mówia

A na marginesie dyskusji, o tym co kto umie i nie umie, chciałem powiedziec, że zdjęcie z pałami mi się podoba.
                                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...