Bardzo dobre zdjęcia. W Australii po drogach chodzą kangury, a u nas bociany...
[christof] Gorce, Tatry, ... i Suwalszczyzna
Zwiń
X
-
-
o, a ja tego samego dnia byłem na kozim wierchu z rana i szedłem dalej do krzyżnego. widoki tego dnia były fantastyczne. nie przypominam sobie lepszego dnia w tatrach.
http://picasaweb.google.com/pawel.go...25073332137906 zdjecia od 12 do 22
pozdrawiam
golekKomentarz
-
Oglądałem galerię, faktycznie pogody lepszej już chyba nie można chcieć i jeszcze mało ludzi.. zobaczymy jak będzie w tym roku
Ps Dużo dobrych fot tam masz w swojej picasie
Komentarz
-
Alle fajne !.... widoki tego dnia były fantastyczne. nie przypominam sobie lepszego dnia w tatrach.
http://picasaweb.google.com/pawel.go...25073332137906 zdjecia od 12 do 22
pozdrawiam
golekKomentarz
-
Komentarz
-
-
Bałtyk, Ustka
Pod koniec sierpnia, po wielu latach, wybraliśmy się nad polskie morze. Fotograficznie temat dla mnie nowy, myślałem nad reverse gradem, który swoją drogą pasowałby idealnie, ale skończyło się na twardej połówce 0.9. Poniżej kilka wybranych zdjęć.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
Komentarz
-
christof oglądając Twoje fotki nasunęło mi się jednak skojarzenie: czy przypadkiem bardziej nie pociąga Ciebie grafika komputerowa niż fotografia.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
trochę za dużo szerokiego, ale generalnie ładnieKomentarz
-
całkeim wporządku jednak spróbuj dłużej otworzyć czas a fajnie wszystko się rozmyje uzyskasz duzo lepszy efekt
Komentarz
-
To muszę Ci powiedzieć, że wszystkie zdjęcia nie były prawie w ogóle ruszane = moge Ci wysłać RAWy jak nie wierzysz, to szara połówka wyrównała światło, nic poza tym...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Właśnie przydałby mi się np 1.2 szary, bo nawet przy f22 (max dla 10-22) było ok 1,3 sekundy, ale nie było jeszcze tego efektu mgiełki. No nic następnym razem nad morzem dopracuję technikę, dzięki.Komentarz
-
Ładne prace, i wcale nie za szeroko. Za Shingo - trochę wydłużyć czas i będzie miodzio.400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROBKomentarz
-
Skoro tak twierdzisz, to czemu mam nie wierzyć. Muszę i ja spróbować z szarą połówką. Pzdr.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
christof, całkiem fajne prace przywiozłeś znad morza, szczególnie mnie jakoś urzeka #21 - piękna kolorystyka i światło, dynamicznie ukierunkowane rzędem pali.
Osobiście uważam, że z tym wydłużaniem czasu to... zależy jakie emocje chcesz wzbudzić w widzu(-ach) swoim przekazem: spokojną toń, jakiś minimalistyczny detal czy wręcz przeciwnie - potęgę wzburzonego morza, siłę uderzenia fal. Jak już leciałeś sporo poniżej limitu dyfrakcyjnego, to pole manewru przy wyborze środków wyrazu było raczej ograniczone
Komentarz
-
Dzięki!
Jago - sprawdź i zobaczysz. Jestem zwolennikiem fotografii samej w sobie i minimalnego manipulowania, nie używam nawet PS'a tylko LR i jedynie używam suwaków do ekspozycji, balansu bieli, czasem dotykam krzywej tonalnej, dlatego trochę mnie podłamałeś swoją opinią
Dzięki x-mac za komentarz!christof, całkiem fajne prace przywiozłeś znad morza, szczególnie mnie jakoś urzeka #21 - piękna kolorystyka i światło, dynamicznie ukierunkowane rzędem pali.
Osobiście uważam, że z tym wydłużaniem czasu to... zależy jakie emocje chcesz wzbudzić w widzu(-ach) swoim przekazem: spokojną toń, jakiś minimalistyczny detal czy wręcz przeciwnie - potęgę wzburzonego morza, siłę uderzenia fal. Jak już leciałeś sporo poniżej limitu dyfrakcyjnego, to pole manewru przy wyborze środków wyrazu było raczej ograniczone
Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 

Komentarz