[enkoder] - Wyścigi konne, pierwsze podejście, pierwsze próby

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Karlbuk
    Bywalec
    • 2019
    • 236

Odp: [enkoder] - Wyścigi konne, pierwsze podejście, pierwsze próby

Ostatnie dwa są płaskie, za duża głębia ostrości, przysłona 3,2 to maksymalna jaką bym ustawił, a tu az 6,3. To też lepiej oddzieli tło.

Komentarz

• Leon007
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 2875

Zamieszczone przez enkoder
      Wielkie dzięki. Pod koniec maja wybiorę się raz jeszcze i tym razem wezmę do siebie ww. uwagi.
      Tak sobie patrzę, czytam i myślę.
      Za pomocą poziomego horyzontu, małej głębi ostrości i rozmazania nie uzyskasz (prawdopodobnie) satysfakcji. Spójrz na zdjęcia Dawida Gaszyńskiego. Tam wszystko jest ostre, ruch zamrożony, a mimo to czuć dynamikę wydarzenia sportowego. Myślę, że sedno jest w poznaniu specyfiki fotografowanej imprezy - w Twoim wypadku wyścigów, skoków czy ujeżdżania - fotografowanie właściwych momentów, w których widać ruch i wysiłek konia oraz jeźdźca lub koni i jeźdźców. Bohaterzy powinni być w jakimś kontekście pokazującym istotę takich zawodów.
      Zdjęcia, które pokazałeś - bez urazy - to dobre technicznie obrazki do katalogu imprezy.
      Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
      Ja
      Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
      Konfucjusz

Komentarz

• cauchy
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2939

konie to jednak inny sport niż drużynowe/kontaktowe, tam dynamika i interakcje są nieodzowną jego częścią
        uważam, że lepsze rozmycie poprawi efekt, ale do koni w galopie aż prosi się o poćwiczenie slow-shutter ja na pewno próbowałbym to wykorzystać
        i myślę, że skoki przez przeszkody są bardziej widowiskowe (większa dynamika, skoki, rozbryzgany piach itp)

tak w ogóle, nie wiem ilu z was obserwowało sporty konne, jest to bardzo relaksujące pamiętam naście lat temu miałem projekt w biurowcu nad torem konnym Służewca, obserwowanie jak one sobie biegają mega uspokajało dymiący łeb
        Ostatnio edytowany przez cauchy; 19623.
        EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
        Flickr | YT

Komentarz

Pracuję...