[DuDi87] wczorajszy spacer.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mwitek
    Uzależniony
    • 2011
    • 550

Odp: [DuDi87] wczorajszy spacer.

Troszkę pokory. Jak robisz zdjęcia dla siebie to ich nie pokazuj a jak się decydujesz pokazać to licz się z krytyką. Wiem że to twoje zdjęcia i negatywne komentarze sprawiają ci przykrość ale musisz nabrać dystansu albo zmienić forum :-)
    facebook.com/jurajskiejaskinie
    facebook.com/mwitkowskifoto
    instagram.com/mwitkowski_foto
    flickr

Komentarz

• DuDi87
      Dopiero zaczyna
      • 2016
      • 43

Zamieszczone przez mwitek
      Troszkę pokory. Jak robisz zdjęcia dla siebie to ich nie pokazuj a jak się decydujesz pokazać to licz się z krytyką. Wiem że to twoje zdjęcia i negatywne komentarze sprawiają ci przykrość ale musisz nabrać dystansu albo zmienić forum :-)
      z krytyką się liczyłem ale krytyka, a obraza to co innego widać ktoś sobie musi coś udowodnić zmienić forum jest kilka "powodów" żeby to zrobić
      Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2194

To ostatnie tak widzę. Oczywiście przepraszam za wrzutkę w Twoją galerię.

Lampa na placu.

https://500px.com/robowert26

Komentarz

• DuDi87
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 43

Zamieszczone przez RobertON
          To ostatnie tak widzę. Oczywiście przepraszam za wrzutkę w Twoją galerię.

Lampa na placu.

https://dl.dropboxusercontent.com/sc...iry=1468266364
          spoko nie ma problemu. teraz ja sorry bo mi się nie podoba to zdjęcie przerobiłeś je. a ja jakoś nie wiem robię zdjęcia jakie robię kilka ludzi mówiło, że im się podobają więc zaryzykowałem i wrzuciłem fotki do galerii ale widzę teraz nie potrzebnie i chyba zostanę przy swoich fotkach dla siebie fakt faktem dużo jest co mi się nie podobają ale jest kilka co są dla mnie ok. dzięki jeszcze raz za konkretną wypowiedź i opis zdjęć.
          Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Komentarz

• italy
            Uzależniony
            • 2011
            • 507

Zamieszczone przez DuDi87
            a ja jakoś nie wiem robię zdjęcia jakie robię kilka ludzi mówiło, że im się podobają więc zaryzykowałem i wrzuciłem fotki do galerii ale widzę teraz nie potrzebnie i chyba zostanę przy swoich fotkach
            Pierwsze co proponuję , zmień pochwalców .I to dobra rada.Potem weź się za robienie zdjęć i wrzucaj tu -ale nie wszystkie -jedynie te które uważasz że są dobre.Samo zrobienie zdjęcia to nie wszystko- przerób podstawy wiedzy,oglądaj zdjęcia innych , wyciągaj wnioski.Czasami warto zrobić taki temat zdjęcia który znajdziesz w galeriach Fotografów.- specjalnie przez duże F-Zobaczysz ile trudu wiedzy kosztuje taki jeden dobry kadr.Ja od pół roku poznaję tajniki fotografii ptaków - do tej pory zrobiłem około 6000 zdjęć i może kilka -dosłownie kilka ma ręce nogi.
            Więc weź sie do roboty a nie lamentuj Za rok już będzie lepiej

Komentarz

• DuDi87
              Dopiero zaczyna
              • 2016
              • 43

Zamieszczone przez italy
              Pierwsze co proponuję , zmień pochwalców .I to dobra rada.Potem weź się za robienie zdjęć i wrzucaj tu -ale nie wszystkie -jedynie te które uważasz że są dobre.Samo zrobienie zdjęcia to nie wszystko- przerób podstawy wiedzy,oglądaj zdjęcia innych , wyciągaj wnioski.Czasami warto zrobić taki temat zdjęcia który znajdziesz w galeriach Fotografów.- specjalnie przez duże F-Zobaczysz ile trudu wiedzy kosztuje taki jeden dobry kadr.Ja od pół roku poznaję tajniki fotografii ptaków - do tej pory zrobiłem około 6000 zdjęć i może kilka -dosłownie kilka ma ręce nogi.
              Więc weź sie do roboty a nie lamentuj Za rok już będzie lepiej
              no ok rozumiem wszystko tylko też pisałem wcześniej, że mam ograniczony czas ze względów osobistych. dlatego jest jak jest. Żonę mam zmienić ?

Komentarz

• marfot
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 4605

Żonę mam zmienić ?
                Zakładam, że żona akceptuje Twoje zakupy sprzętu więc lepiej nie zmieniaj bo możesz trafić gorzej.
                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• DuDi87
                  Dopiero zaczyna
                  • 2016
                  • 43

Zamieszczone przez marfot
                  Zakładam, że żona akceptuje Twoje zakupy sprzętu więc lepiej nie zmieniaj bo możesz trafić gorzej.
                  akceptuję oczywiście dostałem od niej ostatnio samyanga.

Komentarz

• marfot
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 4605

No to chłopie napieraj tym fiszem . Póki nowa zabawka.
                    Tu masz 10k fotek jako inspiracja:
                    https://www.flickr.com/groups/samyang8mm/pool/
                    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• DuDi87
                      Dopiero zaczyna
                      • 2016
                      • 43

Zamieszczone przez marfot
                      No to chłopie napieraj tym fiszem . Póki nowa zabawka.
                      Tu masz 10k fotek jako inspiracja:
                      https://www.flickr.com/groups/samyang8mm/pool/
                      no właśnie tylko mam obawy,że chyba się trafił nie ostry egzemplarz. czekam na spotkanie z fotografem profesjonalistą żeby ocenił ten obiektyw. ale dziękuję za link podpatrzę i mam nadzieję wyciągnę wnioski

Komentarz

• italy
                        Uzależniony
                        • 2011
                        • 507

czekam na spotkanie z fotografem profesjonalistą żeby ocenił ten obiektyw.
                        Nie czekaj na randkę z fotografem specjalista zrób kilka zdjęć , wrzuć tu i ktoś na pewno oceni jakość obrazu z tego obiektywu. Nie zapomnij dodać exif .

Komentarz

• DuDi87
                          Dopiero zaczyna
                          • 2016
                          • 43

1

Komentarz

• marfot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 4605

Wszystkie wyglądają na ostre. Niektóre wymagały, żeby bardziej przymknąć przysłonę dla jeszcze większej GO.

Komentarz

• italy
                              Uzależniony
                              • 2011
                              • 507

Powiedz, na którym zdjęciu które wrzuciłeś jest nieostro i w którym miejscu.?

--- Kolejny post ---

Tu przykład kadru nr 4, Na cholerę jest tam ucięty przód samochodu i kawal dachu ? Tu , masz najlepszy przykład źle podanego nam zdjęcia. Odetnij to co zbędne.Naprawdę zmień pochwalców
                              Wiem że pokazałeś te kadry do oceny pod względem ostrości obiektywu - ale tu masz przykład dobitny co jest b źle.

Komentarz

• aptur
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3837

Odłóż na razie tego fisheye'a i załóż 17-50. Poczytaj o zasadach kompozycji i porób zdjęcia. Jak już trochę poczytasz i porobisz zdjęcia 17-50 to pooglądaj zdjęcia innych robione samyangiem i wtedy dopiero do niego wróć.

Komentarz

Pracuję...