[Loome] Portrety, rowniez PS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Loome
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1008

[Loome] Portrety, rowniez PS

Po 4 miesiącach czytania forum i robienia zdjec.. postanowilem i ja pokazac co nieco, zasięgnąć opinii Kazda krytyka będzie mi na pewno pomocna, o ile będzie uzasadniona Pozdrawiam wszystkich

1. Lady with umbrella

2. Szukam!

3. Spontaniczne, w pociagu, pierwsza proba z PS

4. Jesiennie

Ostatnio edytowany przez Loome; 18670.
  • Paenka
    Uzależniony
    • 2008
    • 727

no i to spontaniczne wg mnie najlepsze
    Uchwyciłeś chwilę i wyszedł ładny portret sytuacyjny
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Loome
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1008

szczerze tez mi się z tamtych najbardziej podoba, chociaz jako ze na zdjeciach jest bliska osoba, nie podchodze do nich calkowicie obiektywnie
      próbka w zupełnie innym klimacie, dla wielu osób obróbka moze dyskwalifikować te zdjęcia, ale tak je widziałem:

5. Assasin

6. Honor

7. Samara

8. Wampirek

9. Victory

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Całkiem przyjemne zdjęcia. Mi szczególnie druga partia się podoba, pierwsza była taka grzeczno-szkolna, nowa ma zdecydowanie ciekawszy klimat.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Paenka
          Uzależniony
          • 2008
          • 727

a wlasnie dojrzalam...wokol teczki coś się dzieje nie dobrego, jakieś takie kwadraciki...coś nie tak z obróbką

Komentarz

• Loome
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1008

pank:
            dzieki sesja grzeczno-szkolna, bo takie preferuje Agata A ja jestem wdzieczny ze ma cierpliwoc do pozowania mi

Paenka:
            teczki nie tykalem, wiec to conajwyzej kompresja/zmniejszanie masz crt? na moim lapku nawet nie widze tych kwadracikow
            obrobka tam to kolor wlosow, makijaz cery, ust, oczu, palce, paznokcie niepomalowane no i swiatlo - bylo cholernie blade z lewej strony, z okna.

Komentarz

• Paenka
              Uzależniony
              • 2008
              • 727

no ja mam laptoka i widzę niestety....nie wiem czego może to być efektem ale z puszki tego napewno nie wyciągnąłeś...co do makijażu to nienajgorzej

Komentarz

• Loome
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1008

chyba juz wiem o co Ci chodzi, takie schodki widze
                probowalem znalezc jakis posredni etap obróbki, no ale mam tylko wyjsciowe z matrycy i tam jest wszystko pieknie, widocznie w ktoryms momencie cos spartolilem, stawialbym na kompresje

Komentarz

• Loome
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1008

10. Cos nie portretowo - tamron 70-300

Komentarz

• krzy
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 163

moje skromne zdanie: wróc do portretów :-D albo zmień obiektyw
                    nieostre - właściwie wszystko, za mało widać pajączka i jest za blisko środka - jakaś niezdrowa kompozycja

Co do portretów - bardzo mi się podobały. Te "grzeczne" też! Takie "ciepłe", miłe, naprawdę fajne !

Komentarz

• Loome
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1008

hehe, no tamron 70-300 z lapy, przy ogniskowej 300 nie jest szczytem ostrosci:P ale masz racje - duzo lepiej czuje sie w portretach. jednak nie spodziewalem się tak dobrych opinii.. dzieki !

Komentarz

• Loome
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1008

11. Missing childhood

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

Ładne. Napiszesz coś więcej o obróbce?
                          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Loome
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1008

Jasne
                            Moze wrzuce najpierw wyjsciowe - jak to wygladalo po wywolaniu rawa (tylko wyostrzenie):
                            12.

Nie pamietam dokladnie wszystkich zmian , wiec efekt koncowy moze się nieco roznic, ale..
                            Ociepliłem zdjęcie, i parametr Tint nieco w kierunku koloru fioletowego. Ekspozycji, revocery, fill light nie zmienialem, nieco zwiększylem parametr blacks. Uzylem (przeklinany u miclesa) clarity dosc mocno i rownie mocno desaturacja.

Teraz to co odpowiada za kolorki
                            Panel Camera Calibration: Shadows Tint +8, Red Primary mooocno w prawo, green primary leciutko w prawo i saturacja zielenii na ok 1/4, desaturacja niebieskiego.
                            Potem lekka zabawa kontrastem, dodanie winietki..

Mozliwe ze podobny efekt moznaby uzyskac w mniejszej ilosci krokow i ze (jezeli dotrze tu) Janusz, czy inna osoba obeznana z LR, czy innym wywolywaczem rawow mnie tu wysmieje ale z efektu jestem zadowolony

Jesli juz jestesmy w temacie obróbki:

13.

Foto strzeliła moja Agata, którą mozna zobaczyc na poprzednich zdjeciach, ja je tylko obrobiłem Zrobione tamronem ze stopki
                            Ostatnio edytowany przez Loome; 18670.

Komentarz

• miklo
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 681

Zamieszczone przez Loome
                              Uzylem (przeklinany u miclesa) clarity dosc mocno i rownie mocno desaturacja.
                              Bo to narzędzie jest dla ludzi, tylko trzeba umieć z niego korzystać. A szczególnie przydatne jest przy BW :-) A kolorków sporo zdjąłeś.

Wcześniejsze portrety nie przemawiają do mnie. Za twarde, za ciemne. Lubię kobiety ciepłe i miękkie ;-)

Komentarz

Pracuję...