Zobacz pełną wersję : 300d Rebel Lustro Pytanie
Chomiczq
04-04-2006, 18:40
Witajcie, zakupilem parę dni temu nowego Rebel 300D (roczna gwarancja sklepowa), i teraz trochę się martwię jak to mi długo wytrzyma. Jak jest naprawdę z tym bolcem od lustra? ile wytrzyma mój aparat ?
Litości, nie po to człowiek wydaje 2k PLN żeby mieć stracha przed każdym wciśnięciem migawki..
Może mnie ktoś uspokoi i powie że...zrobił 100k zdjęć i jest OK
Masakra...
pozdrawiam i zapraszam na moją stronkę
www.szymiczek.prv.pl
(zdjęcia stare jak jeszcze nie miałem 300d)
zdaje sie ze kolo 50k cykli
Duża rozpiętość od kilku (pechowcy) do 100k, nominalnie około 50k, życzę szczęścia.
Chomiczq
04-04-2006, 19:01
No nieźle, czyli jakieś 1,5 - 3 lata....
A czy po naprawie to dłużej wytrzymuje, czy mój aparat będzie raz na 1,5 roku lądował w serwisie?
Też nie ma reguły, pamiętam z dpreview przypadek kilkanaście k, naprawa i teraz ponad 100k i działa. Wydaje mi się, ze zdecydowana większość przekracza 30k.
Witajcie, zakupilem parę dni temu nowego Rebel 300D (roczna gwarancja sklepowa), i teraz trochę się martwię jak to mi długo wytrzyma. Jak jest naprawdę z tym bolcem od lustra? ile wytrzyma mój aparat ?
Litości, nie po to człowiek wydaje 2k PLN żeby mieć stracha przed każdym wciśnięciem migawki..
Może mnie ktoś uspokoi i powie że...zrobił 100k zdjęć i jest OK
Masakra...
pozdrawiam i zapraszam na moją stronkę
www.szymiczek.prv.pl
(zdjęcia stare jak jeszcze nie miałem 300d)
co do galerii..
to ślubnych w łóżku jeszcze nie robiłem...;-)
pozdrawiam
i teraz trochę się martwię jak to mi długo wytrzyma.
Dokładnie tak długo dopóki się nie zepsuje. I ani dnia dłużej
Znam osobiście takie które stuknęły 60 k i się trzymają a mój znajomy robił "kołeczek" po 6 k.
TommyTheCat
05-04-2006, 22:51
skoro dales linka, zapraszasz i ktos juz zaczal OT to ja dodam:
co do galerii... O JEZU! :)
edit: przepraszam, po wglebieniu sie w tresc strony pierwszy raz "taki" bede: teksty na stronie chyba nie sa Twojego autorstwa ?
No nieźle, czyli jakieś 1,5 - 3 lata....
A czy po naprawie to dłużej wytrzymuje, czy mój aparat będzie raz na 1,5 roku lądował w serwisie?
Chomik -> daj spokój, tylko wal foty. Mój ma już 14.543 i żyje spokojnie a jak trzeba będzie to naprawisz. Kiedys takiego sąsiada miałem, nie wystawiał samochodu i nie jeździł - bo sie zepsuje. Ukradli mu wiec - z przebiegiem 120 km(nie tysięcy!) Foć Waść więc!
Chomiczq
15-04-2006, 00:23
na stronie teksty mają już parę lat... :oops: faktycznie przydałoby się je wywalić bo są conajmniej... niedzisiejsze (szczególnie o technice fotografowania). Pisałem to jeszcze jak byłem w podstawówce (8 klasa) a teraz kończę studia... Macie rację... do poprawki
na razie wywal linka...
:-)
al
Michal-Czuba
15-04-2006, 09:41
(OT)
na stronie teksty mają już parę lat...
To ja mam takie pytanie, może się nie znam ;) Ale dlaczego (cytat ze strony):
Jeśli jesteś dziewczyną - NIE ubieraj spodni na sesję i NIE pytaj dlaczego.
Przepraszam że pytam dlaczego ;)
(OT)
Jeśli jesteś dziewczyną - NIE ubieraj spodni na sesję i NIE pytaj dlaczego.
Przepraszam że pytam dlaczego ;)
moze to ma zwiazek z kolejnym punktem - "Podczas robienia zdjęć staram się dbać o rozluźniającą atmosferę…";) :twisted:
Michal-Czuba
15-04-2006, 11:45
moze to ma zwiazek z kolejnym punktem - "Podczas robienia zdjęć staram się dbać o rozluźniającą atmosferę…";) :twisted:
Prawdopodobnie ;) Tak czy inaczej jakbym był dziewczyną, szukającą fotografa i zobaczył "NIE ubieraj spodni na sesję i NIE pytaj dlaczego" na pewno bym zrezygnował(a) ;)
eee..a ja myslalem ze tylko rajstopy w dlon i hajda stopem na sesje do Bytomia :mrgreen:
a tak powaznie :) - my tu sobie zartujemy a moze kolega Chomiczq po prostu ma jakas awersje do spodni:-D ??tak czy inaczej - ostro stawia sprawe z tymi spodnicami :mrgreen:
Chomiczq
15-04-2006, 15:17
jak już mówiłem to było daaawno, a spodnie... coż to takie moje osobiste dziwactwo. Nie jestem profesjonalistą, to, co robię to hobby. Nie boli mnie specjalnie jeśli ktoś przez ten brak spodni zrezygnuje.
Jakoś po świętach to poprawię ;)
jedno jest faktem - spodnica (nie zawsze spodniczka;-) ), zwlaszcza w okreslonych "okolicznosciach przyrody", dodaje kobiecie uroku:-D ..
co do "regulaminu sesji" to faktycznie - ujal bym to inaczej bo to moze zniechecic co bardziej spokojne i niesmiale osoby (Michal-Czuba w wersji zenskiej by nie skorzystal - sam czytales :wink: ..ja tez bym sie powaznie zastanowil :wink: .. chyba ze to nie propozycja dla "spokojnych dziewczynek" (tak mi sie nasunelo przy ogladaniu zdjec :mrgreen: :twisted:
Chomiczq
16-04-2006, 13:27
istonie... to nie propozycja dla grzecznych dziewczynek :P ;)