Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 300d Rebel Lustro Pytanie

Chomiczq
04-04-2006, 18:40
Witajcie, zakupilem parę dni temu nowego Rebel 300D (roczna gwarancja sklepowa), i teraz trochę się martwię jak to mi długo wytrzyma. Jak jest naprawdę z tym bolcem od lustra? ile wytrzyma mój aparat ?
Litości, nie po to człowiek wydaje 2k PLN żeby mieć stracha przed każdym wciśnięciem migawki..
Może mnie ktoś uspokoi i powie że...zrobił 100k zdjęć i jest OK
Masakra...

pozdrawiam i zapraszam na moją stronkę
www.szymiczek.prv.pl
(zdjęcia stare jak jeszcze nie miałem 300d)

kane
04-04-2006, 18:47
zdaje sie ze kolo 50k cykli

swnw
04-04-2006, 18:58
Duża rozpiętość od kilku (pechowcy) do 100k, nominalnie około 50k, życzę szczęścia.

Chomiczq
04-04-2006, 19:01
No nieźle, czyli jakieś 1,5 - 3 lata....
A czy po naprawie to dłużej wytrzymuje, czy mój aparat będzie raz na 1,5 roku lądował w serwisie?

swnw
04-04-2006, 19:17
Też nie ma reguły, pamiętam z dpreview przypadek kilkanaście k, naprawa i teraz ponad 100k i działa. Wydaje mi się, ze zdecydowana większość przekracza 30k.

heniek
04-04-2006, 19:40
Witajcie, zakupilem parę dni temu nowego Rebel 300D (roczna gwarancja sklepowa), i teraz trochę się martwię jak to mi długo wytrzyma. Jak jest naprawdę z tym bolcem od lustra? ile wytrzyma mój aparat ?
Litości, nie po to człowiek wydaje 2k PLN żeby mieć stracha przed każdym wciśnięciem migawki..
Może mnie ktoś uspokoi i powie że...zrobił 100k zdjęć i jest OK
Masakra...

pozdrawiam i zapraszam na moją stronkę
www.szymiczek.prv.pl
(zdjęcia stare jak jeszcze nie miałem 300d)
co do galerii..
to ślubnych w łóżku jeszcze nie robiłem...;-)
pozdrawiam

Driver
04-04-2006, 19:54
i teraz trochę się martwię jak to mi długo wytrzyma.

Dokładnie tak długo dopóki się nie zepsuje. I ani dnia dłużej

Znam osobiście takie które stuknęły 60 k i się trzymają a mój znajomy robił "kołeczek" po 6 k.

TommyTheCat
05-04-2006, 22:51
skoro dales linka, zapraszasz i ktos juz zaczal OT to ja dodam:
co do galerii... O JEZU! :)

edit: przepraszam, po wglebieniu sie w tresc strony pierwszy raz "taki" bede: teksty na stronie chyba nie sa Twojego autorstwa ?

b'Art
05-04-2006, 23:47
No nieźle, czyli jakieś 1,5 - 3 lata....
A czy po naprawie to dłużej wytrzymuje, czy mój aparat będzie raz na 1,5 roku lądował w serwisie?

Chomik -> daj spokój, tylko wal foty. Mój ma już 14.543 i żyje spokojnie a jak trzeba będzie to naprawisz. Kiedys takiego sąsiada miałem, nie wystawiał samochodu i nie jeździł - bo sie zepsuje. Ukradli mu wiec - z przebiegiem 120 km(nie tysięcy!) Foć Waść więc!

Chomiczq
15-04-2006, 00:23
na stronie teksty mają już parę lat... :oops: faktycznie przydałoby się je wywalić bo są conajmniej... niedzisiejsze (szczególnie o technice fotografowania). Pisałem to jeszcze jak byłem w podstawówce (8 klasa) a teraz kończę studia... Macie rację... do poprawki

al9
15-04-2006, 00:28
na razie wywal linka...
:-)
al

Michal-Czuba
15-04-2006, 09:41
(OT)

na stronie teksty mają już parę lat...
To ja mam takie pytanie, może się nie znam ;) Ale dlaczego (cytat ze strony):

Jeśli jesteś dziewczyną - NIE ubieraj spodni na sesję i NIE pytaj dlaczego.

Przepraszam że pytam dlaczego ;)

Kubak82
15-04-2006, 11:43
(OT)

Jeśli jesteś dziewczyną - NIE ubieraj spodni na sesję i NIE pytaj dlaczego.

Przepraszam że pytam dlaczego ;)

moze to ma zwiazek z kolejnym punktem - "Podczas robienia zdjęć staram się dbać o rozluźniającą atmosferę…";) :twisted:

Michal-Czuba
15-04-2006, 11:45
moze to ma zwiazek z kolejnym punktem - "Podczas robienia zdjęć staram się dbać o rozluźniającą atmosferę…";) :twisted:
Prawdopodobnie ;) Tak czy inaczej jakbym był dziewczyną, szukającą fotografa i zobaczył "NIE ubieraj spodni na sesję i NIE pytaj dlaczego" na pewno bym zrezygnował(a) ;)

Kubak82
15-04-2006, 12:16
eee..a ja myslalem ze tylko rajstopy w dlon i hajda stopem na sesje do Bytomia :mrgreen:
a tak powaznie :) - my tu sobie zartujemy a moze kolega Chomiczq po prostu ma jakas awersje do spodni:-D ??tak czy inaczej - ostro stawia sprawe z tymi spodnicami :mrgreen:

Chomiczq
15-04-2006, 15:17
jak już mówiłem to było daaawno, a spodnie... coż to takie moje osobiste dziwactwo. Nie jestem profesjonalistą, to, co robię to hobby. Nie boli mnie specjalnie jeśli ktoś przez ten brak spodni zrezygnuje.
Jakoś po świętach to poprawię ;)

Kubak82
15-04-2006, 17:11
jedno jest faktem - spodnica (nie zawsze spodniczka;-) ), zwlaszcza w okreslonych "okolicznosciach przyrody", dodaje kobiecie uroku:-D ..

co do "regulaminu sesji" to faktycznie - ujal bym to inaczej bo to moze zniechecic co bardziej spokojne i niesmiale osoby (Michal-Czuba w wersji zenskiej by nie skorzystal - sam czytales :wink: ..ja tez bym sie powaznie zastanowil :wink: .. chyba ze to nie propozycja dla "spokojnych dziewczynek" (tak mi sie nasunelo przy ogladaniu zdjec :mrgreen: :twisted:

Chomiczq
16-04-2006, 13:27
istonie... to nie propozycja dla grzecznych dziewczynek :P ;)