Zobacz pełną wersję : Canon eos 600d
Witam wszystkich to znowu ja, znowu w podobnej sprawie. Nadal szukam aparatu do kupienia ale tym razem zacząłem oglądać się za 600d. Znalazłem pare ofert i moja prośba do was to ocenić, który aparat najlepiej kupić.
Canon EOS 600D + dodatki SkarĹźysko-Kamienna ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl) (http://olx.pl/oferta/canon-eos-600d-dodatki-CID99-ID8jkfX.html?search_id=4806e93465#4806e93465) ta aukcja przemawia do mnie najbardziej, świetny kontakt z miłym sprzedawcą. Odległość duża i tutaj także pytanie czy nie bać się wysyłki bez wcześniejszego obejrzenia aparatu?
Canon EOS 600D obiektyw Canon karta 16GB Ĺadowarka etui jak nowy Szczytno ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl) (http://olx.pl/oferta/canon-eos-600d-obiektyw-canon-karta-16gb-ladowarka-etui-jak-nowy-CID99-ID89m4H.html#4806e93465) jest jeszcze taka oferta.
Miałem pisać jeszcze o trzeciej ale właśnie się okazało, że już nieaktualna. Z góry dzięki za pomoc :)
Witam wszystkich to znowu ja, znowu w podobnej sprawie. Nadal szukam aparatu do kupienia ale tym razem zacząłem oglądać się za 600d. Znalazłem pare ofert i moja prośba do was to ocenić, który aparat najlepiej kupić.
Canon EOS 600D + dodatki SkarĹźysko-Kamienna ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl) (http://olx.pl/oferta/canon-eos-600d-dodatki-CID99-ID8jkfX.html?search_id=4806e93465#4806e93465) ta aukcja przemawia do mnie najbardziej, świetny kontakt z miłym sprzedawcą. Odległość duża i tutaj także pytanie czy nie bać się wysyłki bez wcześniejszego obejrzenia aparatu?
Canon EOS 600D obiektyw Canon karta 16GB Ĺadowarka etui jak nowy Szczytno ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl) (http://olx.pl/oferta/canon-eos-600d-obiektyw-canon-karta-16gb-ladowarka-etui-jak-nowy-CID99-ID89m4H.html#4806e93465) jest jeszcze taka oferta.
Miałem pisać jeszcze o trzeciej ale właśnie się okazało, że już nieaktualna. Z góry dzięki za pomoc :)
Szukaj 50D w podobnym zakresie cenowym i z małym przebiegiem.
Szukaj 50D w podobnym zakresie cenowym i z małym przebiegiem.
50D? Wybrałem już 600D, pięćdziesiatką nie ma opcji nagrywania wideo z tego co przeczytałem przed chwilą.
jak mi opłacisz przejazdy to Ci to mogę obejrzeć w Skarżysku (z Kielc mam piękny dojazd ekspresówką) chyba że koleś bywa w Kielcach to wtedy, bez żadnego problemu mogę wszystko obejrzeć i sprawdzić :)
Że opłace dojazd to wątpie ale o to czy bywa w Kielcach mogę zapytać :D
w razie czego to pisz na priv. Jak to nie dojdzie do skutku to umawiaj się na allegro albo wysyłka pocztą polską za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości, NIE PRZELEWAJ KASY W CIEMNO ani nie kupuj normalnie za pobraniem, bo też możesz cegłę dostać czy coś a najpierw za to zapłacisz i dopiero zobaczysz.
Wiem, przelew wykluczyłem odrazu. Sprzedający sam zaproponował nawet opcje sprawdzenia zawartości na poczcie. Myślę, że to uczciwy facet ale ostrożności nigdy za wiele.
słowiczek
09-01-2015, 16:28
50D? Wybrałem już 600D, pięćdziesiatką nie ma opcji nagrywania wideo z tego co przeczytałem przed chwilą.
50d filmuje, musisz tylko wgrać na kartę soft Magic Latern
50d filmuje, musisz tylko wgrać na kartę soft Magic Latern
No ok, ale przejrzałem oferty i ciekawych nie znalazłem. Pozatym już chyba wybrałem tego 600d na dobre. Na pierwszy aparat to chyba nie jest zły wybór?
Zly nie jest ale podejrzewam ze jak bys wzial do reki 50d to bys nie chcial 600d ;p
Zly nie jest ale podejrzewam ze jak bys wzial do reki 50d to bys nie chcial 600d ;p
Możliwe, ale w tej cenie co 600d aktualnie 50d nie znalazłem. Jakby tak myśleć to zaraz w ogóle będe szukał 5d mkIII bo jak wezme go do ręki to nic innego nie będę chciał :D Na mój budżet, umiejętności i potrzeby 600d raczej wystarczy :d
RobertON
09-01-2015, 19:05
Możliwe, ale w tej cenie co 600d aktualnie 50d nie znalazłem. Jakby tak myśleć to zaraz w ogóle będe szukał 5d mkIII bo jak wezme go do ręki to nic innego nie będę chciał Na mój budżet, umiejętności i potrzeby 600d raczej wystarczy
W zupełności wystarczy - miałem 50D (fajny aparat), mam 600D i ma on swoje zalety, zwłaszcza wyższe używalne ISO niż 50D i gibany ekranik - jak ktoś potrzebuje.
W zupełności wystarczy - miałem 50D (fajny aparat), mam 600D i ma on swoje zalety, zwłaszcza wyższe używalne ISO niż 50D i gibany ekranik - jak ktoś potrzebuje.
Gibany ekran się przyda, będe sporo nagrywał. Pytanie też w tej sprawie, przeczytałem, w którymś temacie, że nagrywanie szybko zużywa matryce itd. to prawda?
RobertON
09-01-2015, 23:50
Pytanie też w tej sprawie, przeczytałem, w którymś temacie, że nagrywanie szybko zużywa matryce itd. to prawda?
Zapewne nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo jest kilka warunków "zajechania matrycy", głównym to pewnie czas i "intensywność" nagrywania.
W amatorskim używaniu jakoś bym się tym nie przejmował.
Warto poczytac:
Filmowanie lustrzankami - czy warto i jak zacząć? [poradnik] | Fotoblogia.pl (http://fotoblogia.pl/3707,filmowanie-lustrzankami-czy-warto-i-jak-zaczac-poradnik)
Zapewne nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo jest kilka warunków "zajechania matrycy", głównym to pewnie czas i "intensywność" nagrywania.
W amatorskim używaniu jakoś bym się tym nie przejmował.
Warto poczytac:
Filmowanie lustrzankami - czy warto i jak zacząć? [poradnik] | Fotoblogia.pl (http://fotoblogia.pl/3707,filmowanie-lustrzankami-czy-warto-i-jak-zaczac-poradnik)
Ok, dzięki za pomoc. Już "kupiłem" tego canona, tzn. sprzedawca wyśle go albo dziś albo w poniedziałek. Przesyłka za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości. Mam nadzieję, że jest warty tych pieniędzy :D
Mariusz_C
11-01-2015, 14:14
to napisz jakie wrażenia
No więc tak, dzisiaj około 16.30 wróciłem do domu zadowolony z paczką w rękach. Rozpakowałem wszystko ponownie, aparat w świetnym stanie, zestaw zawiera wszystko co miał zawierać. Włączam aparat i zdaje sobie sprawę jak bardzo system canona różni się od systemu sony (miałem kilka razy okazję używać sony a57). Coś tam popróbowałem ale, że zaraz musiałem wychodzić z domu stwierdziłem, że ogarnę to sobie na spokojnie potem. Obecnie jestem w trakcie czytania instrukcji obsługi. Jutro po szkole się pobawie, pstrykne jakieś fotki mojemu kotu :D Pytanie do was, czy robić zdjęcia na początku w JPG czy instalować jakiś program i od początku bawić się w RAWy? O coś jeszcze się miałem zapytać ale zapomniałem więc innym razem.
Obrabiasz i poprawiasz- robisz RAW, akceptujesz tak jak jest- jpg będzie wystarczający. Zawsze możesz oba formaty zapisu mieć.
Myślę, że na początku popracuję w jpg aż ogarnę aparat, Na rawy będzie jeszcze czas.
Obecnie jestem w trakcie czytania instrukcji obsługi... .
No wreszcie chociaz jeden !!! :lol: Pozdrawiam.