Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 580ex + 5d = male pytanko o dopasowanie do crop

asterix
03-04-2006, 20:56
po wpieciu 580ex ikona dopasowania do cropa ciagle jest aktywna (widac ja na LCD od lampy)
W instrukcji lampy mozemy wyczytac, ze ikona jest opisana jako "dopasowanie sie do matrycy", co moze takze oznaczac, ze poprostu stale sprawdza na jakiej matrycy pracuje.
Wylaczajac w customach automatyczne dopasowanie ikona gasnie a w testowych zdjeciach nei widac wiekszej roznicy...

Moge wiec przyjac ze tak porpostu ma byc.. chyba ze ktos z Was wie cos o tym wiecej :)

Jac
03-04-2006, 21:11
wydaje mi siez ze ikona informuje o tym ze wykrywa matryce i sie do niej dopasowywuje, zapalenie sie ikony wcale nie oznacza ze jest dopasowana do cropa 1,6 lub 1,3 lub tez FF, poprostu info ze wykrylo i dopasowalo, bez wnikania do czego

Cichy
03-04-2006, 21:21
No tak, u mnie się pali a jak robię zdjęcie na 28mm to na zdjęciu wydaje mi się, jakoby błysk był węższy, dopasowany do cropa...

Cichy
04-04-2006, 15:39
Kuchatek, żyjesz ? :-D

KuchateK
04-04-2006, 16:01
Kuchatek, żyjesz ? :-D
Staram sie ;)

Mysle, ze Jac napisal wszystko co trzeba. Dobrze wam idzie to sie nie wtracam :mrgreen:

Vitez
04-04-2006, 21:25
Staram sie ;)

Mysle, ze Jac napisal wszystko co trzeba. Dobrze wam idzie to sie nie wtracam :mrgreen:

Eeee wymiekasz cos ;) ... zawsze sie wtracales mimo ze juz zazwyczaj bylo opisane ... tak na dobitke.

KuchateK
04-04-2006, 23:28
Ostatnio ciezko znalezc czas na forum. Bylo roznych takich dziwnych spraw dookola...

Poza tym jak pamietam wtracalem sie jak byly braki i/lub bledy a nie "byle bylo".