Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 580ex + 5d = male pytanko o dopasowanie do crop

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie 580ex + 5d = male pytanko o dopasowanie do crop

po wpieciu 580ex ikona dopasowania do cropa ciagle jest aktywna (widac ja na LCD od lampy)
    W instrukcji lampy mozemy wyczytac, ze ikona jest opisana jako "dopasowanie sie do matrycy", co moze takze oznaczac, ze poprostu stale sprawdza na jakiej matrycy pracuje.
    Wylaczajac w customach automatyczne dopasowanie ikona gasnie a w testowych zdjeciach nei widac wiekszej roznicy...

Moge wiec przyjac ze tak porpostu ma byc.. chyba ze ktos z Was wie cos o tym wiecej
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

wydaje mi siez ze ikona informuje o tym ze wykrywa matryce i sie do niej dopasowywuje, zapalenie sie ikony wcale nie oznacza ze jest dopasowana do cropa 1,6 lub 1,3 lub tez FF, poprostu info ze wykrylo i dopasowalo, bez wnikania do czego

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak, u mnie się pali a jak robię zdjęcie na 28mm to na zdjęciu wydaje mi się, jakoby błysk był węższy, dopasowany do cropa...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kuchatek, żyjesz ? :-D
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Kuchatek, żyjesz ? :-D
    Staram sie

Mysle, ze Jac napisal wszystko co trzeba. Dobrze wam idzie to sie nie wtracam
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Staram sie

Mysle, ze Jac napisal wszystko co trzeba. Dobrze wam idzie to sie nie wtracam

Eeee wymiekasz cos ... zawsze sie wtracales mimo ze juz zazwyczaj bylo opisane ... tak na dobitke.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ostatnio ciezko znalezc czas na forum. Bylo roznych takich dziwnych spraw dookola...

Poza tym jak pamietam wtracalem sie jak byly braki i/lub bledy a nie "byle bylo".
    ...

Uprawnienia umieszczania postów