Zobacz pełną wersję : Muszla oczna do 350D
Wie ktoś gdzie i za ile można takową muszle kupić??:idea:
w googlach ci powiedza, albo na forum poszukaj watku o sklepach internetowych i tipach
http://www.sklepfotograficzny.pl/akcesoria/do-wizjera/Canon/
Wszyscy gubią te muszle cholera :roll: Jak juz zanabęde aparat to chyba Kropelka pójdzie w ruch :)
ja ostatnio zgubilem wszystkie muszel oczne.
do jedynki trójki i 350tki
do 350D widzialem po jakies 45zł ale kupilem do EOSa 300
jest tańsza większa. pozatym trzeba ja wcisnać na chama co jest tez zaleta bo nie wypada.
a mi sie nie gubia tylko gumki odpadaja przyklejalem to teraz dla odmiany polamaly sie te male zatrzaski
juz dwie tak zalatwilem
olalem temat i dzialam bez muszelki
Polecam muszlę Hama(dużą gumę ma:)).Też ostatnio posiałem standardową no i nabyłem w/w.Muszelka rewela.Światło z boku nie wpada, wygodnie się kadruje.Na allegro dostaniesz.No i jak ją wepniesz to szybko nie zgubisz-mocno siedzi.Polecam
ja też polecam Hama tania i dobra ....36 PLN na Allegro
Ja kupiłem ostatnio na allegro chyba za 27 zł.Jak chcesz podam Ci namiary na gościa.
A zgubiłem muszlę podczas witania nowego roku - w pierwszy dzien roku dziekowałem Bogu że tylko muszlę :)
Zgubuiłeś muszlę HAMA !!?? no to był balet ciesz się że nie szczkasz :lol:
36 PLN z Przesyłką.....
A jak sie kadruje z ta duza muszla w pionie z gripem ?
A jak sie kadruje z ta duza muszla w pionie z gripem ?
Bardzo dobrze.Nabyłem ostatnio i gripa i muszle.Na początku guma z muszli może wydawać się troche twarda ale juz po paru próbach jest ok.Dla mnie rewelka.Choć zawsze lubiłem bardziej kadry pionowe(ze względu na małą puszke 350) to po podpięciu gripa i muszelki hama polubiłem i poziom:)
Bardzo dobrze.Nabyłem ostatnio i gripa i muszle.Na początku guma z muszli może wydawać się troche twarda ale juz po paru próbach jest ok.Dla mnie rewelka.Choć zawsze lubiłem bardziej kadry pionowe(ze względu na małą puszke 350) to po podpięciu gripa i muszelki hama polubiłem i poziom:)
Czy tam muszla na tyle odstaje od body że nie wali się nosem w lcd :-) ?
Nie mam jakiegoś wielkiego kinola :-) ale jak sobie przypomnę lato to pamiętam że zawsze zostawiałem tłuste (np krem do opalania) plamy na lcd co mnie bardzo wkurzało...
Czy tam muszla na tyle odstaje od body że nie wali się nosem w lcd :-) ?
Nie mam jakiegoś wielkiego kinola :-) ale jak sobie przypomnę lato to pamiętam że zawsze zostawiałem tłuste (np krem do opalania) plamy na lcd co mnie bardzo wkurzało...
Muszla sporo odstaje od body, także mniejsza szansa na kontakt nosa z lcd:)
Misiaque
10-05-2007, 10:16
A ja się dopiero dziś, po dłuższym czasie posiadania (z miesiąc) zorientowałem, że dostałem zestaw bez niej, albo zgubiłem ją i się nawet nie zorientowałem, że kiedykolwiek była (chyba mniej prawdopodobne). Zabawne, ale zarazem się zmartwiłem - pewnie sprzedawca się na mnie wypnie teraz i trzeba będzie kupić samemu.
Czy lepiej kupić taką skromną w gabarytach jak ta oryginalna, czy te bardziej dostosowane do oka? Martwi mnie sprawa kadrów pionowych, a wypowiedź gregora wprowadziła mi zamieszanie, bo nie rozumiem, w jaki sposób mała "puszka" 350D ma zachęcać do kadrów pionowych ;)
mattnick
10-05-2007, 10:25
ja już czekam ponad 2 miesiące na muszlę oczną ze sklepu fotozakupy.pl (mimo, ze piszą 7-14 dni) więc niepolecam komukolwiek
MacGyver
10-05-2007, 10:43
ja już czekam ponad 2 miesiące na muszlę oczną ze sklepu fotozakupy.pl (mimo, ze piszą 7-14 dni) więc niepolecam komukolwiek
Trzeba było do Wrocławia podjechać, w kilku miejscach dostępne od ręki, taniej niż na allegro :-)
Andyar33
11-05-2007, 23:04
Podobno Canon tworzy centralny magazyn na Słowacji i jest straszny bałagan z akcesoriami. W dwóch sklepach sprawdzałem (w tym w centralnym serwisie) i powiedzieli mi to samo.
Kiedy będzie dobrze - nie wiadomo.
michaelx
21-06-2007, 11:45
Podpinając się spytam czy ktoś wie gdzie mogę nabyć muszę do EOS-a 400D ale z korekcją dioptrii?
Mam wadę wzroku około -2 a oryginalna to max -1.6 zdaje się...
Raczej muszla osobno i soczewka osobno; muszla to tylko nakładka - tam nie ma szkiełka (przynajmniej u mnie). A o soczewki swojego czasu pytałem na tym forum ale niestety nikt nie odpowiedział... :( Może teraz ktoś podrzuci jakiś namiar na sklepik bo też jestem zainteresowany...
Aha... Ja swoją kupiłem na Allegro za 22,- zł (tutaj aktualna aukcja tego sprzedawcy (http://www.allegro.pl/item205175231_muszla_oczna_do_canon_eos_400d_350d_ 300d_30d_20d.html)) i jest w miarę ok - tzn. guma jakością nie powala ale trzyma się tam gdzie powinna i swoje zadanie póki co spełnia.
MacGyver
21-06-2007, 11:55
Podpinając się spytam czy ktoś wie gdzie mogę nabyć muszę do EOS-a 400D ale z korekcją dioptrii?
Mam wadę wzroku około -2 a oryginalna to max -1.6 zdaje się...
Jeśli już to w Sklepach sieci ABfoto (http://abfoto.pl/sklepy.php), wyłącznie na zamówienie. Osobno kupuje się wizjer i osobno gumową muszlę. Niestety nie potrafię powiedzieć czy da się to skompletować do 400D, który ma korekcje w wizjerze (muszla typu Ef). Z 20D/30D nie było by najmniejszego problemu, bo te mają muszlę Eb, która stosowana była w "bezkorekcyjnych" eosach 5000, 3000,3000n itd. Sam wizjerek będzie z tego co pamiętam pasował (taki sam rozstaw sanek).
EDIT
Wieczorem sprawdzę i napiszę dokładnie.