ketras
09-06-2013, 13:49
Witam, chciałem zgrać zdjęcia z karty pamięci cf po wczorajszej 18'tce. Posiadam 5D i windows 7, także zdjęcia mogę zgrywać za pomocą czytnika kart pamięci. Po włożeniu karty zacząłem kopiować zdjęcia przeszło 100 sztuk. jednak po 20 coś się zacięło i wyciągnąłem odruchowo kartę pamięci z czytnika. Nigdy nie było po takim występku problemów aż tu nagle dziś po ponownym włożeniu karty cf do czytnika wyskakuje, że karta powinna być sformatowana , rozmiar 0 .
Próbowałem, podłączyć do innego pcta, w 5D również trzeba ja rzekomo sformatować. Sęk w tym, że chce odzyskać brakujące 70 zdjęć...
Próbowałem programem photorec niestety nie znajduje rawów z 5D - dostępne do zaznaczenia przy szukaniu crw a jak wiadomo stara piątka ma cd2*
Czy ktoś próbował odzyskać pliki raw w takim przypadku?
Czy powinienem sformatować kartę pamięci? I wtedy podjąć próbę odzyskiwania?
Zastosowałem, strongrecover ale wynajduje 5 plików raw, photorec odzyskał usunięte bardzo stare zdjęcia (połowa miniaturki, połowa średni rozmiar jpg). Mi zależy na pełnych rawach.
Próbowałem, podłączyć do innego pcta, w 5D również trzeba ja rzekomo sformatować. Sęk w tym, że chce odzyskać brakujące 70 zdjęć...
Próbowałem programem photorec niestety nie znajduje rawów z 5D - dostępne do zaznaczenia przy szukaniu crw a jak wiadomo stara piątka ma cd2*
Czy ktoś próbował odzyskać pliki raw w takim przypadku?
Czy powinienem sformatować kartę pamięci? I wtedy podjąć próbę odzyskiwania?
Zastosowałem, strongrecover ale wynajduje 5 plików raw, photorec odzyskał usunięte bardzo stare zdjęcia (połowa miniaturki, połowa średni rozmiar jpg). Mi zależy na pełnych rawach.