Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Awaria karty jak odyzskać zdjęcia w raw POMOCY

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Awaria karty jak odyzskać zdjęcia w raw POMOCY

Witam, chciałem zgrać zdjęcia z karty pamięci cf po wczorajszej 18'tce. Posiadam 5D i windows 7, także zdjęcia mogę zgrywać za pomocą czytnika kart pamięci. Po włożeniu karty zacząłem kopiować zdjęcia przeszło 100 sztuk. jednak po 20 coś się zacięło i wyciągnąłem odruchowo kartę pamięci z czytnika. Nigdy nie było po takim występku problemów aż tu nagle dziś po ponownym włożeniu karty cf do czytnika wyskakuje, że karta powinna być sformatowana , rozmiar 0 .

Próbowałem, podłączyć do innego pcta, w 5D również trzeba ja rzekomo sformatować. Sęk w tym, że chce odzyskać brakujące 70 zdjęć...

Próbowałem programem photorec niestety nie znajduje rawów z 5D - dostępne do zaznaczenia przy szukaniu crw a jak wiadomo stara piątka ma cd2*

Czy ktoś próbował odzyskać pliki raw w takim przypadku?
    Czy powinienem sformatować kartę pamięci? I wtedy podjąć próbę odzyskiwania?

Zastosowałem, strongrecover ale wynajduje 5 plików raw, photorec odzyskał usunięte bardzo stare zdjęcia (połowa miniaturki, połowa średni rozmiar jpg). Mi zależy na pełnych rawach.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Awaria karty jak odyzskać zdjęcia w raw POMOCY

Spróbuj BadCopyPro ja odzyskałem z pełnej karty wszystkie zdjęcia bez uszczerbku na ich zdrowiu a sytuację miałem podobną.

Coś już napisał Awatar mceyk

Miałem identyczny problem z kartą CF. Udało mi się odzyskać wszystkie RAW'y (z 40D) za pomocą PC Inspector smart recovery. Nie formatowałem karty przed odzyskiwaniem.
    Ostatnio edytowane przez mceyk ; 09-06-2013 o 18:21

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

BadCopyPro - ja podbijam. dobry programik, mi też odzyskał wszystkie RAWy po formacie karty.
    ebe ebe

Pełne uzależnienie

ja uzywalem recuva, odzyskaem zdjecia z karty po formatowaniu

Początki nałogu

Za kolegami wyżej - BadCopyPro
    / Canon /

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Dzięki Panowie Badcopy odzyskał 99% procent zdjęć , i jak wspominaliście, nie można formatować karty wtedy. Dziwne, że photorec zachwalany nie poradził sobie tylko stare jak świat jpgi jakiejś znalazł.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów