Zobacz pełną wersję : Canon 7D - Bufor
Witam!
Mam pytanie odnośnie Canona 7D, a mianowicie o szybkość migawki. Podczas robienia zdjęć seryjnych, po około 3-4 zdjęciach, aparat zwalnia serię i nie wychodzi 7-8klatek na sec, a może z 3klatki. Na pewno nie jest to wina karty pamięci, sprawdzałem na kilku i dalej to samo. Soft aktualizowany do najnowszej wersji. W czym może tkwić problem?
Pozdrawiam!
Przyczyna tkwi w odszumianiu na wysokich iso (redukcja zakłóceń high iso) i przez to pokazuje mniej klatek w wizjerze i zależy czy robisz same rawy czy raw+jpg. Ja osiągam 17 zdjęć właśnie z raw+jpg z włączonym parametrem na standard. Musisz zmienić na standard bo pewnie masz mocny włączone w zakładce cf.n II czyli w obraz wtedy będziesz miał większą szybkość. U mnie do iso 1600 jest 17 klatek a od iso 2000 jest 16 klatek, a jeśli robisz same rawy to 22 klatki. Pozdrówki
Okej, dzisiaj to sprawdzę, tylko jestem ciekawy czy aż tak gwałtownie może spaść? W wizjerze mam cyfrę 4. Aż tak gwałtownie spada?
Okej, dzisiaj to sprawdzę, tylko jestem ciekawy czy aż tak gwałtownie może spaść? W wizjerze mam cyfrę 4. Aż tak gwałtownie spada?
niestety tak gwałtownie spada bo algorytm jest inny odszumiania i trwa to dłużej. To jest normalne niestety. Sam sprawdzisz to przekonasz się:).Tak jak pisałem w poprzednim poście musisz mieć. Pozdrówki
spada. tu masz napisane, to też się tyczy 7d.
http://www.canon-board.info/dla-poczatkujacych-27/40d-450d-50d-500d-5d-mkii-mala-pojemnosc-bufora-brak-iso-100-a-46758/