Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 7D - Bufor

Miasto
    Legnica

Domyślnie Canon 7D - Bufor

Witam!
    Mam pytanie odnośnie Canona 7D, a mianowicie o szybkość migawki. Podczas robienia zdjęć seryjnych, po około 3-4 zdjęciach, aparat zwalnia serię i nie wychodzi 7-8klatek na sec, a może z 3klatki. Na pewno nie jest to wina karty pamięci, sprawdzałem na kilku i dalej to samo. Soft aktualizowany do najnowszej wersji. W czym może tkwić problem?
    Pozdrawiam!

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 7D - Bufor

Przyczyna tkwi w odszumianiu na wysokich iso (redukcja zakłóceń high iso) i przez to pokazuje mniej klatek w wizjerze i zależy czy robisz same rawy czy raw+jpg. Ja osiągam 17 zdjęć właśnie z raw+jpg z włączonym parametrem na standard. Musisz zmienić na standard bo pewnie masz mocny włączone w zakładce cf.n II czyli w obraz wtedy będziesz miał większą szybkość. U mnie do iso 1600 jest 17 klatek a od iso 2000 jest 16 klatek, a jeśli robisz same rawy to 22 klatki. Pozdrówki
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 13-01-2013 o 12:57

Miasto
    Legnica

Okej, dzisiaj to sprawdzę, tylko jestem ciekawy czy aż tak gwałtownie może spaść? W wizjerze mam cyfrę 4. Aż tak gwałtownie spada?

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez papajek Zobacz posta
    Okej, dzisiaj to sprawdzę, tylko jestem ciekawy czy aż tak gwałtownie może spaść? W wizjerze mam cyfrę 4. Aż tak gwałtownie spada?
    niestety tak gwałtownie spada bo algorytm jest inny odszumiania i trwa to dłużej. To jest normalne niestety. Sam sprawdzisz to przekonasz się.Tak jak pisałem w poprzednim poście musisz mieć. Pozdrówki

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

spada. tu masz napisane, to też się tyczy 7d.
    http://www.canon-board.info/dla-pocz...o-100-a-46758/
    ebe ebe

Uprawnienia umieszczania postów