PDA

Zobacz pełną wersję : FotoRimex - opinie

olek.tbg
01-12-2012, 11:52
Witam !
Jak oceniacie ten sklep?
Przymierzam się do kupna i nich aparatu, i z racji,że kwota nie jest dla mnie mała, ciekaw jestem opinii o ich sklepie.
Z opinii na allegro/opineo wynika,że sklep zaufany, ale chciałbym usłyszeć jeszcze Wasze zdanie ;)

Heilsberg
01-12-2012, 12:14
Raz jeden tam kupowałem. Robiłem jeszcze fotki analogiem i miałem niepowtarzalny wyjazd zagraniczny. Padła decyzja - kupię lustro cyfrowe, po drodze się nauczę obsługiwać i będzie git. I trzeba było od razu komplet typu body, szkło, karta, torba, bateria itd., na dodatek na jutro bo decyzja padła w ostatniej chwili. Długa rozmowa telefoniczna załatwiła wszystko. Odbiór chciałem osobisty bo na drugi dzień rano bo i tak miałem przez Warszawę przejechać.
Na drugi dzień rano wszystko czekało spakowane, gotowe, bez najmniejszych problemów. Jeszcze szybki kurs obsługi w locie mi Pan zafundował za co jestem wdzięczny niezmiernie. To parę lat temu było (400D to wtedy nowość była) ale nie widzę powodów, by się miało coś zmienić.

Jasper
01-12-2012, 12:25
Dawno już wprawdzie tam nie kupowałem ale wszystkie poprzednie moje zakupy załatwiane były rzeczowo, szybko i bezproblemowo. Nawet pamiętam jakąś kwestie dotyczącą zamiany sprzętu i też bez najmniejszych problemów. Moim zdaniem to solidny sklep.

kosdkp
01-12-2012, 13:17
W 2010 kupiłem 5d2. Telefonicznie umówiłem się na odbiór osobisty. Wizyta w sklepie (notabene daleko od centrum) zajęła kilka chwil, no może z 10 minut, bo Pan się pomylił w liczeniu gotówki:). Rzeczowo i w dobrej cenie.
Jedyny minus to problemy z dodzwonieniem się, nie wiem jak teraz.
Ze swojej strony polecam.

Mardok737
01-12-2012, 13:27
sporo rzeczy tam kupiłem, bardzo dobra obsługa. Pojechałem tam kiedyś osobiście po body i parę szpargałów i akurat nie mieli na stanie gripa ( miał być), został wysłany do mnie kurierem na ich koszt, z czystym sercem polecam.

Mamrot
01-12-2012, 13:36
Kupiłem połowę swoich grarów w tym sklepie, bo mam blisko. Nigdy nie miałem problemów.
Właściciel od wielu lat miał stałe stanowisko na giełdzie w Stodole.
Towar można przetestować na miejscu.

Max_im
01-12-2012, 14:29
też trochę kupiłem nie ma problemu
na uwagę zasługuje jeszcze interfoto.eu

Kuba1
01-12-2012, 16:13
Polecam - wszystkie szkła u nich kupowałem osobiście. Można spokojnie przetestować przed zakupem, nawet użyczają tablice testowe. To sklep dla fotografów..

jasiorzaca
01-12-2012, 16:46
Kupowałem u nich kiedyś 85 f/1.8 oczywiście przed zakupem mogłem sobie potestować - obsługa dobra. Ogólnie i ja polecam

VomitroN
01-12-2012, 17:35
Fajny sklep, dobre ceny, wiedzą jak sobie zaskarbić klienta.
Przy okazji, pamiętam, jak wpadłem do nich pomacać jakieś szkło od Tamrona. Podpiąłem do body, zostawiłem chyba dowód jako zastaw i poszedłem na drugą stronę ulicy do pobliskiego zagajnika, żeby potestować ostrość na drzewkach, kwiatkach i owadach. Po chwili zauważyłem, że po zagajniku kręcą się prawie na kuckach jakieś podejrzane typki. Patrze, a tam tacy sami klienci jak ja, testują szkła z Fotorimexu na drzewkach, kwiatkach i owadach :)

mareqm
02-12-2012, 08:47
Też kupowałem u nich kilka razy.Zawsze było przyjaźnie i rzeczowo.Jak koledzy pisali masz tam możliwość sprawdzenia sprzętu przed zakupem co u innych sprzedawców bywa czasami problemem.

Mr_Black
02-12-2012, 10:53
Zdecydowanie polecam, kupiłem u nich 5dmk2 i 50 1,4, zawsze osobiście mogłem przetestować sprzęt. Miła i konkretna obsługa.

Czacha
02-12-2012, 12:45
Bardzo fajny sklep z mila obsluga - kupowalem tam dwa obiektywy osobiscie, zostalem profesjonalnie obsluzony a za nie skomlenie o znizke dostalem znizke :mrgreen:

winiarro
02-12-2012, 14:34
Również polecam. Bardzo fajna obsługa. Zostawiłem pod zastaw jedno szkło i poszedłem na ulicę testować drugie przed zakupem. Bez problemu udostępniają też kartę testową, na której można nietrafianie Tamronów sprawdzać:mrgreen:.

Max_im
02-12-2012, 21:29
Tak obsługa jest fajna i rzeczowa można dogadać, ale chyba raz trafiłem na właściciela lub kogoś ważnego bo był bardzo nadęty i gburowaty :) Jak wyszedłem pomyślałem że w jego interesie jest nie mieć kontaktu z klientami

Kuba1
02-12-2012, 21:34
Dobra, wystarczy chłopaki, bo podniosą ceny :).

rog
02-12-2012, 23:02
24-70, 28 1.8, 50 1.4, 35 1.4. Wszystko bez najmniejszych problemów. Polecam. :)

Kiedy 50 1.4 przyjechało do mnie uszkodzone (prawdopodobnie z winy kuriera), nowa sztuka była u mnie już następnego dnia, gdy ja dopiero odsyłałem zepsute szkiełko.

Gall_Anonimowy
03-12-2012, 00:28
nie wiedziałem że Rimexy mają aż taką opinie wśród swoich klientów, a ja myślałem że to takie lewusy :lol:
też kiedyś u nich kupiłem 5DII ...
oczywiście polecam bo jak inaczej :)

svefn
03-12-2012, 19:35
Również brałem u nich zestaw aparat+lampa+jakieś drobiazgi, kontakt był wporządku, ceny jak na tamten czas bardzo atrakcyjne, a zamówienie dotarło raz dwa (przesyłka kurierska). Gdybym robił kolejne zakupy, to z dużym prawdopodobieństwem - również tam.

olek.tbg
03-12-2012, 19:40
Dziękuje wszystkim za opinie ;)
Aparat zamówiony u nich, dam znać jak kurier dojedzie :)