Zobacz pełną wersję : FotoRimex - opinie
olek.tbg
01-12-2012, 11:52
Witam !
Jak oceniacie ten sklep?
Przymierzam się do kupna i nich aparatu, i z racji,że kwota nie jest dla mnie mała, ciekaw jestem opinii o ich sklepie.
Z opinii na allegro/opineo wynika,że sklep zaufany, ale chciałbym usłyszeć jeszcze Wasze zdanie ;)
Heilsberg
01-12-2012, 12:14
Raz jeden tam kupowałem. Robiłem jeszcze fotki analogiem i miałem niepowtarzalny wyjazd zagraniczny. Padła decyzja - kupię lustro cyfrowe, po drodze się nauczę obsługiwać i będzie git. I trzeba było od razu komplet typu body, szkło, karta, torba, bateria itd., na dodatek na jutro bo decyzja padła w ostatniej chwili. Długa rozmowa telefoniczna załatwiła wszystko. Odbiór chciałem osobisty bo na drugi dzień rano bo i tak miałem przez Warszawę przejechać.
Na drugi dzień rano wszystko czekało spakowane, gotowe, bez najmniejszych problemów. Jeszcze szybki kurs obsługi w locie mi Pan zafundował za co jestem wdzięczny niezmiernie. To parę lat temu było (400D to wtedy nowość była) ale nie widzę powodów, by się miało coś zmienić.
Dawno już wprawdzie tam nie kupowałem ale wszystkie poprzednie moje zakupy załatwiane były rzeczowo, szybko i bezproblemowo. Nawet pamiętam jakąś kwestie dotyczącą zamiany sprzętu i też bez najmniejszych problemów. Moim zdaniem to solidny sklep.
W 2010 kupiłem 5d2. Telefonicznie umówiłem się na odbiór osobisty. Wizyta w sklepie (notabene daleko od centrum) zajęła kilka chwil, no może z 10 minut, bo Pan się pomylił w liczeniu gotówki:). Rzeczowo i w dobrej cenie.
Jedyny minus to problemy z dodzwonieniem się, nie wiem jak teraz.
Ze swojej strony polecam.
Mardok737
01-12-2012, 13:27
sporo rzeczy tam kupiłem, bardzo dobra obsługa. Pojechałem tam kiedyś osobiście po body i parę szpargałów i akurat nie mieli na stanie gripa ( miał być), został wysłany do mnie kurierem na ich koszt, z czystym sercem polecam.
Kupiłem połowę swoich grarów w tym sklepie, bo mam blisko. Nigdy nie miałem problemów.
Właściciel od wielu lat miał stałe stanowisko na giełdzie w Stodole.
Towar można przetestować na miejscu.
też trochę kupiłem nie ma problemu
na uwagę zasługuje jeszcze interfoto.eu
Polecam - wszystkie szkła u nich kupowałem osobiście. Można spokojnie przetestować przed zakupem, nawet użyczają tablice testowe. To sklep dla fotografów..
jasiorzaca
01-12-2012, 16:46
Kupowałem u nich kiedyś 85 f/1.8 oczywiście przed zakupem mogłem sobie potestować - obsługa dobra. Ogólnie i ja polecam
VomitroN
01-12-2012, 17:35
Fajny sklep, dobre ceny, wiedzą jak sobie zaskarbić klienta.
Przy okazji, pamiętam, jak wpadłem do nich pomacać jakieś szkło od Tamrona. Podpiąłem do body, zostawiłem chyba dowód jako zastaw i poszedłem na drugą stronę ulicy do pobliskiego zagajnika, żeby potestować ostrość na drzewkach, kwiatkach i owadach. Po chwili zauważyłem, że po zagajniku kręcą się prawie na kuckach jakieś podejrzane typki. Patrze, a tam tacy sami klienci jak ja, testują szkła z Fotorimexu na drzewkach, kwiatkach i owadach :)
Też kupowałem u nich kilka razy.Zawsze było przyjaźnie i rzeczowo.Jak koledzy pisali masz tam możliwość sprawdzenia sprzętu przed zakupem co u innych sprzedawców bywa czasami problemem.
Mr_Black
02-12-2012, 10:53
Zdecydowanie polecam, kupiłem u nich 5dmk2 i 50 1,4, zawsze osobiście mogłem przetestować sprzęt. Miła i konkretna obsługa.
Bardzo fajny sklep z mila obsluga - kupowalem tam dwa obiektywy osobiscie, zostalem profesjonalnie obsluzony a za nie skomlenie o znizke dostalem znizke :mrgreen:
winiarro
02-12-2012, 14:34
Również polecam. Bardzo fajna obsługa. Zostawiłem pod zastaw jedno szkło i poszedłem na ulicę testować drugie przed zakupem. Bez problemu udostępniają też kartę testową, na której można nietrafianie Tamronów sprawdzać:mrgreen:.
Tak obsługa jest fajna i rzeczowa można dogadać, ale chyba raz trafiłem na właściciela lub kogoś ważnego bo był bardzo nadęty i gburowaty :) Jak wyszedłem pomyślałem że w jego interesie jest nie mieć kontaktu z klientami
Dobra, wystarczy chłopaki, bo podniosą ceny :).
24-70, 28 1.8, 50 1.4, 35 1.4. Wszystko bez najmniejszych problemów. Polecam. :)
Kiedy 50 1.4 przyjechało do mnie uszkodzone (prawdopodobnie z winy kuriera), nowa sztuka była u mnie już następnego dnia, gdy ja dopiero odsyłałem zepsute szkiełko.
Gall_Anonimowy
03-12-2012, 00:28
nie wiedziałem że Rimexy mają aż taką opinie wśród swoich klientów, a ja myślałem że to takie lewusy :lol:
też kiedyś u nich kupiłem 5DII ...
oczywiście polecam bo jak inaczej :)
Również brałem u nich zestaw aparat+lampa+jakieś drobiazgi, kontakt był wporządku, ceny jak na tamten czas bardzo atrakcyjne, a zamówienie dotarło raz dwa (przesyłka kurierska). Gdybym robił kolejne zakupy, to z dużym prawdopodobieństwem - również tam.
olek.tbg
03-12-2012, 19:40
Dziękuje wszystkim za opinie ;)
Aparat zamówiony u nich, dam znać jak kurier dojedzie :)