PDA

Zobacz pełną wersję : Wolne zapisywanie zdjęć

LillyR
11-06-2012, 19:02
Witam,
jestem nowa na forum. Mam Canon Power Shot A720IS i związane z nim pytanie. Bardzo wolno zapisują się na karcie pamięci zdjęcia i nie wiem jak to ustawić, żeby szybciej "przechodził" do robienia kolejnego zdjęcia?

Jeśli taki wątek już był to przepraszam, ale sama nie znalazłam.

Pozdrawiam :razz:

fleder
11-06-2012, 21:16
Nie znam tego aparatu ale na logikę powyłączałbym wszelkie odszumianie przy wysokim iso i długich ekspozycjach (o ile masz takie opcje to wyboru). Po drugie primo, sprawdź kartę pamięci, może jest z epoki? Kiedyś znajomy skarżył się na wolny zapis na kartę a okazało się, że ma jakiegoś dziadka 256mb sprzed stu tysięcy lat ;)

janmar
11-06-2012, 22:13
Przywróć ustawienia fabryczne.

Przemasl1985
11-06-2012, 22:17
Napisz jaką masz kartę pamięci, będzie można wtedy coś więcej pomóc.

greg7878
12-06-2012, 13:26
Chodzi o zapis zdjęcia na kartę czy też o czas po którym aparat gotowy jest do wykonania następnego zdjęcia ?

Trzeba pamiętać, że po wykonaniu zdjęcia z lampą aparat jest zablokowany aż do jej ponownego naładowania a ponieważ A720IS zasilany jest jedynie dwoma paluszkami trwa to dłuuugo i dodatkowo zależy od wydajności prądowej akumulatorów. Nic się na to nie poradzi, zdecydowanie lepiej sobie radzą w takich sytuacjach kompakty zasilane czterema akumulatorkami.

Bez lampy aparat powinien być gotowy do ponownego zdjęcia dość szybko ( 1-1,5 sek. ).

Formatowałaś kartę pamięci w aparacie ( opcja w menu "formatowanie pełne" ) ?

LillyR
30-06-2012, 09:52
@greg7878

To chyba będzie taka właśnie przyczyna. Tylko dwa akumulatorki :/ Bez lampy nie ma problemu, a z lampą :/ no cóż. Dopytałam się koleżanki, ona również podała mi podobną odpowiedź i jeszcze na innych forach twierdzą, że ten aparat tak ma :/ szkoda niestety. Aparat świetny - ale musi mieć
jakąś wadę, bo byłby za idealny :)

A moje karty to:
Kingston MicroSD adapter 2GB, EMTEC 1 GB oraz SanDisk 8GB class 10, więc może nie aż takie przeżytki :P