Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wolne zapisywanie zdjęć

Mieszany widok

Smile Wolne zapisywanie zdjęć

Witam,
    jestem nowa na forum. Mam Canon Power Shot A720IS i związane z nim pytanie. Bardzo wolno zapisują się na karcie pamięci zdjęcia i nie wiem jak to ustawić, żeby szybciej "przechodził" do robienia kolejnego zdjęcia?

Jeśli taki wątek już był to przepraszam, ale sama nie znalazłam.

Pozdrawiam :razz:

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Nie znam tego aparatu ale na logikę powyłączałbym wszelkie odszumianie przy wysokim iso i długich ekspozycjach (o ile masz takie opcje to wyboru). Po drugie primo, sprawdź kartę pamięci, może jest z epoki? Kiedyś znajomy skarżył się na wolny zapis na kartę a okazało się, że ma jakiegoś dziadka 256mb sprzed stu tysięcy lat
    5D, stałki, zoomy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Przywróć ustawienia fabryczne.

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

Domyślnie

Napisz jaką masz kartę pamięci, będzie można wtedy coś więcej pomóc.

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Chodzi o zapis zdjęcia na kartę czy też o czas po którym aparat gotowy jest do wykonania następnego zdjęcia ?

Trzeba pamiętać, że po wykonaniu zdjęcia z lampą aparat jest zablokowany aż do jej ponownego naładowania a ponieważ A720IS zasilany jest jedynie dwoma paluszkami trwa to dłuuugo i dodatkowo zależy od wydajności prądowej akumulatorów. Nic się na to nie poradzi, zdecydowanie lepiej sobie radzą w takich sytuacjach kompakty zasilane czterema akumulatorkami.

Bez lampy aparat powinien być gotowy do ponownego zdjęcia dość szybko ( 1-1,5 sek. ).

Formatowałaś kartę pamięci w aparacie ( opcja w menu "formatowanie pełne" ) ?
    Ostatnio edytowane przez greg7878 ; 12-06-2012 o 13:36
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Domyślnie

@greg7878

To chyba będzie taka właśnie przyczyna. Tylko dwa akumulatorki :/ Bez lampy nie ma problemu, a z lampą :/ no cóż. Dopytałam się koleżanki, ona również podała mi podobną odpowiedź i jeszcze na innych forach twierdzą, że ten aparat tak ma :/ szkoda niestety. Aparat świetny - ale musi mieć
    jakąś wadę, bo byłby za idealny

A moje karty to:
    Kingston MicroSD adapter 2GB, EMTEC 1 GB oraz SanDisk 8GB class 10, więc może nie aż takie przeżytki :P
    Ostatnio edytowane przez LillyR ; 30-06-2012 o 09:53

Uprawnienia umieszczania postów