Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon 40D problem z wieloma funkcjami

Dewast
01-06-2012, 22:20
Witam wszystkich.
Mam dziwny problem z body 40D, a mianowicie po włączeniu dzisiaj aparatu nie działa mi duży wyświetlacz, przycisk Set. Mało tego, podczas próby zrobienia zdjęcia po wciśnięciu spustu wyskakuje mi na górnym wyświetlaczu (działającym:-o) komunikat bussy. Problemu nie ma jednak z ostrzeniem. Do tego wszystkiego jeszcze dochodzi to, że PC nie wykrywa w ogóle aparatu. Wszystko do dzisiaj było ok.,wczoraj robiłem nim zdjęcia. Aparat nie zalany, nie upuszczony, nie katowany-jednym słowem zadbany! Czy spotkał się ktoś kiedyś z taką awarią sprzętu? Proszę o pomoc, co mogło spowodować takie coś. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

Naprawiacz
02-06-2012, 10:11
Spotkał się, jak wysypała się płyta główna.
pozdrawiam

Kolekcjoner
02-06-2012, 23:13
Proszę o pomoc, co mogło spowodować takie coś. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

Może wilgoć?
Sugestie -> serwis.

Przemasl1985
03-06-2012, 00:00
spróbuj wyciągnąć baterię na noc, może też tą małą podtrzymującą?

xsardas
04-06-2012, 10:22
Niestety tylko serwis i koszt około 700 zł. Padła Ci płyta główna :|

Dewast
04-06-2012, 10:40
Dziekuje za odzew. Do tego wszystkiego doszedl nowy objaw, wylaczony aparat rozladowuje baterie. Wynika z tego, ze musi byc tez gdzies zwarcie. Przy padnietej plycie glownej istnieje mozliwosc takiego rozladowywania? Sprawdze jeszcze piny do karty cf, moze przez przypadek jakis zagialem. Pozdrawiam

xsardas
04-06-2012, 16:42
Diagnostyka tego co się zepsuło w aparacie jest darmowa w serwisie, Płacisz jedynie za przesyłkę więc lepiej nie trać czasu i ślij na Żytnią