Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 40D problem z wieloma funkcjami

Mieszany widok

Domyślnie Canon 40D problem z wieloma funkcjami

Witam wszystkich.
    Mam dziwny problem z body 40D, a mianowicie po włączeniu dzisiaj aparatu nie działa mi duży wyświetlacz, przycisk Set. Mało tego, podczas próby zrobienia zdjęcia po wciśnięciu spustu wyskakuje mi na górnym wyświetlaczu (działającym:-o) komunikat bussy. Problemu nie ma jednak z ostrzeniem. Do tego wszystkiego jeszcze dochodzi to, że PC nie wykrywa w ogóle aparatu. Wszystko do dzisiaj było ok.,wczoraj robiłem nim zdjęcia. Aparat nie zalany, nie upuszczony, nie katowany-jednym słowem zadbany! Czy spotkał się ktoś kiedyś z taką awarią sprzętu? Proszę o pomoc, co mogło spowodować takie coś. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spotkał się, jak wysypała się płyta główna.
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dewast Zobacz posta
    Proszę o pomoc, co mogło spowodować takie coś. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
    Może wilgoć?
    Sugestie -> serwis.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

Domyślnie

spróbuj wyciągnąć baterię na noc, może też tą małą podtrzymującą?

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Niestety tylko serwis i koszt około 700 zł. Padła Ci płyta główna

Domyślnie

Dziekuje za odzew. Do tego wszystkiego doszedl nowy objaw, wylaczony aparat rozladowuje baterie. Wynika z tego, ze musi byc tez gdzies zwarcie. Przy padnietej plycie glownej istnieje mozliwosc takiego rozladowywania? Sprawdze jeszcze piny do karty cf, moze przez przypadek jakis zagialem. Pozdrawiam

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Diagnostyka tego co się zepsuło w aparacie jest darmowa w serwisie, Płacisz jedynie za przesyłkę więc lepiej nie trać czasu i ślij na Żytnią

Uprawnienia umieszczania postów