Zobacz pełną wersję : Chcesz wrzucić zdjęcie? Zapłać 3,66 zł/szt
Hej,
Ostatnio dostałem spam na maila, w którym zostałem zachęcony do wzięcia udzialu w foto konkursie. Strona taka jak każda, fotogaleria z możliwością oceniania. Ciekawostka jest to, że cały czas trwa tam konkurs z nagrodami rzeczowymi (głownie małpki i książki). Haczyk jest taki, że wgranie jednego zdjęcia na ich serwer kosztuje na 3,66 zł. Czy to nie jest zwykłe naciąganie? Rozumiem, że serwis nowy, trzeba znaleźć pieniądze na nagrody, ale za każde 1 zdjęcie mam płacić?
Nie widze sensu podawania adresu.
Co sądzicie o takim modelu prowadzenia internatowej galerii?
Nowatorski, pomysłowy.
Moim zdaniem, jeżeli zasady są jasno przedstawione to nie jest to naciąganie a jeżeli portal w zamian za owe opłaty oferuje coś więcej niż tylko możliwość wrzucania zdjęć i komentarze to robi się nawet zabawnie.
Wiedza ekonomiczna na piatkę.
Większość konkursów wymaga opłaty za możliwość zgłoszenia + musisz jeszcze zapłacić za wydruki zdjęć, przesyłka itp. Czasami może wyjść i 50zł.
3,66 to naprawdę tak dużo?
Sam na ten portal trafiłem chyba przedwczoraj. Zasady są proste. Wrzucając zdjęcie płacisz 3,66 za sztukę i zdjęcie bierze udział w konkursie.
Nie ma haczyków itd. Jak ktoś chce wziąć udział to czemu nie?
trampek, rozwiń
Dobrowolnosc wyklucza naciagactwo.zeykly biznes. Nie podoba sie? W gornym rogu okna jest krzyzyk.
Większość konkursów wymaga opłaty za możliwość zgłoszenia + musisz jeszcze zapłacić za wydruki zdjęć, przesyłka itp. Czasami może wyjść i 50zł.
3,66 to naprawdę tak dużo?
To nie jest jakaś nowa praktyka. W innych dziedzinach ( np. graficznych) zgłoszenia do konkursów również są płatne - bywa że i jakieś 20-50$.
Naciąganie to by było, jakby dalej nic się nie działo - nie ma nagród, publikacji itp.
To nie jest jakaś nowa praktyka. W innych dziedzinach ( np. graficznych) zgłoszenia do konkursów również są płatne - bywa że i jakieś 20-50$.
Naciąganie to by było, jakby dalej nic się nie działo - nie ma nagród, publikacji itp.
No ja wiem. Dla mnie to normalne. Ale widać kogoś to boli. Wolałby wrzucić setkę zdjęć za darmo i liczyć na zgarnięcie darmowej nagrody(jeszcze najlepiej wartej nie mniej niż 2tys. zł ;) ). Wtedy by było spoko. Ale 3,66zł za możliwość udziału jednym zdjęciem to już widać dla niektórych dramat zakrawający o rozbój...
wiktor2323
30-01-2012, 17:20
Fajna opcja.. przynajmniej przed wrzuceniem ktoś pomyśli czy warto prezentować.Super się przegląda galerie gdzie jest selekcja zdjęć i co druga fotografia nie jest gniotem.. :)
Witam
Jasne i klarownie określone zasady, bez konieczności zgadzania się na nie, oraz wywiązywanie się z nich nie jest naciąganiem !!
Po prostu jak uważasz że Ci pasuje to się na nie zgadzasz, jak nie, to nie.
Konieczność jakiejś tam zapłaty powoduje (często) auto selekcję.
Możecie podać adres ??
Pozdrawiam
Regulamin pkt 8.
też dostałem, podejrzewam, że maila wyłapali właśnie z CB,
w sumie to nie ma co się dziwić, że chcą kaskę, w końcu na nagrody trzeba uzbierać, a nie widzę by był to jakiś super znany serwis, a i reklam za bardzo nie widać (chyba jak na razie).
UWAGA - podając powyższy adres nie robię tego w celach reklamowych, jeżli Aministracja uzna inacz to proszę o usuniecie. Ponadto nie jestem w jakikolwiek sposób zwiazany z podanym serwisem (no poza tym, że dostałem od nich maila, spam - jak to ktoś tu napisał :))