Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Chcesz wrzucić zdjęcie? Zapłać 3,66 zł/szt

Coś już napisał

Domyślnie Chcesz wrzucić zdjęcie? Zapłać 3,66 zł/szt

Hej,
    Ostatnio dostałem spam na maila, w którym zostałem zachęcony do wzięcia udzialu w foto konkursie. Strona taka jak każda, fotogaleria z możliwością oceniania. Ciekawostka jest to, że cały czas trwa tam konkurs z nagrodami rzeczowymi (głownie małpki i książki). Haczyk jest taki, że wgranie jednego zdjęcia na ich serwer kosztuje na 3,66 zł. Czy to nie jest zwykłe naciąganie? Rozumiem, że serwis nowy, trzeba znaleźć pieniądze na nagrody, ale za każde 1 zdjęcie mam płacić?

Nie widze sensu podawania adresu.
    Co sądzicie o takim modelu prowadzenia internatowej galerii?

Domyślnie

Nowatorski, pomysłowy.
    Moim zdaniem, jeżeli zasady są jasno przedstawione to nie jest to naciąganie a jeżeli portal w zamian za owe opłaty oferuje coś więcej niż tylko możliwość wrzucania zdjęć i komentarze to robi się nawet zabawnie.
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Wiedza ekonomiczna na piatkę.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

trampek, rozwiń
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Większość konkursów wymaga opłaty za możliwość zgłoszenia + musisz jeszcze zapłacić za wydruki zdjęć, przesyłka itp. Czasami może wyjść i 50zł.
    3,66 to naprawdę tak dużo?
    Sam na ten portal trafiłem chyba przedwczoraj. Zasady są proste. Wrzucając zdjęcie płacisz 3,66 za sztukę i zdjęcie bierze udział w konkursie.
    Nie ma haczyków itd. Jak ktoś chce wziąć udział to czemu nie?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    trampek, rozwiń
    Dobrowolnosc wyklucza naciagactwo.zeykly biznes. Nie podoba sie? W gornym rogu okna jest krzyzyk.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Większość konkursów wymaga opłaty za możliwość zgłoszenia + musisz jeszcze zapłacić za wydruki zdjęć, przesyłka itp. Czasami może wyjść i 50zł.
    3,66 to naprawdę tak dużo?
    To nie jest jakaś nowa praktyka. W innych dziedzinach ( np. graficznych) zgłoszenia do konkursów również są płatne - bywa że i jakieś 20-50$.
    Naciąganie to by było, jakby dalej nic się nie działo - nie ma nagród, publikacji itp.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    To nie jest jakaś nowa praktyka. W innych dziedzinach ( np. graficznych) zgłoszenia do konkursów również są płatne - bywa że i jakieś 20-50$.
    Naciąganie to by było, jakby dalej nic się nie działo - nie ma nagród, publikacji itp.
    No ja wiem. Dla mnie to normalne. Ale widać kogoś to boli. Wolałby wrzucić setkę zdjęć za darmo i liczyć na zgarnięcie darmowej nagrody(jeszcze najlepiej wartej nie mniej niż 2tys. zł ). Wtedy by było spoko. Ale 3,66zł za możliwość udziału jednym zdjęciem to już widać dla niektórych dramat zakrawający o rozbój...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Fajna opcja.. przynajmniej przed wrzuceniem ktoś pomyśli czy warto prezentować.Super się przegląda galerie gdzie jest selekcja zdjęć i co druga fotografia nie jest gniotem..

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam

Jasne i klarownie określone zasady, bez konieczności zgadzania się na nie, oraz wywiązywanie się z nich nie jest naciąganiem !!

Po prostu jak uważasz że Ci pasuje to się na nie zgadzasz, jak nie, to nie.

Konieczność jakiejś tam zapłaty powoduje (często) auto selekcję.

Możecie podać adres ??

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów