Zobacz pełną wersję : 50d zdjęcie bez karty
Czy jest możliwe zrobienie zdjęcia bez karty a później przeniesienia go z aparatu na kartę lub komputer?
Załączyłem funkcję "zdjęcie bez karty". Zdjęcia można robić, ale nigdzie ich nie można znaleźć.
Niemożliwe, aparat nie ma wbudowanej stałej pamięci do zapisywania zdjęć. Funkcja jest chyba głównie do "popstrykania sobie" w sklepie.
OrzelPiotr
19-11-2011, 17:37
To tylko funkcja testowa, zrobionego w ten sposób zdjęcia nie da się przenieść z aparatu, ani nawet ponownie obejrzeć korzystając z podglądu.
GoOrange
19-11-2011, 18:05
Może to funkcja do studio fotograficznego?
Można jeśli włączony masz program EOS Utility w komputerze i połączony kabelkiem USB z body. Sam tak robiłem jak nie miałem karty :)
OrzelPiotr
19-11-2011, 19:07
Jak masz EOS Utility, to możesz określać czy zdjęcie ma wędrować na kartę czy od razu do komputera, więc ta funkcja z powyższym nie ma nic wspólnego.
Funkcja wykonania zdjęcia bez karty jest w aparacie po to aby mozna było sprawdzić sprzęt np. podczas zakupu czy w celach demonstracyjnych. Po wyłączeniu body zdjęcie znika w sposób trwały.
Jak masz EOS Utility, to możesz określać czy zdjęcie ma wędrować na kartę czy od razu do komputera, więc ta funkcja z powyższym nie ma nic wspólnego.
Tylko że jak karty nie ma to nic się nie pyta tylko idzie od razu do kompa.
OrzelPiotr
19-11-2011, 21:31
Tylko że jak karty nie ma to nic się nie pyta tylko idzie od razu do kompa.
Możliwe; co nie zmienia faktu, że nie ma to związku z "funkcją wyzwalania migawki bez karty" - bo jakie by nie było jej ustawienie, to nie jest brane pod uwagę w przypadku robienia zdjęć za pomocą EOS Utility.